Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najdziwniejsze zasady spotkane w domach znajomych cz. 3 i nie ostatnia

Polecane posty

Gość gość
To nie topik o pralkach, k***a mac!

Gość gość ten teges
Ja mam sasiada co jak sie chce przejechac rowerem na miasto, to najpierw dla rozgrzewki pare kolek po dzialce i sru na miasto. Zawsze bawi mnie ten widok. A i jeszcze tym rowerkiem jedzie po paliwo, karnister w reke :D i dawaj zatankowac. Taki niedzielny kierowca. Kiedys mu zona zafarbowala biale slipy( sama to opowiadala) a ten od tamtej pory pierze sam i zawsze wywiesza te gacie na sznurku. Glaszcze huha dmucha i jeszcze z minute stoi i przyglada sie. Dziwak troche ale tak jako sasiad w porzadku. U znajomej zawsze co tydzien nastepuje urocxyste spuszczanie wody w sedesie, oczywiscie jak maz wroci z trasy. A tak powaznie po siki nie spuszcza tylko po grubszym. Cuchnie u niej w lazience szczylami. Ps rzygam juz tymi pralkami,zmiencie plyte.

Gość gość000000000000
DO pani co się dziwi ze sypialnia nie jest standardem,ja mam jedno pomiejszczenie 21m2 i to jest moja sypialnia,kuchnia i kibel stoi przy dzwiach wejściowych,pralki wcale nie mam bo nie mam za co kupic ,butow nikt nie sciaga bo gdzie je postawić a zresztą na sierodku 30letni piec kaflowy to z drewnem się nosi;urok mieszkan komunalnych,a i jeszcze z dachu cieknie..

Gość gość
"Lodówka jak sama nazwa wskazuje powinna stać w kuchni, a pralka w łazience." no rzeczywiście nazwa LODÓWKA w ch** wskazuje na miejsce jej przewidzianego pobytu. PRALKA tak samo. uuuu.

Gość gość
najdziwniesze hmmm. szwagiera ma psa, otwarcie mowi ze spi z tym maltanczykiem i mezem. bueeee . raz byłem u nich jak worcil z podwórka i był z tyłu cały obsrany..... umyła go wykompała. fuj !!! ochyda.

Gość gość
to moze doradzicie mi gdzie powinna stac suszarka na ubrania?

Gość gość
w moim poprzednim mieszkaniu stała w przedpokoju. teraz mam bardzo dużą kuchnię i pralka też jest w kuchni, a suszarka w kącie kuchni, gdzie nikomu nie przeszkadza. deska do prasowania też tam stoi. część jadalna ze stołem i krzesłami jest w odległości ok 2 metrów, a cały sprzęt AGD i blaty o kolejne 2-3 metry.

Gość gość
pralka powinna stać w pralni, a lodówka w lodowni :)

Gość gość
Czuje sie w obowiazku wypowiedziec na temat pralki. Pralka powinna stac tam gdzie jest miejsce i jest nam wygodnie. Koniec kropka. Nie upchnie sie na sile pralki do pomieszczenia 2/2 gdzie jest kibel i wanna i rozsuwane drzwi, nie wepchnie sie jej rowniez (ze wzgledu na swiatowe trendy...buahahHHa) do kuchni gdzie ledwie zmiescil sie blat roboczy a kiedy wejda 2 osoby to robi sie korek:p X Kolejny zwyczaj jaki mi sie przypomnial, to cos zaobserwowanego 20 lat temu. Moje kolezanki nie kogly wstac od stolu poki nie zjadly calego obiadu (a byly to pokazne porcje, a my mialysmy po 8 lat)... oczywiscie mogly plakac, blagac, prosic, siedzialy i tak dopoki talerze nie byly puste, nawet po 2 -3 godziny. Obydwie zmagaja sie teraz z nadwaga, a jedn z nich praktykuje ten "zwyczaj" na swoim dziecku... X Zawsze tez rozbrajal mnie zwyczaj wpraszania sie niektorych ludzi na wszelkie imprezy... mam taka kolezanke jedna... powiedzmy siedzimy w 5 osob, ja , ona, zosia, krysia, stasia i ja mowie "w piatek z zoska idziemy na grilla" a wpraszajaca ona, "o super, to wpadne i pojdziemy razem"... ale jak jej zwrocic uwage to obraza majestatu. X Kolejna, tym razem przypadkowa znajoma, ma zwyczaj ponizania swojego faceta publicznie. Podobno sam na sam jest normalna... za to przy obcych popisuje sie jego kosztem i na sile robi z niego glupka i ofiare losu, smutny widok. X Ze zwyczajow domowych: zawsze dziwilo mnie prasowNie firanek, skarpetek, majtek, przescieradel... serio, nie ogarniam po co. U mojej kolezanki jeszcze z czasow liceum, zawsze w piatek i sobote sprzatLo sie dom, w piatek dol a w sobote gore... nawet jesli bylo czysto to i tak wszystko bylo myte i szorowane, lacznie ze szkliwami, wyciaganiem ciuchow z szaf itd... dobrze ze bylo ich 3 siostry, to mialy jeszcze wieczorem czas na to zeby pozyc zyciem towarzyskim, bo w miare szybko sie wyrabialy. Jesli sprzatanke nie bylo skonczone to wyjscia nie bylo, ani kolacji :/ Fajny zwycAj za to byl u mojej przyjaciolki, wspolne picie oiwa wieczorem, zapewne wiekszosc sie oburzy, ale od kiedy ona i siostra skonczyly 16 lat, wieczorzmi po ciezkim dniu, wychylaly z mama po szklance piwka, i rozprawialy o sprawach uczuciowych, szkolnych, zawodowych. Do teraz maja z mama super kontakt i zadnych tematow tabu A u tej samej kolezanki u ktorej bylo to sprzatanie bul jeszcze nakaz cichego zachowywania sie... zawsze jej rodzice wchodzili na gore kiedy np sie smialysmy i mowili "klaudia zachowuj sie jak normalny czlowiek, coto za smiechy"

