Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapisałam się do szkoły policealnej ale nie będę tam chodziła! KONSEKWENCJE?

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio zauważyłam, że w urzędzie pracy jest praca tylko dla osób ze statusem osoby uczącej się. Postanowiłam, że zapiszę się do państwowej dwuletniej szkoły policealnej żak ale nie będę tam chodziła? Czy z tego powodu grożą mi jakieś konsekwencje??? Np. kuratorium będzie dokonywało kontroli lub zus? Zapisałam się do szkoły państwowej bo nie miałabym nawet pieniędzy na czesne. I czy mogę mieć jakieś konsekwencje prawne?

Gość gość
nie zaliczysz semestru i wylecisz 😴

Gość gość
50% nieobecności na zajeciach i wylot. Pytanie: bierzesz rentę/zasiłek?

Gość gość
I jeszcze jedna uwaga - żak nie jest państwowy...

Gość gość
A mnie tam pani sekretarka powiedziała, że to są kierunki bezpłatne.! Zapisałam się na zaoczne. Jeszcze słyszałam, że w szkole policealnej wystarczy oddać pracę kontrolną. W razie czego pi 1 semestrze zapiszę się do innej szkoły policealnej.

Gość gość
To, że kierunki są bezpłatne - nie oznacza, że to szkoła państwowoa... Ludzie! Czytajcie! Pracę kontrolną należy oddać, aby być dopuszczonym do egzaminu semestralnego - taki wymóg. Czytam i nie wierzę. XXI wiek...

Gość gość
Nie odpowiedziałaś na pytanie: pobierasz rentę z ZUSu albo jakiś zasiłek?

Ja też tak zrobiłam raz, zapisałam się na kierunek technik rachunkowości ale tam nie chodziłam :) ale niestety szatan mnie podkusił, oddałam pracę kontrolną (źle napisaną) oraz źle napisałam egzamin i przeszłam na następne semestr :( a tak to by mnie wydupcyli.

Gość gość
Mieszkam z rodzicami, nie pobieram żadnego zasiłku ale złożyłam wniosek o stypendium socjalne do mopsu.

Gość gość
Więc pewnie MOPS będzie drążył temat. Przygotuj się na kontrolę.

Gość gość
Złożyłam wniosek ale z tego, czego się dowiedziałam to takie stypendium mi nie przysługuje ponieważ dochody moich rodziców trochę przekraczają (by takie stypendium mi przysługiwało).

Gość gość
okradasz państwo i to jest nieuczciwe wobec ludzi, którzy chcą się kształcić, zdobyć chociażby jakiś zawód w szkole policealnej a ty zajmujesz miejsce. W żaku jest ograniczona liczba miejsc.

Gość gość
Bzdury. W żaku przyjmują ile się tylko da. To tylko taka ściema z ograniczoną liczbą miejsc.