Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja pierwsza ciąża pomocy mamusie ;(

Polecane posty

Gość gość

Witam jestem w 8 tyg ciazy strasznie mnie dIs bolał brzuch tak jakby coś mnie rozrywalo od środka miałam skurcze dziwne przez kilka godzin takie klujace . Nie brałam leków niedawno ustalo jakby ręka odjął i piersi nie bolą i jajniki i brzuch co to moze oznaczać nie mam żadnych plamien . Co mam zrobić ? Iść ma pogotowie czy czekać Basia

Gość gość
Jutro rano idź zrobić sobie betę a dziś w nocy postaraj sie wypocząć. To nadal bardzo wczesna ciąża więc wiele sie może zdążyć. Takie pobolewania to nie jest nic niezwykłego w ciazy. Do szpitala jedz jeśli zauważysz jakiekolwiek plamienia. Jeśli jednak bardzo sie martwisz, jedz do szpitala. Zawsze możesz powiedziedziec, ze plamilas....

Gość gość
No hej ja wstałam dopiero plamienia nie wystąpiły ale mam upławy zapisałam sie do lekarza zobaczymy co powie

Gość gość
mnie na początku tak bolała, jakbym miała dostać mega okres...i też stresowałam się bardzo...ale to nic złego

hej ja miałam kłucie w brzuchu straszne w sobotę też bałam się że coś się złego dzieje to był początek 8mego tyg ale wieczorem wzięłam nospe i poszłam spać rano było już ok. to jest także moja pierwsza ciąża ale stwierdziłam, że skoro nie krwawie i nie mam plamieni to nie jade na pogotowie. od tamtej pory jak na razie nie miałam takich bóli.

Gość gość
Wiecie ok wszystko spoko ja miałam okropnie bolące miesiączki a wczoraj mnie bolało podwójnie i noe jak na miesiączke tylko taki bol nie do zniesienia :( Ale położyłam sie i zasnęłam rano wstałam to miałam taki biały śluz . Ale bez krwi to chyba ok . ?

mi się wydaje, że jak nie ma krwi to nic sie nie dzieje złego i dlatego ja nie panikuje jak mnie cos boli. lekarz mi powiedział,że jak będzie coś się działo to wziąć nospe i się położyc a jesli dostane krwawien to wtedy na pogotowie.

Gość gość
Hej, podobne bole mialam ok 7.-8.tc. Jak lapal mnie bol to musialam sje polozyc,bo brakowalo mi tchu! Teraz jestsm w 17.tc,wiec tamte bole byly chyba ok. Ginekolog powiedzial mi,ze u niektórych takie bole sa normalne, a u innych nie. Nie ma reguly. Mozesz brac nospe na te skurcze. Lekarza zawsze warto sie poradzic.

Gość gość
Hej Dziewczyny, może jestem nadgorliwa i histeryczna, ale napatrzyłam się na koleżanki, które roniły ciąże a potem miały problemy z zajściem w nastepną, więc za każdym razem jak mnie coś bardziej pobolewało i zmieniały mi upławy - leciałam do lekarza (np. na izbę przyjęć w szpitalu ginekologicznym). Raz się okazało, że to krwiak na kosmówce (6 tc), potem że z przemęczenia coś się zaczęło dziać, potem że jakaś infekcja. Ja wychodzę z założenia, że ciąża jest tak cenna, że można trochę przesadzić z dbałością o zdrowie. Lepiej skontrolować niż udawać twardzielkę i obudzić się z ręką w nocniku, czyli bez dzidziusia, lub z chorym maluchem (np rodząc dziecko w zamartwicy).