Gość gość
Mam w pralni, wiec jednak zamknij d**e. Umiesz czytac tytul topiku? x zamknij sie tępa dzido bez kultury

Gość gość
Mnie wkurza, jak ktoś podaje na stół tylko głębokie talerze, w nich zupa a potem najlepiej drugie danie na tych samych zjeść, bo po co inne naczynia brudzić... Na szczęście już nieco rzadziej się z tym spotykam.

Gość gość
Jednak nie umie czytac :D

Gość gość
niech sobie tam mają pralki w kuchni, spoko ale już brudne pranie powinno sie zostawiać w innych pomieszczeniach bo trzymanie gaci w kuchni jest niehigieniczne

Gość gość
rozwydrzone bachory

Gość gość
Ale jaja Rozbawilam towarzystwo pisząc ze mam pralkę w kuchni :D Hahahaa Mam bo : 1. tak mi sie podoba 2. Mam duza 20 m kuchnie podzielona na cześć gospodarcza i jadalnie 3. Mieszkam w UK a tu nikt sie temu nie dziwi :D Hahahaaa ale mam z was ubaw prostaczki z popegeerowskich bloków !:D

Gość gość
A kto trzyma gacie w kuchni? Mam pralke w kuchni i za każdym razem piore rzeczy nic nie trzymam , codziennie robie pranie wiec bez przesady z tymi brudnymi gaciami ?!? Jakie brudne ?! Moze wasze gacie sa brudne, Równie dobre moge sie przyczepić gdzie trzymacie kosz na odpadki , chyba w kuchni no nie? A to tak samo niehigieniczne jak gacie ! A juz nie wspomnę o mapach i szczotkach bo to tez w kuchni ludzie trzymają . Chciałbym przypomnieć ze na desce do krojenia jest wiecej bakterii niz na desce sedesowej wiec darujcie sobie te gacie brudne ..

Gość gość
Co wy z tym trzymaniem gaci w kuchni? Naprawde nikt nie trzyma kosza na pranie w sypialni?

Gość gość
nie, twoje gacie są pachnące francuskimi perfumami tylko nasze są nieświeże bo noszone

Gość gość
z tymi gaciami w kuchni to chodziło mi o to że jedna tu pisała że trzyma brudne ubrania w szafkach kuchennych, a co do znoszonych ubrań to nie uwierze że nie macie koszy na pranie tylko pierzecie codziennie po jednej skarpetce, chyba że co nosicie to wrzucacie z powrotem do szafy/szafki i takie higieniczne udajecie, bo wyobrazic sobie to ciężko chyba ze ktoś ma nerwice natręctw i pierze 24/h odrazu co z siebie zdejmie

Gość gość
od kiedy odziedziczyłam kawalerkę w bloku jestem dumną posiadaczką pralki w kuchni pierdyknełam sobie kuchnię na wymiar i mam pięknie zabudowaną pralkę, przynajmniej mi nie szpeci i tak małej łazienki zaszalałam, mam też zmywarkę, ale nie w łazience...tylko też w kuchni ...teraz mnie zlinczujcie

Gość gość
mnie tylko dziwi że wam nie przeszkadza zapach proszku w kuchni a w łazience wam ta pralka tak wadzi

Gość gość
zapach proszku ? używam płynu do prania i nie pachnie on inaczej niż chociażby płyn którym myję podłogę a co do łazienki, jest naprawdę mała więc jeśli miałabym ją dodatkowo zagracać stojącą pralką to wybór jest oczywisty, w łazience wolę minimalizm, żadnych szafek i innych d**ereli

Gość gość
jak kto sobie woli, ja tez mam małą łazienke i mieści sie w niej tylko jedna osoba, ale mam wanne, umywalke i sedes, takie podstawy i jeszcze pralke, wszystko jest obok siebie troche ciasno ułożone ale wystarczy, po co biegać w łazience, łazienka jest od umycia się, załatwienia i zrobienia prania, mam pralke w łazience i nie przeniosłabym jej do kuchni bo lubie mieć ją pod ręką gdy zdejme ubrania to moge odrazu wrzucić je do pralki