Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy trzylatkow czy wasze dzieci duzo placza

Polecane posty

Gość gość

Czy wasze dzieci duzo placza i jecza?. Bo moj syn ma 3,5 roku i na palcach mozna policzyc dni bez beku. Jeczy, beczy o wsztstko. Mam tego serdecznie dosc. Myslaoam ze jao bedzie vardziej kumaty to bedzie latwiej ale najlatwiej fo roku bylo.

Gość gość
u mnie to samo... Odkad syn poszedl do przedszkola, to jeczy rano, po poludniu, wieczorem, placze, krzyczy, mamy jedna wielka kumulacje buntu... A juz bylo w miare

Gość gość
Mam tak samo. Mały ma 3 lata i też ciągle płacze, krzyczy i marudzi. Trudno z nim wytrzymać.. mam nadzieję że to się niedługo skończy bo oszaleje. Wszystko mu się nie podoba, ciągle jest na NIE, o wszystko jest wojna.... ehhh...

Gość gość
moja 5 latka tak ma w sumie 5,5 latka. byl spokoj z takim zachowaniem chyba rok a od jakiegos czasu zaczela marudzic.

Gość gość
Mój 3,5 latek tez czasem placze ale na pewno nie codziennie(może ze nie chodzi do przedszkola.ale tez często nie da sobie przetlumaczyc to wtedy jest lekka wojna.

Gość gość
... Mój 3 latek tez często jęczy i bez. Uff myślałam, że tylko on tak ma, bo na około widzę tylko grzeczne dzieci ;)

Gość gość
Nie nie płacze, jednak próbowała już nie raz jednak w naszym domu oprócz dziecka są jeszcze dwie osoby-ja i mój mąż. Mąż ma alergię na płacz dziecka, ja również. Myślę że dziecko po prostu nie ma wyjścia i zamiast płakać musi wszystko zrozumieć i ustosunkować się w ciszy i spokoju-nie ma wyjścia. Inaczej mąż zaczyna odbierać na niewłaściwych częstotliwościach i ja również fiksuję Lepiej zachować spokój niż mieć do czynienia z sfiksowanymi starymi Uwierz mi!

Gość gość
To straszne, że dziecko musi tłumić emocje, bo tak... nawet dorosły powinien czasami popłakać

Gość gość
Dziecko plakac musi,to jego sposob na rozladowanie emocji...ale placz histeryczny majacy na celu wymuszenie czegos,jest czyms,z czym nalezy walczyc,nie ulegajac zachciankom

Gość gość
Moja 3,5 latka poszła teraz do przedszkola na 3 godz (UK) od tego czasu nie daje sobie z nią rady. Sąsiadki córka, rowiesniczka także ma swoje fochy. Myślę że dziecko przenosi frustrację z przedszkola do domu. Tam nie walczy o swoje, oddaje zabawki a w domu może sobie na więcej pozwolić. Zauważyłam też ze najczęściej jest bardzo placzliwa pod koniec tygodnia, całe te poranne wstawianie, zabawa ja męczy i nie daje rady z emocjami. Wtedy po prostu proponuję jej czytanie książki, czy inne zabawy które ja wycisza. Dzisiaj sobie pospala i jest zupełnie innym dzieckiem. Pamiętajcie ze to tylko dzieci i one dopiero uczą się panować nad emocjami. To my jesteśmy dorośli więc to od nas dzieci się uczą jak radzić sobie z nerwami.