Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poznam kobietę, która nie ma problemu z braniem pigułek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość Szukam mężczyzny
podasz te antywazektomiczne argumenty?

Gość gość
Wazektomia jest w Polsce legalna, poza tym jest odwracalna i całkowicie bezpieczna. Przestańcie chrzanić i po prostu przyznajcie, że jesteście tchórzami bez jaj, którzy boją się krótkiego zabiegu jak małe dziewczynki. Jezu, jak to dobrze że ja mam normalnego faceta...

Gość gość
I dlaczego "na koniec"? Kto dał Ci moralne prawo do zamykania dyskusji? Dyskutujcie drogie panie. Panowie też, jeśli jakiś się zaciekawił tematem.

Gość gość
Antywazektomiczne argumenty: zabieg operacyjny, ból, krew, rekonwalescencja, koszty, jeszcze większe koszty przy próbie odwrócenia zabiegu.

Gość Szukam mężczyzny
"I dlaczego "na koniec"? Kto dał Ci moralne prawo do zamykania dyskusji? " Jako koniec odebrałam twoje dramatyczne oświadczenie, że nie będziesz tu szukał kobiety. A tekst o prawie moralnym rozbawił mnie do łez ;-)

Gość gość
A antykoncepcja hormonalna jest za darmo? I chcesz powiedzieć, że nie niesie za sobą żadnych konsekwencji? Rozwalają mnie tacy faceci, matko boska... Zastanawiam się, jak strasznie sperma musi autorowi mózg uciskać, że szuka kobiety kierując się wyłącznie kwestią antykoncepcji. Jakie to jest strasznie... smutne. Jak nisko można upaść?

Gość gość
Poznam kobietę, która nie ma problemu z braniem pigułek anty - to tylko jedno z moich wymagań co do przyszłej partnerki, o innych wymaganiach stworzę inne tematy jak będę miał kiedyś ochotę zostać zlinczowany - więc nie jest to główne kryterium, którym się kieruję w swoich poszukiwaniach. Nie szukam na kafe, istnieje jeszcze na szczęście świat realny.

Gość Szukam mężczyzny
Ból , krew, znamy to. Na pewno nie tną na żywca ;-) Jeśli chodzi o koszty to do kosztów antykoncepcji hormonalnej trzeba dodać koszty badań, nie jednorazowych przecież. I oczywiście leczenia ew. następstw w/w

Gość gość
Antykoncepcja nie jest za darmo, ale żeby łykać pigułki nie musisz mieć robionej operacji pod znieczuleniem, krew nie tryska, nic nie boli.

Gość ubaw po pachy
szukaj frajerze,powodzenia :D

Gość gość
krew tryska? :) na wazektomii? ojeeej, jakie to straszne

Gość gość
i żeby była skuteczna trzeba przyjmować dokładnie o tej samej godzinie to sekret który wydała jedna z kobiet która przeszła na stronę pro live tak właśnie działa przemysł aborcyjny im więcej wpadek tym więcej pieniędzy zarabiają

Gość ubaw po pachy
poznam przystojnego i kasiastego, reszta moich wymagan pozniej :D

Gość Szukam mężczyzny
Prosty zabieg a opisujesz go jakby wymagał nie wiadomo jakiego heroizmu. W przeciwieństwie do tego co mówisz tabsy mają konkretny, długotrwały często negatywny wpływ na organizm kobiety. Bierzemy je nie dlatego, że lubimy, nie chcę się wypowiadać w czyimś imieniu ale mam wrażenie, że większość z nas, zwłaszcza tych starszych traktuje je po prostu jako mniejsze zło.

Gość gość
Tryskająca krew, ból, litooości... Szczepień czy wizyty u dentysty też się boisz? Widzisz tutaj jakąś tryskającą krew i generalną masakrę? https://www.youtube.com/watch?v=Qlaqa7PBP68 Tak jak napisała szukająca mężczyzny - antykoncepcja doustna to też są wydatki. Podsumuj sobie koszt choćby 5-letniego brania pigułek, okresowych badań poziomu hormonów, wizyt u ginekologa itd. Na wazektomię idzie się raz i to są zaledwie 2 tys zł, pigułki kupuje się co miesiąc. To jest dużo droższa zabawa. Natomiast spytaj dowolnego ginekologa, co myśli o braniu doustnej antykoncepcji hormonalnej przez lata. Ja jeszcze nie spotkałam takiego, który by nie reagował negatywnie. No ale jasne - tobie tak jest wygodniej, bo źle ci z gumką, więc niech kobieta się podtruwa regularnie. W końcu co ciebie to obchodzi, ważniejsze jest że tobie się chce bzykać bez latekstu.

Gość gość
Jak by to z ciebie miała tryskać to byś się tak głupio nie śmiała

Gość gość
To kobiety lubią w lateksie? A może wcale nie lubią? W lateksie czy bez - seks jest dla nich jednakowo obrzydliwy i nieprzyjemny.

Gość gość
Tryska co miesiąc, to raz. Miewamy przykre zabiegi choćby wymrażania nadżerek, to dwa. Ból jest ciężki do wytrzymania, ja na przykład byłam na skraju omdlenia z bólu w trakcie - a robi się to na żywca. Może więc wsadź sobie w dupę takie teksty, bo jesteś po prostu śmieszny.

