Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Deformujace sie koszulki

Polecane posty

Gość gość

Chciałbym zapytać was kafeterianie czy wy tez macie takei same doświadczenia z koszulkami typu T-shirt. Chodzi o to ze kupiłem oryginalne koszulki Adidasa za 60zl/szt czylinie jakiś badziw tylko porządne firmowki i po JEDNYM zalozeniu i pierwszym wypraniu już widziałem przy prasowaniu ze jest zdeformowana po obwodzie tzn szwy się przesunely i już nie da się wyprasować równo ze swem bocznym tylko jest tak jakby leciutko okrecona ta koszulka. Tak dzialo się ze wszystkimi koszulkami takimi do 20zl/szt bo tylko takie kiedyś miałem ale specjalnie kupiłem te adidasa drogie bo myslalemze będą lepsze a tak nei jest. Czy wy tez tak macie i czy da się to jakos naprostować??

Gość gość
wyprane w zlej temperaturze, lub zle wysuszone. kiedys tez mi sie to zdarzalo

Gość gość
A jak to trzeba suszyc?? WYprane w 60 stopniach wiec chyba odpowiedni temp. dla 100% bawełny.

Gość gość
ja nie piore w tak wysokiej temp, jesli ubrania sa tylko przepocone wystarczy 30,40 stopni, no chyba ze masz ublocone wiec wyzsza temp. musi byc dobrze odwirowane i przede wszystkim dobrze wytrzepane recznie przed powieszeniem.

Spróbuj nową koszulkę wyprać BEZ WIROWANIA. Potem zawieś ją, w normalnej pozycji, na szerokim wieszaku i niech sama skapie. Będzie dłużej schnąć, ale lepiej wyglądać :D. x Tak swoją drogą, to pierwszy raz słyszę, by facet prasował sobie T-shirta :D.

Gość gość
Sam mieszkam wiec sobie piore gotuje sprzątam i prasuje:-) Strzepywanie koszulki przed powieszeniem nie pomaga bo sprawdzałem nie raz. Bez wirowania z kolei to mi nie odsączy wody a wtedy bębna nie ma jak otworzyć nie mowiac już o rzeczach które tam sa co z nimi zrobić wtedy - recznie wykrecac?? Najlepsza sprawa wydaje się żeby powiesić na wieszaku do schnięcia ale czy to pomoze ??

>>>Bez wirowania z kolei to mi nie odsączy wody a wtedy bębna nie ma jak otworzyć nie mowiac już o rzeczach które tam sa co z nimi zrobić wtedy - recznie wykrecac??<<< A po cholerę masz wykręcać? Powieś wszystko na wieszakach i zobaczysz co wyjdzie. Ja tak wieszam koszule i często nie muszę ich potem nawet prasować :). To nie wirowanie, ale pompka usuwa wodę z Twojej pralki. Poczytaj w instrukcji obsługi. Tylko takie rzeczy bez wirowania, musisz natychmiast po zakończeniu prania rozwiesić, inaczej woda z wyższych zejdzie do tych niższych i mogą się odkształcić.