Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

die Schlumpfe

Ile dalibyście mi za to punktów na maturze z angielskiego?

Polecane posty

Po egzaminie maturalnym razem z kolegami organizujesz spotkanie Uczniów swojej klasy z nauczycielami. Napisz list do Anglika, który uczył was kiedyś języka angielskiego. W swoim liście: poinformuj o zamiarze zorganizowania spotkania z nauczycielami i wspomnij, gdzie to spotkanie się odbędzie zaproś na nie byłego nauczyciela i napisz, dlaczego zależy wam na jego obecności,przedstaw pomysł przygotowania albumu klasowego i zaproponuj nauczycielowi przysłanie zdjęć do tego albumu poproś o potwierdzenie przybycia i zaoferuj pomoc w organizacji jego przyjazdu. OTO LIST Dear John How are you I mean together for other pupils make organization with teachers. Feel invited to not because your presence is mandatory. Been a great teacher. That's why we care about your presence. I have and ide in album for photos. Send me a picture of where we were with the whole class on a trip to the zoo and then rode in a horse, I'll make this a great album. How can I help I think I will help you to arrange arrival to us. I'll ask a friend to come pick you up and bring to the restaurant. It will be great, please come. We are waiting for you Regards xyz

Chcę zdać maturę przynajmniej na 30 % i powiem ci, że chciałabym aby mi coś przyznano, jakieś malutkie punkciki, bym mogła iść na studia.

Gość gość
W liscie wazne jest przekazanie informacjo jesli beda zawarte to jest dobrze:)

Gość gość
Błąd na błędzie. Nie jestem nauczycielem, więc nie wiem ile pkt ... ale na te 30% chyba dałoby radę.

Gość gość
Wydaje mi sie ze troszke za malo napisalas :) bo tam minimalnie 100iles slow trzeba miec

Ja bym cie oblala, ale nie znam sie na ocenieniu matur, po prostu serce mi sie kraja, nie jestes na poziomie, na ktorym mialoby sens pisanie takich zadan.

Gość gość
Źle budujesz zdania, aż oczy bolą jak się to czyta. Tyle w temacie.

Gość gość
No na oko to mysle ze bedzie 30% sluchaj ja pisalam w tym roku mature tez kiepska jestem i nie umialam nawet zdania dobrze zlozyc i jakos sie udalo mi ten list napisac po prostu skoncentruj sie na najwazniejszym zeby te punkty byly zawarte a jak to napiszesz z bledami czy nie to juz mniej wazne

Gość gość
4 pkt byś dostała bo tyle jest za przekazanie informacji.

Naprawdę aż 7 pkt bym dostała, to jak tu 7, w tym poprzednim zadaniu też jakieś punkty, potem z tych zadań zamkniętych to bym w końcu zdała te ku&&re&&st&&wo i mogła iść na pedagogikę.

Gość gość
słabo... sama pytasz, sama odpowiadasz na pytania, a jezeli to list oficjalny, to razem z prosba o zdjecia przydałoby sie słowko prosze, oraz troche inna forma nagłowka-dear nie pasuje ..

Gość gość
Zgadzam się, źle budujesz zdania i wykorzystujesz niewłaściwe słowa!

Gość gość
To nie jest dobrze napisane, fakt ale powinna zaliczyć. Chyba :D ja maturę z ang zdałam na poziomie podstawowym ustna 75% a pisemna 90 %. Ciekawa jestem jak sobie poradzisz na ustnej.

Gość gość
Jak dla mnie 2/10. Translator Google lepiej pisze.

Gość gość
Ja bym Ci dała za to 4/10. No ale nie mnie to oceniać :P

Gość Jagoda111
Gdyby to było na ocenę, dałabym Ci ndst. Jeśli chodzi o maturę... Nie wierzę, że korzystałaś z notatek szkolnych, mi to wygląda na google tłumacz i tyle, a zdanie "Feel invited to not" - że niby "Czuj się zaproszony na nie"? "nie"? Zawarcie czterech informacji: 1.poinformuj o zamiarze zorganizowania spotkania z nauczycielami i wspomnij, gdzie to spotkanie się odbędzie 2.zaproś na nie byłego nauczyciela i napisz, dlaczego zależy wam na jego obecności, 3.przedstaw pomysł przygotowania albumu klasowego i zaproponuj nauczycielowi przysłanie zdjęć do tego albumu 4. poproś o potwierdzenie przybycia i zaoferuj pomoc w organizacji jego przyjazdu. Ad.1. "I mean together for other pupils make organization with teachers." - to zdanie wcale nie zawiera informacji o organizowaniu imprezy, później wspomniałaś coś o restauracji więc masz tylko połowę z tego co wymagane. Ad.2. Powiedzmy, że udało Ci się i ten punkt masz zaliczony; Ad.3"I have and ide in album for photos. Send me a picture of where we were with the whole class on a trip to the zoo and then rode in a horse, I'll make this a great album." - Czyli po polsku: Ja mam i pomysł (?) w albumie (który jest) dla zdjęć. Wyślij mi zdjęcie gdzie byliśmy z całą klasą na wycieczce w zoo i wtedy przejechaliśmy w (wewnątrz) konia. Ok...powiedzmy, że jakimś cudem Ci zaliczą za to punkt. Ad.4. Nie ma prośby o potwierdzenie przybycia. Wychodzi, że dostaniesz maksymalnie 2 punkty za to zadanie. Bo na punkty za inne kryteria nie ma co liczyć. Tragiczna gramatyka. Przed maturą jest jeszcze trochę czasu, załatw sobie korki, albo poproś kogoś znajomego o pomoc. Ciężko jest nie zdać matury podstawowej z angielskiego, ale zdarza się. Życzę powodzenia!

Gość Jagoda111
A! I tak jak ktoś wspomniał, jest to list oficjalny, więc musi być też oficjalna forma. Wtedy może dostaniesz o jeden punkt więcej.