Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto obiektywnie jednak żałuje, że ma dziecko?

Polecane posty

Gość gość
A ja powiem tak; wszystko jest do przyjęcia i do przeskoczenia dopóki dziecko jest zdrowe. Kiedy zapadnie na np autyzm ....to jest niestety masakra kiedy się myśli co będzie kiedy nas (rodziców) zabraknie? Wtedy zaczyna świtać myślenie że "najlepiej" będzie gdy rodzice przeżyją dziecko. Dlaczego? Bo kochający rodzice myślą .... kto zrozumie moje dziecko tak dobrze jak my? Kto będzie je kochał tak jak my? A jeżeli wyląduje w jakieś instytuji gdzie będzie zamknięte w pokoju za "nieposłuszeństwo" które nie jest nie posłuszeństwem, ale zwykłym brakiem zrozumienia tego dziecka? To jest dopiero tragedia.....Ogromnie współczuję rodzicom którzy borykają się z takimi problemami. A społeczeństwo? No cuż, nie rozumie ludzi ułomnych. Chcieliby aby takie dzieci uśmiercano bo przecież one są "nic nie warte". "Zabierają pieniądze i podatki". Znieczulica mnie przeraża nie tylko dla chorych dzieci, ale tak że dla dzieci "zdrowych". Gdzie się podziały nasze uczucia względem słabszych???? Gdzie się podziała pomoc tym, którzy nie mogą sobie sami poradzić????? No gdzie???? Każdy z nas ma ten sam kolor krwi, tak samo boli rana jak każdego innego.... Gdzie się podziała ludzka empatia????

Gość gość
Męża mam i to wspaniałego , cudownego i bardzo go kocham , ale dziecko to zupełnie inna miłość żadnej z nich nie da się do siebie porównać bo jest to zupełnie inny wymiar miłości. xxx to czemu porównujesz kogo bardziej?

Gość gość
Dzieci to największy dar jaki jest na świecie. No może moja żona jest przed usmiech.gif nie miałem pojęcia ile można poświęcić dla dzieci. Jednym z aspektów jest rozwijanie ich talentów. Nie mówię tu o chorych ambicjach. Niespełnionych rodziców. Tylko jeśli dziecko samo chce, samo się bardzo angażuje i jeśli ma w końcu osiągnięcia to cudownie. Cała rodzina pomaga, a sport pochłania masę pieniędzy. Czasu, wsparcia. Tak, gdybym tego nie miał, może bym jeździł najnowszym bmw, ale mam to w d***e usmiech.gif sam zrezygnowałem z wielu rzeczy dla siebie. Nawet sam siebie nie znałem z jaką łatwością i zrozumieniem mi to przychodzi. Nie mylić z rozpieszczaniem. Chciałbym mieć takiego ojca jak ja. Są sukcesy i porażki, czasem płakać się chce. To jedna krew chyba cały sens życia. To kształtuje człowieka. xxx lubię Cie;-)

Gość gość
gość dziś - bardzo mi imponujesz. Mamy podobne natury. Ja też podporządkowałam własne życie rozwijaniu talentów i zamiłowań mojego dziecka. Bardzo dużo poświęciłam czasu no i trochę pieniędzy. Bez katowania siebie i dziecka, ale cierpliwie i konsekwentnie. Daliśmy z mężem przysłowiową wędkę, na którą dorosłe już dziecko dziś łowi ryby i potrafi się samo utrzymać, a ja mam ogromna satysfakcję z tego, że daliśmy wspólnie radę :)

Gość gość
Widać że nie masz jeszcze dzieci i jesteś na etapie wspólnego życia z partnerem, Też tak myślałam swego czasu, a po urodzeniu dziecka doznałam "oświecenia" , owszem kocham męża jest cudowny przeżywam z nim wspaniałe chwile ale miłośc do dziecka to coś o czym można rozmawiać tylko z drugą matką bo osoba nie posiadająca dzieci nigdy tego nie zrozumie, wierz mi. Kiedyś też myslałam tak jak ty i nie byłam sobie tego w żaden sposób wyobrazic to coś zradza się w matkach po porodzie pod warunkiem oczywiście że nie mówimy o takich wyjątkach jak depresja popododowa którą nalezy leczyc bo wynika z rozchwiania hormonalnego. Ale jeśli wszystko jest po porodzie z tobą ok. nie masz depresji poporodowej to jest to jak objawienie i odkrycie jakiegoś kompletnie nieznanego dotychczas uczucia. Niech ktoś tu nie mówi o narkomankach zostawiających swoje dzieci bo to też patologia tak samo jak alkoholizm to zabija jakiekolwiek uczucia. xxx To jest powód, dla którego nie chcę dziecka: zburzy ono moje marzenie o związku, o rodzinie, w której najwazniejszą relacją jest partnerska i w której kluczową miłością jest własnie ta małżeńska, jako fundamentalna, zrodcza i gwarantująca trwałość i jakość rodziny wiele kobiet pisze, że jak urodze, to zmienie zdanie, a ja tego nie chcę, nie chcę tej zmiany, by potem być jak wy tutaj wsytskie: dziecko kochajace bardziej i ironizujace marzenia o romantycznej miłosci

Gość gość
01:00 ok, ja cię lubię za to, że mnie lubisz :)

Gość gość
"romantyczna miłość" to bzdura dla infantylnych idiotek no ale, że ty heloiza masz poziom umysłowy 13-latki to mnie akurat nie dziwi

Gość gość
za to słodko pierdzenie nad wózkiem to domena kobiet rzekomo dojrzałych , które mnie tutaj wyzywają od infantylnych idiotek o ironio

Gość gość
noo ty na pewno wiesz co te kobiety robią :) i każdy czasem używa zdrobnień, i nie tylko w stosunku do dzieci 🖐️

Gość ciasteczkowa_mi
Hehe romantyczna milosc to taka sama 'bzdura dla infantylnych idiotek' jak milosc macierzynska :) W koncu obie to tylko hormony, a nie jakies 'wyzsze uczucia' po prostu wasze cialo kaze wam sie zajmowac tym co wyplulyscie zeby gatunek przetrwal :D I co ma byc w tym pieknego, ze jestescie opetane? :D :D

Świadomie rezygnuję z macierzyństwa, mój mąż również nie chce dzieci i niejednokrotnie słyszałam, że to bardzo dobra decyzja. Nawet koleżanki, które nie mogły się doczekać bycia mamami żałują, że tak bardzo tego chciały.

Gość gość
Twój mąż kiedy to mówił to miał zgrzyt szczęki i małego fiuta, dlatego się cieszył, że na taką idiotę trafił.

Gość gość
a dlaczego żałuja, że tak bardzo tego chciały?