Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy schizofrenia to poważna choroba?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Skoro w cos nie wierzysz wierzysz w schizofrenie ,pewnie do czegos jest ci potrzebna ta choroba,bo nie próbujemy ustawiac pomocy w chorobie w kontekscie wiary,albo chce sie wyleczyc i metoda nie gra roli albo wybieram sobie to co nie koniecznie pomoze,to taki leczenie na pół gwizdka

Gość gość
gość dziś A ty po co tu wchodzisz i piszesz,jak to dla ciebie czarna magia??twój rozum nie pojmie tego

Gość gość
"w czasie psychozy pewnie nie nadawałbym się do pracy a jakoś pracowałem i nie było problemu i nikt obcy kto nie wiedział o mojej chorobie jakoś nie zauważał że jestem na coś chory" dokładnie to samo chciałam napisać, standardowy przykład myślenia chorego, to rodzina jest winna to oni chcą mu zaszkodzić dokładnie tak myśli ten chory krewny, rodzina jest zła, krzywdzi go bo go zmusza do leczenia gość pisze o setkach wyleczonych ze schizofrenii akupunkturą, aż się zastanawiam gdzie on ich spotkał na kolejnej dziesiętnicy pod krzyżem ? no dobra, teraz to ironizuję

Gość gość
Bo rodzina go wepchneła w ta chorobe wiec ,kazanie mu sie leczyc to tak jak wbijasz komus nóz w plecy a pozniej dzwonisz po pogotowie zeby go uratowac

Gość gość
w Rodzinach jezeli chodzi o choroby psychiczne zawsze peka najsłabsze ogniwo,najbardziej wrazliwe

Gość gość
rodzina wepchnęła w chorobę ? dobre sobie

Gość gość
gość dziś Do niczego mi ta choroba nie potrzebna. Biorę leki i nie mam objawów choroby a gdyby istniała jakaś możliwość wyleczenia się ze schizofrenii trwale to bym z niej skorzystał jak każdy chory który bierze leki. Nie pisz jakbyś znał jakąś tajemnicę że można się wyleczyć tylko ludzie nie chcą jej stosować. Wierz mi ludzie którzy biorą leki chcą być zdrowi i gdyby było to możliwe to by chętnie z tego skorzystali.

Gość gość
I nie chodzi tu tylko o schizofrenie ale o kazda jedna chorobe nawet ta psychosomatyczna,pekajace ogniwo pokazuje ze w danej rodzinie dzieje sie cos złego i to tak naprawde rodzine nalezałoby najpierw leczyc

Gość gość
gość dziś Nie prawda,nie skorzystałbys bo wierzysz tylko w chemie a reszte odrzucasz i nie jest to wane czy lepsze czy gorsze,sam napisałes brak wiary cie tu ogranicza,a zawsze gdy wystepuje jakas choroba to czemus ona słuzy,z czym nie chcesz sie zmierzyc w zyciu???

Gość gość
gość dziś I jest to mozliwe a nie korzystaja wiec nie jest to prawda co napisałes :)

Gość gość
gość dziś Resztę odrzucam czyli co akupunkturę i medytację ? :) a chemii nie odrzucam bo mi pomaga to czemu miałbym ją odrzucać ? wierz mi wielu chorych i lekarzy szuka skutecznego sposobu leczenia schizofrenii i gdyby było coś skuteczniejszego od leków to by o tym wiedzieli i to stosowali

Gość gość
wg twojej teorii skoro rodzina wpędza w chorobę to należy się od niej odizolować i to gwarantuje wyzdrowienie.... i tak właśnie myślą schizofrenicy izolując się od ludzi, chorobę widzą nie w sobie a w innych

Gość gość
to jeszcze nie schizofrenicy tak widza,tylko po odizolowaniu sie od rodzina staja sie schizofrenikami kolejnosc ma tu znaczenie ,zeby dokłądnie zrozumiech jak choroba zostaje zainicjowana,

Gość gość
gość dziś To ze ktos wie ze jest cos lepszego od chemi to nie znaczy ze bedzie to stosował,wrecz przeciwnie głeboko to ukryje,przeciez chodzi o wielki biznes jakim jest farmacja,jak mozna tak myslec ze wszystko co najlepsze jest stosowane????to jest półapka :D

