Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KWIETNIÓWKI 2015 ciąg dalszy

Polecane posty

Gość gość
Umieracie

Gość mamaMaksa
Ale tu cisza ostatnio, ale to chyba dobrze bo to znaczy, ze nic nikomu nie dolega :-) tylko się cieszyć. Ja dziś idę na połówkowe, trochę się denerwuje, ale nie mogę się też doczekać. Co tam słychać dziewczyny? Brzuchy wam nie ciążą? Mi juz zaczyna czasami przeszkadzać, a tak się chce na brzuchu pospać.

Gość czeresniara
Wkurzające ze co zmiana strony to sie teksty nie pojawiają. Moze trzeba zrobić 3 czesc kwietniowek? Bo mam napisane ze sie pojawily nowe teksty a icj nie widzę i tak co strona wkurzajace

Gość nnnita
No coś ta kafeteria dziwnie działa. Bylyscie na krzywej cukrowej? U mnie wyszła cukrzyca buuu . A na dodatek mloda szaleje w piatek była glowkowo polozona adziś juz pośladkowo, a wczoraj jak sie przewracała bo przez 4 godziny tak mi brzuch bolał ze myślalam ze zwariuję

Gość gość
moja dziecinka tak tej nocy sie przewracala, ze mam podbite oko:) ale jeszcze tylko 4 miesiace:) pozdrawiam wszystkie przyszle mamuski z wielkimi brzucholami i rozstepami:):)

Gość pikea84
Syrfi, jeszcze połową ciązy przed tobą. Przestawisz się. Ja będę miała drugiego chłopca:) gdzieś po cichu liczyłam na dziewczynkę ale ciesze się ogromnie:) tak czułam od początku ciąży i jak zobaczyłam "sprzęt" to byłam szczęśliwa:)

Gość gość
Wesołych Świąt dla wszystkich przyszłych mam :)

Gość mamaMaksa
WESOŁYCH ŚWIĄT ! Ja tez będę miała drugiego chłopaka, liczyliśmy z mężem na córkę, ale jak zobaczyłam siusiaczka to się wzruszyłam :-)

Gość titilinkaa
wesołych swiat dziewczyny:) następne Boze Narodzenie spedzimy juz z maluchami:) nnnita krzywa cukrowa jeszcze przede mna, wizyte mam 7 stycznia i podejrzewam ze dostane skierowanie syrfi przyzwyczaisz sie:) no i nikt nie powiedział ze dziewczynka musi byc od stop do głow na rózowo;) to chyba tylko taki stereotyp ja parke juz mam, teraz bedzie synus, nawet wybralismy wstepnie imie-Jaś-po dziadku mojego meza

Gość Nowa 1
Wszystkim przyszłym Mamusiom życzę wesołych Świąt, zdrowka dla Was i Waszych brzuszków oraz pozostałych członków rodziny :-)

Gość pikea84
A ja dziś miałam robiony test obciążenia glukoza. Pierwsze pół kubka mi nawet smakowało:p dopiero później zaczęło lekko mulic. Pamiętam, że w 1 ciąży miałam podobnie.

Gość pikea84
Co do wyprawki to mam mnóstwo rzeczy po synku, wozek, ciuszki, maty edukacyjne itd. więc wydatku wielkiego nie będę miała. Dokupilan Ostatnio tylko body z długim rękawem (trafiła się obniżka) bo najmniejszy rozmiar miałam głównie z krótkim bo mam dziecko z miesięcy letnich

Gość gość
po co znow zakladac nowy temat w stylu "kwietniowki ciag dalszy" nie trzeba byc nie wiadomo jak spostrzegawczym zeby sie zorientowac ze forum sie tnie jak wchodzi nowa strona a pozniej juz jest ok.....zwroccie uwage na to

Gość mamaMaksa
Jak Wam święta minęły? Mi głównie na jedzeniu i wizytach to u jednych rodziców to u drugich. Nasłuchałam się jaki to mam wielki brzuch, rzeczywiście jak się tak przyjrzalam to mały nie jest. Wydaje mi się, ze wyglądam na 8 miesiąc, a dużo nie przytyłam bo około 8 kilo i to jest w normie. Jak jest u Was? Wesołej zabawy na Sylwestra i szczęścia w Nowym Roku!

