Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem psychiatrą , chętnie odpowiem na wszystkie pytania.

Polecane posty

Gość gość

Jak wyżej....

Gość gość
czy to prawda ze po dlugiej pracy z czubkami psychiatrom odyeebuje i utozsamiaja sie z pacjentem? :P, :P, :P

Gość gość
która uczelnię medyczną skończyłeś/aś - w ktorym roku? ilu byl ochetnych na specke z psychiatrii? udalo sie zrobic specjalzacje bez znajomosci? bo nie zawsze dobrze zdany lep wystarcza, przeciez jest jeszcze rozmowa, ktora o wszystkim decyduje

Gość gość
Kto jedt nienormalny: 24 letnia dziewczyna, ktora nie ma ochoty tlumaczcyc sie rodzicom na kazym kroku gdzie jest, z kim, kiedy wroci czy rodzice ktorzy ją inwigują? Od kiedy dostala pierwszy telefon w gimnazjum sprawdzali wiadomosci, wlamali się do laptopa twierdząc ze mają prawo bo jest za ich kase. Gdy zaczela sie gorzej uczyc w gimnazjum (nie byla w stanie sie zaintegrowac z nowymi ludzmi) wyzywali ją od cpunów mimo ze nawet nie miala mozliwosci wyjsc z domu, nie miala znajomych. O co tu chodzi?

Gość whisky moja zono
przegryzam smycze

Gość psychiatra33
Gość 16:44 nie nie prawda, otóż każdemu staram się pomóc. Uważam że nie powinno naśmiewać się z chorych ludzi, nie wiadomo co nas w życiu spotka...

Gość gość
jak mieć totalnie wszystko w d***e i być osobą pozbawioną nawet cienia emocji...

Gość gość
dasz 100 procent pewnosci ze taki przypadek nie mial nigdy miejsca?

Gość mariolar
mam dziecko 2 letnie, z mężem nie jestem związana mieszkamy w osobych miastach bił mnie i ma sprawy o znęcanie, nie płaci mi alimentów. mam nowego partnera co ma 3 dzieci ale ten na dzieci płaci , ja nie pracuje a on sam nie daje rady utzrymac mnie i mojego dziecka oraz płacić na dzieci , mieszkanie , opłaty, jedzenie . szukam pracy i nicsmutas.gifsmutas.gif wysyłam setki CV i LM ale nie mogę oprostu nie mogę znaleźć pracysmutas.gif Z miesiąca na miesiąc jest gorzej smutas.gif Co powinnam zrobicsmutas.gifsmutas.gifsmutas.gif

Gość Hannibal Lecter12
Psychiatra to człowiek z reguły wykształcony i inteligentny zawsze pisząc rozpoczyna rozmowę od dużej litery .

Gość gość
Co to za choroba, że kiedy ma się zaostrzenie, to w człowieku budzi się silna potrzeba ucieczki z domu, w którym się mieszka i uderza w drogę z przysłowiowym jednym tobołkiem - byle dalej, byle przed siebie. Do tego przeżywanie, rozdmuchiwanie błahych zdarzeń, robienie z tego mega problemu, wpadanie w histerię, sięganie wtedy po alkohol? Moja teściowa ma coś takiego. Najeżdza nas niedpodziewanie, wzburzona, rozwrzeszczana, bo np. parę dni wcześniej poślizgnęła sie w sklepie, albo nie wiem...karta utknęła jej w bankomacie :O Wpada wtedy w histerie i sięga po alkohol. Sytuacje sie poetarzają odkąd ją znam, to jest od 11 lat. Parę dekad wcześniej była w psychatryku, bo rzekomo miała załamanie nerwowe. Nie pracuje, siedzi na socjalu w Niemczech, nie chce iść się zdiagnozować, czasem powtarza, że ktoś stetuje jej życiem i ona na nic nie ma wpływu. Co jest tej kobiecie Twoim zdaniem? :O

Gość gość
wyksztalcenie i inteligencja to nie sa synonimy slowa madrosc

Gość gość
'steruje' miało być

Gość gość
mąż ma fobię społeczną jak żyć z nim na codzień nic nie załatwi bo się boi ludzi co począć?

Gość gość
no odpowiadaj do cholery!!!!!

Gość psychiatra33
Gość 17:06 Ciężko mi ocenić przypadek Pani teściowej, jednak uważam że mogło być to załamanie nerwowe objawy są jednoznaczne.

Gość gość
Jak sam miewam różne spontanczne decyzje, czasami sobie trzepie jak klientka wyjdzie z gabinetu i wącham siedzenie gdzie trzymała pupalka czy pachnie rypką

Gość gość
Czy wielu pacjentów odsyła pan do księdza egzorcysty?

Gość psychiatra33
Gość 17:12 A czy mąż bierze leki? Na fobie społeczną trzeba się leczyć, zapisać się jak najbardziej na terapie a i umówić na wizyte ze specjalistą który zadecyduje czy należy zacząć leczenie farmakologiczne.

Gość psychiatra33
Ja np siedzę w oknie ze zgaszonymi światłami i sobie trzepie patrząc na ludzi przechadzających się ulicą.

Gość gość
wiecie po czym rozróżnimy w szpitalu psychiatrycznym lekarza od pacjenta?

Gość fabia spoleczna
a co to jest fobia spoleczna? jak nie masz o czym z ludzmi rozmawiac i kompletnie cie nie interesuja? :classic_cool:

Gość gość
lubię robić kupę w parku jak to leczyć?

Gość psychologgic
gość dziś mąż ma fobię społeczną jak żyć z nim na codzień nic nie załatwi bo się boi ludzi co począć? Mąż ma tą fobię odkąd się znacie, czy od jakiegoś określonego czasu lub wydarzenia? Jak długo jesteście małżeństwem, kiedy zauważyła pani te objawy?

Gość gość
Lekarz co jakis czas idzie do kibla zwalic gruche

Gość psychiatra33
Gość 17:42 Czasem zdarzają się takie przypadki, jest mi wtedy cholernie przykro. Jednak nie często.

Gość gość
nie daje rady wstawac rano , wychodzic z domu ciagle placze nie moge spac w nocy czy powinnam brac jakies leki nie wiem co mam zrobic

Gość gość
wale konia bedac na glowie a sperma strzelam sobie w oko i udaje rannego czy jestem chory ? :classic_cool:

Gość gośćula
ok , to prosze wobec tego wymienić motto książki kępińskiego schizofrenia . Proszę podać objawy i sposób leczenia F22 a takze zróżnicować CHAD a zaburzenia schizoidalne. Ketrel-z czym najczęściej się "gryzie "? i jakia rozpietość dawek i w jakich schorzeniach ,co jest substancja czynna w/w leku ? Nie z netu ,z głowy .

Gość psychiatra23
A więc tak, schizofrenia nie istnieje gdyż choroby umysłowe to tylko ułuda. Muszę lecieć.