Gość gość
gdyby pacjenci wiedzieli o jakimś sposobie wyleczenia to by tego nie ukrywali ale wierz mi ludzie chorzy na forum szukają naprawdę alternatywnych metod leczenia i gdyby coś było skuteczne to by to stosowali i pisali o tym

Gość gość
Ale jak nikt nie stosuje bo nie wierzy ,to jak moze wiedziec ze jest co lepszego jak chemia,masz tu na tym forum przykłąd,nikt nie próbuje bo nie wierzy a jak nie spróbuje nie bedzie wiedział i koło sie zamyka:)

Gość gość
Bardzo dobrze sie sprawdza zapper.

Gość gość
W schizofrenii zapper :) dobre sobie idź chłopie i się nie ośmieszaj gość dziś skoro nikt nie stosuje to skąd wiesz że cokolwiek jest w ogóle skuteczne przy schizofrenii ? bo Ty w to wierzysz ? to nie wystarczający argument, wierz w swoją akupunkturę ale raczej nikogo tu nie przekonasz

Gość gość
No forum to na forum,ale w zyciu ile takich osób chodzi i cieszy sie normalnym zyciem :)

Gość gość
Ok skończcie już te bajki o akupunkturze i zapperze. Ze schizofrenią nie mieliście do czynienia to co wy możecie wiedzieć ?

Gość gość
A ty nie miałes doczynienia nigdy z zapperem ani akupunktura,wiec skoncz te bajki o schizofreni

Gość gość
Kolego tak się składa że mam zapper od jakiegoś czasu ale on zwalcza o ile zwalcza pasożyty, bakterie, wirusy a jak niby ma pomóc w chorobie psychicznej ? Nie masz ani jednej osoby wyleczonej ze schizofrenii za pomocą akupunktury tylko piszesz jakieś ogólniki i pustosłowie. O leczeniu schizofrenii zapperem to nawet nie będę się wypowiadał :)

Gość gość
No widzisz masz zappera a nawet nie wiesz ze pasozyty potrafia w mózgu niezle namieszac,i czesto sa powodem wielu chorób tak psychicznych jak i fizycznych ,i z czego sie smiejesz z tego ze nie znasz podstaw??? :)

Gość gość
Gościu z 17:08 - sam sobie takie głupoty wymyśliłeś? Czy może kolega Ci powiedział?

Gość gość
No widzisz brak swiadomosci twojej popycha cie do obrazania,ale twoja niewiedza cie nie tłumaczy

Gość gość
Sam siebie obrażasz. I w dodatku swoją mamę.

Gość gość
z tym się zgodzę czytałem nawet w kilku miejscach że pasożyty mogą wywoływać zaburzenia psychiczne ale nie chodzi chyba o to że pasożyty zagnieżdżają się w mózgu chodzi raczej o zatruwanie organizmu ich toksynami, założyłem nawet temat o tym na forum schizofrenii jednak myślę że nie można jednoznacznie stwierdzić że każda schizofrenia spowodowana jest przez pasożyty, tak naprawdę lekarze do tej pory nie wiedzą co wywołuję schizofrenię, może rzeczywiście gdyby schizofrenię powodowały pasożyty zapper byłby przydatny ale ja nie wiem czym jest spowodowana moja schizofrenia, nikt nie wie, ja nawet brałem pod uwagę że to powodują demony bo głosy np. nakłaniały mnie żeby się zabił, że zdradziłem Jezusa, widziałem też szatana i Judasza ale może to tylko defekt mózgu tego nikt nie wie, więc może rzeczywiście zapper mógłby pomóc w niektórych przypadkach ale nie wyobrażam sobie aby akupunktura mogła komukolwiek pomóc

Gość gość
NIe ma czegoś takiego jak schizofrenia. Są natomiast schizofrenicy i różne schizofrenie. Rózne, w zaleznosci o typu osobowości. W niektórych przypadkach (dla osoby spoza) będzie to poważna choroba, straszna, w innych zabawna a jeszcze w innych nic nie będzie. Dla osoby chorującej będzie to przede wszystkim ogromne cierpienie.