Gość nnnita
MamamaxA ja też mało przytyłam 7 kg mam tylko sam brzuch i to wcale nie mały. Wszyscy mnie pytają czy to juz 8 miesiąc więc idzie brzuch potem ja. Teraz jestem na diecie cukrzycowej wiec jestem ciekawa jak teraz bedzie z tyciem. pikea84 mi picie tej glukozy szło strasznie ja ogólnie nie przepadam za słodkim a napewno napojami, dobrze że już za mną a ja nie mogłam się oprzeć i kupiłam śpioszki i sukineczkę więc mam pierwsze ciuszki

Gość titilinkaa
Ja przytyłam piec kilo poki co,ale brzuch jest duzy,jakby mi ktos pilke doczepil;) w kazdej ciazy mialam wielkiii brzuch, piersi nie urosly mi w ogole Za tydzien mam wizyte, zobaczymy co tam u malucha A co do wyprawki to ja mam juz prawie wszystko,zostaly mi jakies drobne rzeczy typu kosmetyki i rzeczy dla mnie do szpitala

Gość edda123
U mnie po świętach waga nie drgnęła, niecałe 5 kg i też mi wszyscy mówią, że mam już taaaki duży brzuch. Zawsze miałam spore piersi, a teraz urosły mi jeszcze bardziej, ale na szczęście tyłek, nogi nic nie tyje ;) Nawet w boczki mi nic nie idzie, chociaż nie pilnuję się jakoś bardzo z jedzeniem, po prostu się nie przejadam i tyle. Też mam wizytę za tydzień, to może podglądnę naszego synka :)

Gość pikea84
Lekkie skurcze ale bardzo rzadko

Gość Nowa 1
Cześć dziewczyny:-) u mnie jest 4 kilo do przodu a brzuch jak piłka lekarska ;-) test z glukozy mam za sobą wszystko ok. Na wizytę ide w poniedzialek więc dowiem sie ile mala urosła bo czuc ja coraz bardziej. Powiedzcie mi koleżanki ile kupujecie ciuszków na początek.? Ja mam juz 12 pajacykow, 10 bodziakow, 2 bluzeczki i 2 pary spodenek. Wiadomo jeszcze dokupie skarpetki, czapeczki itp. Ale czy to wystarczy na start?

Gość pikea84
Nowa, a wszystko masz w 1 rozmiarze?

Gość Nowa 1
Nie:-) pare rzeczy mam na 56 a wiekszosc na 62 :-)

Gość pikea84
Dużo masz pajacykow także myślę, że wystarczy i nawet wszystkich nie wykorzystasz:) U nas było dużo bodow i przez to wieksza ilość spodenek. Też mieliśmy kaftaniki bo body były z krótkim rękawem. Pamiętam, że u mnie też "schodzily" pieluchy tetrowe przez ulewanie.

Nowa duzo i nieduzo zarazem rzeczy masz;) noworodek raczej sie nie brudzi chyba ze duzo ulewa(z mojej cory to wrecz chlustało) albo z pampersa jakas niespodzianka wyleci:D

Gość titilinkaa
ja w sumie ubranek nie liczyłam, mam ich sporo, duzo kupiłam, troche dostałam, rezygnuje zupełnie z wszelkich kaftanikow,koszulek i spiochów

Gość pikea84
Ja wybieralam luzniejsze ciuszki żeby małemu było wygodnie. Każdy woli coś innego. Dostałam dużo fikusnych pajacykow ale ich nawet nie uzywalam bo np. miały zapięcia z tyłu itd. A z kaftanikami było wygodnie bo jak ulał to wystarczyło zmienić kaftanik a nie całego przebierać:)

Gość Nowa 1
Wlasnie z tymi ciuszkami to tak jest co mama to inne doświadczenia i preferencje ;-) ja swoje kupiłam głównie na aukcjach, angielskich firm są nieco wieksze od naszych polskich ale również dobrej jakości. A strojne ciuszki pewnie dostanie od babć i cioć ;-) kolezanka polecila mi również zakup sliniaczkow u niej na ulewanie byly jak znalazł. A zresztą mamy juz nowy rok a do kwietnia niedaleko i wszystko sie okaże :-)

Gość edda123
A czy któraś z doświadczonych mam może zrobić dla nas listę co trzeba kupić na start i w jakiej ilości? Np. ile pieluch tetrowych/flanelowych, ile pajaców, ile ręczniczków, jakie kosmetyki itp. :)

Gość titilinkaa
Ja te wszystkie pajace z zapieciami z tylu od razu odlozylam, jeden mam taki ktory dosyalam 10 lat temu jak urodzilam syna a ze byl niepraktyczny to do tej pory lezy nowy w szafie:D Ja osobiscie preferuje body i pólspiochy, do tego mam sporo sweterkow i polarow na chlodniejsze dni Troche mnie przeraza ze juz tak niewiele zostalo, czuje sie jakbym wczoraj robila test