Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tak Mama Ewuni wychowuje swoje dziecko

Polecane posty

Gość gość

Na ogół irytują mnie tematy dotyczące konkretnych użytkowniczek a dziś sama postanowiłam taki założyć. Czy zastanawiałyście się kiedyś skąd się biorą dzieciaki które potrafią zwyzywać czy prześladować inne dziecko tylko dlatego, że jest: rude, nosi okulary, aparat na zęby, sepleni albo ...ma mało popularne imię? Ja się zastanawiałam wielokrotnie. Wiadomym dla mnie jest że małe dzieci mają podatną i delikatną psychikę. Znam takich, na których wyzwiska i wyśmiewanie (np od grubasów czy "drucianych szczęk") wywarło duże piętno. Ale idźmy dalej, bo to póki co dziecinne przytyki. Otóż takie dziecko które obśmiewa inne dzieci wyrasta potem na prześladowcę pełną gębą i w gimnazjum będzie gnębić uczniów: z biednych rodzin, z gorszymi ciuchami, z gorszym telefonem etc etc etc. Zawsze mnie zastanawiało skąd takie dzieci się biorą? Czego uczy się je w domu? Ja zawsze powtarzam, że nie można oceniać po wyglądzie. Że ciuchy nie są najważniejsze. Że okulary, aparat na zęby to normalne rzeczy które leczą i nie wolno sie śmiać bo każde dziecko może przędzej czy później mieć z nimi do czynienia. Że innemu dziecku najzwyczajniej jest przykro, smutno i bolą go takie wyzwiska. Tego ja uczę swoje dziecko. A tymczasem w temacie o obcych imionach kobieta pod nickiem MAMA EWUNI tak pisze: "jestem a nazwij ją Kondoleza bo chyba tak to się wymawia jezyk.gif Moja Ewcia będzie na nią wołać kondon jak pewnie 99 % dzieci w przedszkolu jezyk.gif" No to już wiecie skąd się biorą dzieci które potrafią wyśmiać inne dziecko tylko dlatego, że rodzice nadali mu egzotyczne czy mało popularne imię- od takich matek jak Mama Ewuni

Gość gość
Na pewno nie 99 procent mamo ewuni bo większość dzieci ma normalnych rodziców którzy uczą szacunku do bliźniego. Porażka nie rodzic.

Gość gość
W temacie o imieniu Barabasz pisała to samo. A macierzyństwo tak jej mózg wyżarło, że straciła tożsamość i jest już tylko "mamą Ewuni". A tej Ewuni współczuję matki idiotki.

Gość gość
Kondom mamo Ewuni :D

Gość gość
Otóż to. Takie rzeczy jak szacunek do innych albo odwrotnie (pogarda) wynosi się z domu. Nie mam słów na takich rodziców. Ja mialam w szkole przypadek chłopaka który wyśmiewał biedniejszych uczniów. Jak się okazalo na zebraniu jak była mowa o tym gdzie mamy jechać na wycieczke jego ojciec się wkurzal że ze wzgledu na niektórych uczniów nie jedziemyza granice tylko w polskie góry. Bo jak to jego synek ma przez biedote cierpieć.

Gość gość
Dobrze ze o tym napisałas... Jest tak jak mówisz to nie dzieci sa winne tylko ich niedorozwinieci rodzice... Pewnie dziecko przyjdzie do domu będzie opowiadać o koleżance np o takim imieniu i matka to wyśmienite skoro mama tak mówi to dziecko uznaje ze tak trzeba... I sie zaczyna jazda

Gość gość
Ta mama Ewuni ma cos z deklem nie tak. Do jej corki beda mowic Ewo s********j na drzewo, Ewunia dziwunia, Ewka k***wka itp Tez z******te imie wybrala dla corki

Gość gość
Żeby prowadzić samochód trzeba mieć prawo jazdy. Przydały by się testy na bycie rodzicem co poniektórym.

