Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zdjęcie niemowlaka do paszportu

Polecane posty

Gość gość

Witajcie czy któraś z was robiła zdjecie paszportowe swojemu dziecku? moje dziecko ma 3 miesiace i chciałabym wyrobić mu paszport ewe. dowód tymczasowy, zastanawiam sie tylko czy kazdy fotograf zrobi odpowiednie zdjecie i jak cały proces będzie wyglądał, pewnie bedzie troche cudowania i kombinowania. Czy któraś z was ma doświadczenie w tej kwestii?

Gość gość
Jak pojdziesz do dobrego fotografa to sobie poradzi, oni maja swoje sposoby i wiedza jakie zdjecia beda zaakceptowane.

Gość gość
wez czyjes z internetu i wydrukuj na papierze fotograficznych, wszystkie niemowlaki wygladają tak samo

Gość gość
Robiłam do dowodu, maz normalnie wziął córkę na ręce, fotograf mu powiedzial jak sieustawic, trochę ręki widac ;)

Gość Karolina Anika
Dobry fotograf to podstawa, znajdziesz takiego to się nie musisz o nic martwić. Jak mu wszystko dobrze wyjaśnisz, to on będzie wiedział co robić. Zdjęcia paszportowe robiłam w MTJ i wyszły super. http://www.studiomtj.pl/zdjecia-do-dokumentow/

Gość gość
Zdjęcie do dowodu jest łatwiejsze - nie musi być ucha widać z boku, więc jak wyjeżdzasz gdzies gdzie można na dowód to zrób dowód. U nas (córeczka miała 10 mcy) było trochę zabawy, bo musza być jednocześnie otwarte oczy patrzące w obiektyw i zamknięta buzia, a mała co fotograf ją czymś zabawił (maskotki, pacynki, wygłupy) to sie śmiała i otwierała buźke, no ale w końcu daliśmy radę i zdjęcie było.

Gość gość
Tak ja robiłam, bezproblemowo:) Idziesz do takiego fotografa, który się specjalizuje w zdjęciach do dokumentów, będzie wiedział co robić. Akurat w przypadku niemowląt te zasady nie są aż tak restrykcyjne. Ważne jest tło i proporcje głowy do zdjęcia. U nas pani położyła małego na białej poduszce. Chwilka i zdjęcie było gotowe. Bardzo ładne tylko ja zepsulam mu "fryzurę" bo za bardzo kombinowalam:)