Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emi8990

starania

Polecane posty

Gość emi8990

Witam :) może któraś była w podobnej sytuacji :) staram się od paru miesięcy o dzidziusia, niestety bez skutku :( :( ostatnio byłam u ginekologa, który na usg stwierdził pęknięty pęcherzyk (czyli chyba zbliżała się owu), po czym jakieś 12 h później miałam stosunek. Dodam, że mam bardzo nieregularne miesiączki, czasami w ogóle nie mam, a do tego mam lekko podwyższoną PRL (25,6 jednostek jakiśtam, przy normie 24, przy czym lekarz powiedział, że zacząłby to leczyć dopiero powyżej 30). Przed teoretyczną owulacją czułam lekkie bóle podbrzusza/jajników, co utrzymywało się jakiś tydzień po stosunku. Piersi mam wrażliwe i jakby pełniejsze aż do teraz. Dodam jeszcze, że zwykle takie bóle brzucha kończyły się okresem, a teraz tak po prostu zniknęły.... Ale chyba za wcześnie jeszcze na testy :( (minęło jakieś 1,5 tyg). Czy takie objawy mogą być wynikiem ciąży?

Gość gość
moga, ale uzbrój sie w cierpliwość, wyluzuj, idz na spacer, pokochaj sie z facetem, nerwy nie sprzyjają zajściu w ciążę

Gość gość
jak pęcherzyk był pęknięty, to było już po owulacji, bo na tym właśnie ona polega, więc stosunek po 12 godzinach daj***ardzo marne szanse na ciążę

Gość emi8890
@ up "Około 14 dnia (w cyklu 28-dniowym), hormony powodują że dojrzały pęcherzyk pęka i uwalnia komórkę jajową z jajnika. Ten proces nazywany jest owulacją." :)

Gość gość
uwolniona komórka jest zdolna do zapłodnienia przez 24 godziny, nie wiesz ile godzin przed usg została uwolniona, a plemnik tez potrzebuje kilku godzin na dotarcie do celu