Gość gość
Gość 9:20. Akurat dziecko nie jest niczemu winne że ma takie czy inne imię albo taką czy inną matkę. A twój post jest wulgarny i niesmaczny.

dajcie spokoj. ja znam dziewczynke olimpie, na ktora w przedszkolu dzieci mowily olimpiada, bo tak im sie to kojarzylo ;). dzieci czesto przekrecaja dziwne imiona, bez pomocy rodzicow. "kondoliza" tez bedzie miala przerabane i faktycznie moze skonczyc jako kondom ;).

Gość gość
Ze mnie śmiały się dzieci, bo nosiłam okulary. Zapewne wychowywały je osoby pokroju mamy Ewuni. Wstydź się!

Gość gość
Sądząc po wpisach na forum - ta kobieta to jakaś porażka.

Gość gość
Umilkła jakoś Mama Ewuni :D

Gość gość
Jej ewciunia pipunia zaczęła raczkować jak miała 11 miesięcy:D

Gość Sulimira
Dns A czego ty ode mnie chcesz? Uważam sie za normalną osobę, i na pewno nie będę uczyć córki wyśmiewania sie z imienia czy okularów bo to jest idiotyzm.

Gość gość
Mama Ewuni napisała, że jej dziecko waRZy 14 kg :D

Gość gość
Sulimira no tak za to dla ciebie kazda matka ktora nie karmi piersią powinna miec odebrane dzieci .

Dziecko sulimiry będzie za to robiło wywiad w szkole ktora koleżanka czy kolega byly karmione mm,jesli takie sie znajda to oczywiście będą linczowane i wyzywane no bo jak można karmić mieszanką :o tak to sobie wyobrażam :)

dziecko sulimiry będzie czuło wyższość nad tymi karmionymi mm. I przede wszystkim będzie super inteligentne właśnie z powodu kp ;) Mała Skłodowska-Curie nam rośnie w społeczeństwie :D

Zamiast przeczytać moje wypowiedzi to wierzycie w to co jacyś goście piszą, że napisałam. Nigdy nie pisałam że powinni dzieci odbierać, mam swoje zdanie tylko, że niektóre kobiety mają egoistyczne podejście nie dając dziecku siary i mleka tylko od razu karmią mm, uważam, ze takie matki nie dojrzaly do macierzyństwa. Nie oznacza to natomiast, ze będę uczyć córkę braku tolerancji.

nie ma to jak miec kompleks niekarmoenia piersia. wtedy nawet jakas sulmira z kafe moze wywolac poczucie niepewnosci i wyrzuty sumienia i juz kolejny temat gotowy.

hh29 no widzisz ja akurat nie mam żadnego kompleksu niekarmienia piersią bo cały czas karmię piersią :D piszę prawdę a Sulimirę standardowo to boli i już się wszystkiego wypiera oczywiście jak zawsze :) nie mowię że jej rady dotyczące kp są złe bo nie są, ale krytykowanie w jej specyficzny chamski sposób mam karmiących mm jest żałosne i nie na miejscu :)

Gość sulimira
Avinione mnie przynajmniej inteligencji nie brakuje, ty sie ośmieszasz w co drugim temacie swoja głupotą:]

Jak zwykle Sulimira odbija pileczke Boze jaka ty inteligentna jesteś nie zesraj sie czasem z tego szczęścia i wyższości :)

A tak w ogóle to Sulimira wisi mi i powiewa twoje zdanie na mój temat nie Ty nie potrafisz sie pogodzić z tym ze ktos tu może miec inne zdanie i podejscie do wychowania dzieci karmienia piersią JESTEŚ TAK OGRANICZONA W SWOICH POGLĄDACH I JEDYNE CO POTRAFISZ TO WYZYWAC INNE MATKI A JAK SIE O TOBIE COS POWIE TO JUZ MÓWISZ ZE KTOS GŁUPI :) nie pisz ze jest inaczej paaa