Gość Szukam mężczyzny
"żeby była skuteczna trzeba przyjmować dokładnie o tej samej godzinie to sekret który wydała jedna z kobiet" Bzdura. W ulotkach informacyjnych jest to jasno i wyraźnie napisane. Do autora: w tych samych ulotkach dołączanych do tabsów są długie listy możliwych skutków ubocznych, polecam tę lekturę ;-)

Gość gość
"Bierzemy je nie dlatego, że lubimy, nie chcę się wypowiadać w czyimś imieniu ale mam wrażenie, że większość z nas, zwłaszcza tych starszych traktuje je po prostu jako mniejsze zło." Ja jestem mloda, ale mam zagrożenie PCO. Dzięki tabsom mam gospodarkę hormonalną zblizoną do normy itd i jajniki bedą mogły w przyszlosci pracowac okej (prawdopodobnie). x I dokładnie, co miesiąc z nas tryska :D Przy okazji, koleś ja miałam igły na żywca wbijane w szyję - jakbym miała wybierać to bym wolała ze znieczuleniem jakieś babranie kilka cm pod skóra.

Gość gość
"Prosty zabieg a opisujesz go jakby wymagał nie wiadomo jakiego heroizmu" Nie wymaga heroizmu - co możesz wiedzieć o heroizmie, skoro - jak widzisz - dla wielu kobiet nawet głupie łykanie tabletek to szczyt heroizmu i poświęcenia. Nieosiągalny szczyt. Dałabyś się pokroić żeby mieć seks bez gumki? Przecież podobno lubisz (o ile nie mylę cię z kims innym)

Gość gość
Ja wątpię by autor w ogóle kiedyś zainteresował sie ulotką :D Przecież to apap ;) x Smutne, ze potem młodym dziewczynom wciskają tabsy (mi na pstryknięcie chcieli dać :P na szczęście ja wolałam sobie zrobić badania i chodzić do specjalisty)

Gość gość
Wypalanie nadżerek? To jakaś choroba weneryczna?

Gość Szukam mężczyzny
"Dałabyś się pokroić żeby mieć seks bez gumki?" Raczej tak. Gdybym była mężczyzną odpowiedź brzmiałaby: na pewno tak.

Gość gość
Dobra, to jest totalny ignorant i idiota w dodatku. Szkoda czasu na edukację medyczno-seksualną :O

Gość gość
Nie, nadżerki szyjki macicy nie są chorobą weneryczną. Niestety jednak nieleczone drastycznie zwiększają ryzyko zachorowania na raka szyjki macicy, który obecnie obok raka piersi jest najczęstszym zabójcą kobiet w naszym państwie (mowa o raku). W każdym razie do nadżerek mogą prowadzić różne czynniki, ale również wirus HPV (czyli brodawczaka ludzkiego), którego kobiety najczęściej łapią od facetów. Rzeczy, które musimy robić dla uchronienia się (oraz swoich partnerów, np. nielubiących gumek...) również wymagają poświęceń. Skoro dla ciebie założenie kondoma na penisa to za duże poświęcenie, to nic dziwnego, że nie rozumiesz kobiet, które zwyczajnie nie chcą się truć (albo nie mogą przyjmować hormonów, jak ja). Najłatwiej całą odpowiedzialność zwalić na kogoś innego dla własnej wygody.

Gość Szukam mężczyzny
"Wypalanie nadżerek? To jakaś choroba weneryczna?" To stan zapalny, który mają częściej kobiety uprawiające seks bez gumy niż te w uprawiające go w gumie. Majstrowanie przy hormonach (tabsy) o ile się orientuję też podnosi ryzyko powstania nadżerki (niech mnie ktoś poprawi jeśli nie mam racji ale tabsy mogą negatywnie wpływać na poziom nawilżenia a więc i ochrony przed ew. drobnoustrojami)

Gość gość
jak dla mnie to po prostu mężczyzna piszący to ma mała wiedze medyczna ale mniejsza z tym po prostu szuka zdrowej młodej żeby się truła dla niego A niestety pracuję w tym i wiem tzn widzę ile młodych kobiet niewiedząc że ma problemy z krzepliwością krwi problemy a potem udar mózgu dostanie i taki delikwent który się na niej wyżywał seksualnie szybko w try mig ją opuszcza gdy staje się niepełnosprawna na skutek właśnie brania tabl antykoncepcyjnych . Oczywiście że są kobiety które biorą 20 lat i nie mają udarów ale niestety żadna nigdy nie wie czy ona właśnie nie będzie tą która dostanie udar mózgu . Właśnie jedną z przyczyn udarów u młodych kobiet są tabletki antykoncepcyjne Wiec dziwi mnie bardzo że taki człowiek piszę tu teksty tak nieprzemyślane Tak jakby leki anty były cukierkiem którego ktoś nie chce zjeść . Pomyśl trochę człowieku zanim wysnujesz jakąś teorie .[ lub choćby zasięgnij wiedzy u lekarzy , ale chyba to nie jest ci potrzebne bo zdrowie twojej potencjalnej partnerki nic cię nie interesuje a tylko interesuje cię zaspokojenie swych potrzeb seksualnych, niczym zwierzątko .

Gość gość
Interesuje mnie zaspokojenie moich i partnerki potrzeb seksualnych - moja partnerka też ma lubić seks bez gumy. Nie lubi, nie chce się truć, wysyła mnie na operację - nie jest to partnerka dla mnie. Proste. Powtórzę: jesli wymyślą w końcu tabletki dla mężczyzn to będę je brać nawet trzy razy dziennie jeśli będzie trzeba. Mogę się poświęcić ;) Ale jeszcze nie wymyślili.