Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlenka2206

Mamy na marzec 2015r

Polecane posty

Gość cmanocna
pengaz a możesz masło?

Gość cmanocna
pengaz a możesz masło?

Gość gość
Witam :) mam małą prośbę do przyszłych mam :) jestem studentką dietetyki i piszę pracę magisterską na temat żywienia kobiet w ciąży, jestem na etapie zbierania ankiet i jeszcze mi ich trochę brakuję więc chciałabym wstawić tu link i prosić o wypełnienie ankiety :) ankieta jest anonimowa i posłuży tylko do celów naukowych. Z góry ślicznie dziękuję za pomoc :) http://www.ankietka.pl/ankieta/162811/ocena-prawidlowosci-zywieniowych-kobiet-ciezarnych-ze-szczegolnym-uwzglednieniem-suplementacji-kwasem-foliowym.html

Gość Pangaz
cmanocna no chyba cie p****alo czy ty masz 5 lat ze sie o takie glupoty pytasz? widac ze jeszcze nie dojrzalas do roli matki idiotko

Gość lilll
Widze, ze w koncu ktos napisal co mysli o tej "kobiecie" no normalnie witki opadaja na niektore twoje teksty, nie obraz sie ale faktycznie nie dojrzalas do roli matki

Gość cmanocna
pengaz chciałam ci napisać, że moja mama ma cukrzyce i np. ma zabronione masło bo są badania, że znacząco wpływa na przetwarzaną glukozę... nie zdążyłam b coś mi się zacięło. Bardzo Wam dziękuję za te słowa.

Gość cmanocna
lilll- i co to znaczy, że "faktycznie" nie dojrzałam do roli matki? Zastanów się co piszesz.

Gość Pangaz
Cmanocna > to oczywiscie nie ja pisalam ten tekst wyzej. Niby mam haslo na nicki,ale widze,ze jednak trolle jakos moga sie wlamac :( Masla nie powinnam. Ja cukrzycy jeszcze nie mam. To stan przedcukrzycowy i niestety musze juz bardzo uwazac. Przygotuj sie dobrze do testu. Ja w ogole sie nie przygotowalam. Zarlam slodycze na potege, kilka godz przed badaniem wypilam kilka lykow slodkiej herbaty...Do tego 15min za wczesnie oddalam krew do drugiego badania. Wiec mozliwe,ze ten test nie jest wiarygodny w 100% w moim przypadku :( Ale i tak wole dietowac.

Gość Pangaz
Podejrzewam,ze pod Lill tez ktos sie podszyl. Nie zwracajmy uwagi ...

Gość Pangaz
tak, podzywy durne sie podszywaja, ale ty jestes kretynka, bylas i bedziesz

Gość gość
pangaz nie tlumacz sie teraz, napisalas co o niej myslisz a teraz sie wykrecasz? zachowujesz sie jak dziecko, jak juz chcialas ja zjechac aninimowo to moglas to zrbic z goscia a nie ze swojego nicku debil;ko

Gość cmanocna
Nie rozumiem co się tu dzieje... Dobra na dziś mi chyba wystarczy. :(

Gość gość
masz tracje s********j stad

Gość Pangaz
Cmanocna> nie zwracaj uwagi na tego trolla to mu sie znudzi :) Oczywiste, ze dziewczyny, ktore tu pisza na stale nie uzywaja wulgaryzmow :)

Gość ulubiona123
Oj widzę, że ktoś nam wątek psuje :/ Olejmy to, przecież wiadomo, że my się nawzajem nie obrażamy także nie zwracajmy uwagi na te głupie podszywy...

Gość cmanocna
Nie potrafię zrozumieć jak komuś sprawiać przyjemność obrażanie drugiej osoby, chociaż wcale jej nie zna. Nie mam obycia z tym forum jeszcze...Może to jakiś sposób tych osób na odreagowanie kompleksów albo własnych frustracji. Tylko przykre jest to, że piszą te głównie kobiety do kobiet w ciąży... Masz rację ulubiona należy zignorować, szkoda nerwów.

Gość Pangaz
Widze,ze i nasz temat dopadla ,,magia kafeterii,, czyli podszywanie sie pod nick,obrazanie,wulgaryzmy. Ma tym forum naprawde strach sie logowac :O Tez nie rozumiem po co to? Do tego do ciezarnych :( Olejmy o po sprawie.

Gość cmanocna
pengaz - no wlaśnie być może te badania i rzeczywiście są niewiarygodne ale... lepiej dmuchać na zimne :) A później to już nie przelewki, widzę jak moja mama się męczy. Okropny jest ten cukier :( Zobaczymy u mnie ... eh.

Gość gość
Ulubiona ty krecie odz się lepiej zajmij swoim durnym mezem

Gość Asia8181
Pangaz ja zazwyczaj co weekend cos pieklam a terazzzzz hmmmmm :-( sto razy wole cos upiec niz gotowe słodycze ;-(A na obiad zaserwowalam rodzince warzywa na parze z ryba z piekarnika grilowana ja sie przyzwyczajam do dietki ale moim to nie pasuje ogolnie to ja bardzo lubie gotowac teraz mam na to czas :-).Moj luby w niedziele wraca za granice corcia jak to nastolatka ma mnostwo nauki korki szkola tańca wiec znow bede siedzieć sama ;-(doskonale was rozumie powiem wam kobietki ze ja juz sie tak przyzwyczailam do naszego forum ze rano jak wstane od razu sprawdzam co u was i jaki temat na topie.

