Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie menu na urodziny dziecka

Polecane posty

Gość gość

Za 3 tyg organizuje roczek synka  Będzie 25 osób - skład bardzo urozmaicony - pradziadkowie, dziadkowie, młodzi i dzieci Chciałabym zorganizować fajna imprezę z dobrym jedzeniem  Przystawki to nie problem można przygotować dzień wcześniej natomiast dania gorące to dla mnie prawdziwy problem Chce zrobić flaki / rosół na pierwsze Na drugie - nie mam pojęcia - nie chciałabym stać przy kuchni i smażyć kotlety a z drugiej strony nie chciałabym podać tez kurczaka z piekarnika Myślałam jeszcze później o serii przekąsek na ciepło pizzerinki i grzanki czosnkowy ewentualnie paszteciki pierogi Pomóżcie mi proszę i doradźcie co można zrobić fajnego i jednocześnie nie wymagającego dużej obróbki w dniu przyjęcia Z przystawek będzie wiejski stół który sama zrobię (pasztet, smalec, wedlina) Będą sałatki (pewnie jakaś z kurczakiem + warzywna) Ryba po grecku, jajka faszerowane, roladki ze szpinakiem, roladki z tortilli, śledzie, może coś w galarecie Ciasta owoce kącik kawowy - proszę o pomysły na jakieś inne fajne rzeczy na taką imprezę

Gość gość
Zaplanowałaś tego jak na wesele i jeszcze do tego gorące danie. Że Ci się chce aż tyle tego robić. No ale dobrze . Z drugiego dania możesz zrobić np schabowe lub kotlety z piersi zapiekane. Smażysz wcześniej a potem zapiekasz w piekarniku posypane startymi pieczarkami i serem żółtym.