Ale tu meksyk ;-) dzisiaj nie przejmujcie sie tym to jakis impotent intelektualny :-) My wiemy czego tu szukamy i dlaczego tu jesteśmy ;-) i z pewnością żadna drugiej by nie obraziła wiec najlepsza metoda lekceważyć takie wpisy !!!!

Jakieś dziecko wróciło ze szkoły i nudzi mu się. Pangaz wypiłaś herbate z cukrem przed zrobieniem TTG ? Nic dziwnego,że wyszedł ci taki cukier bo wynik jest fałszywy. Przed tym badaniem trzeba być naczczo!!

Wcześniej tyle się opisałam i nic ninie lało. Strasznie dziś ponuro. Ja rano sprzątałam potem leżałam i czytałam ksiązke i tak zleciało mi pól dnia. Jutro jade na zakupy:-) ja dziś zjadłam drożdżowke z jabłkami. To i tek niedużo słodkiego:-) Musze sobie kupić nowy magnez bo rwie mnie powieką a to znak,ze jest jego niedbór. Kupiłam sobie specjalnydla kobiet w ciaży z firmy prenalen i jest beznadziejny. Chyba się nie wchłania. Mam chyba te skórcze. Nic mnie nie boli ale czuje takie jak sciski. Jutro kupie normalny magnez taki jak na poczadku miałam. Nie dośc,że grosze dałam za niego to jeszcze super był. Nie wiem co mnie podkusiło na to dziadostwo. Moja mała wczoraj i dziś ciagle się rusza:-) tebruchy są delikatne ale są:-)

Gość lilll
dziewczyny ktos sie podemnie podszywa,musze sie zalogowac.a tak sie fajnie pisało,

Gość lilll
nie zwracajmy uwagi na podszywa ,komus sie nudzi najwyrazniej,wkurzylam sie bo ja nikogo nie obrazam.ignorujmy i piszmy dalej:) pozdrawiam

Gość Pangaz
Jesli chodzi o magnez to ja najlepiej czulam sie po asparginie, on zawiera i magnez i potas. Mialam skurcze lydek,a jak wzielam aspargin to juz pierwszej nocy przestaly mnie lapac:O Teraz zaczelam przyjmować witaminy z magnezem,jodem,dha itp wiec nie biore juz nic wiecej. Nie chce przesadzic. Z ta herbata to nie tak. Maz wrocil z pracy o 1 i ukradlam mu tylko 2-3 lyki tej slodkiej herbaty. A krew pobierali mi najpierw o 8,potem ok 10. Na czczo wyszlo super,ale po 2h ciut za wysoka. Ale ja nie oddalam krwi w 120minucie tylko powiedzmy w 105minucie po wypiciu glukozy,bo pielegniarkom sie spieszylo i moze jakbym oddala krew w 120minucie to byloby ok. No..nie wiem...powtarzac badania lekarz nie kazal,a diete zalecil.Ale moze przynajmniej dzieki temu mam motywacje,zeby nie opychac sie slodyczami :)

A no tak rozumiem:-) ja dziś ograniczyłam słodkie a jutro już postaram się wcale nie jeść. Ja teraz strasznie się martiwe. Jem kolacje ale gdy ją robiłam mało nie zemdlałam. Usiadłam w ostatniej chwili. Już bardzo dawno tak mi się nie robiło. Teraz mam nadzieje,że z mała jest wszystko ok.

Gość lilll
Marlenka uważaj na siebie,mi sie czesto słabo robiło ale tak w 4 miesiacu.teraz mam z tym spokój,ale dzisiaj coś innego minie niepokoi,chyba mam te skurcze Braxtona-hicsa czy jakos tak,w ciagu dnia brzuch mi bezbolesnie twardnieje tak z kilka razy na dobe.niby to normalne ale ja juz świruje.Macie cos takiego dziewczyny? ja też biore magnez 3x1 i czasem no spe.

Gość cmanocna
hej, lilll ja mam coś takiego ale tak raz na dwa dni i zauważyłam, że szczególnie rano. Przez to byłam w szpitalu, bo myśleli ze może to jakieś skurcze przedwczesne ale na szczęście nic takiego nie było. Lekarz mi powiedział, że należy to obserwować jeśli przy tym skurczu występuje ból jak na miesiączkę to wtedy należy iść do lekarza szybko a jeśli to tylko napinanie się macicy bez bóli to tak może być. A i ważne czy to jest rytmiczne, w seriach napinanie czy sporadyczne.

Gość cmanocna
Bacznie obserwuj sobie te skurcze i jak się powtarzają to nawet zapisuj bo mnie na izbie przyjęć pytali o takie szczegóły, ile na godzinę czułam bóli jak miesiączkę, ile twardnień brzucha. Nie wpadłabym na to żeby takie rzeczy zapisywać a jednak... Lepiej żeby się nie przydały notatki :) A i lekarz mi mówił, że przy napinaniu żeby nie głaskać brzucha i się położyć na lewym boku.