Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sante87

13 x 2014... "pierwszy dzień nowego życia"forum wsparcia dla osób z dużą nadwagą

Polecane posty

przed chwilką przyniósł mi listonosz.. no tak , kupiłam , zobaczę czy coś zadziała... a tutaj macie info .. poczytajcie .. może któraś z was skorzysta ? http://kelp.net.pl/

Dziewczęta jestem po cudownym spaghetti z makaronem :D TEN makaron musze przyznac, że smakuje niemal jak normalny tylko al dente, moze gdybym go dłużej pogotowała byłby bardziej miękki ale tak czy inaczej był smaczny :P fakt, że taka porcja akurat starcza na 1 posiłek ale chyba od czasu do czasu warto wydać 9 zł jak się tęskni za makaronem :P

Gość Lilijka79
elasa a na co to kupiłaś? http://kelp.net.pl/ miałaś to przepisane od lekarza? Sante jak widze wagowo idziemy łeb w łeb :P To bardzo dobrze, rywalizacja motywuje bo jesli ty chudniesz to ja też potrafię :) Dzisiaj się dowiedziałam że idę na bal sylwestrowy czyli chciałabym schudnąć 12 kg wtedy zmieszczę się w sukienkę rozmiar 42. Czyli zwiększona motywacja. Mam 92 kg .

ja dzis zakupilam blonnik zobaczymy czy cos da dziewczyny co stosujecie na zaparcia?

Lilijka : kupiłam to pod namową lekarza , ponieważ mam cukrzycę typu2 i bardzo wysokie nadciśnienie to z zalecenia przestałam solić , a w soli jest dodatek jodu, nad bałtykiem nie byłam 2 lata ze względu na zdrowie.. i stąd uzupełnienie jodu , a także inne zalety w tym pomoc w odchudzaniu ma kelp . 2 lata temu ważyłam ok 95 kg ..tak.... ciężka operacja stopy i unieruchomienie na pół roku zrobiło swoje , i zdrowie siadło na całej liniiii.... zaczęłam od rzucenia palenia / 30 lat w nałogu / i nie było lekko , ale się udało , niestety waga znów poszła w górę , i tak dorobiłam się czegoś co mnie przerosło !! ale już jest w dół i jest dobrze ..a będzie jeszcze lepiej :-) Izulek ja codziennie rano Colon c z dodatkiem siemienia lnianego . dobrej nocy wszystkim :-)

Gość gość xl
Witam, chetnie sie do was dołacze, ja rowniez mam duza nadwage i od wczoraj zaczelam cos robic aby to zmienic, mam 33 lata, 3 synow i rozmiar xl do swiat spanuje sie pozbyc 6-8 kg, zaczac jest zdrowo i nie podjadac juz wieczorem.

Gość panna z Wilka
Hej dziewczyny! Czytam Was od początku, jestescie fajną, zgraną ekipą, piszącą systematycznie - czy mogę się dołączyć? Mam do zgubienia ok 10 kg. Mam 177 cm wzrostu i ważę 70 kg - może się wydawać, że to w sam raz ale wierzcie mi - nie mam jak to się mówi grubych kości, nie jestem zbita w sobie, mam cieniutkie nadgarstki i palce - na brzuchu i udach zwały tułszczyku. heh cóż jeszcze mogę rzec: całe życie na dietach, najwięcej ważyłam 82 kg, najmniej 60- i do tego dążę. Teraz odżywiam się zdrowo, moim błędem ostatnio jest jedzenie tylko 3 posiłków, na więcej nie starcza mi czasu. Obiecuję poprawę, kiedyś jadłam 5 posiłków dziennie i waga dobrze spadała. Moje dzisiejsze menu: pół godz przed śniadaniem: szkolanka wody z wyciśnietym sokiem z cytryny śniadanie: owsianka z 4 łyżek otrebów owsianych na mleku sojowym, z łyżką siemienia lnianego, bananem, rodzynkami,dwoma orzechami włoskimi, odrobiną masła kokosowego i łyżeczką dżemu jagodowego + herbata ze skrzypu do picia po śniadaniu siłownia: godzina na bierzni, 20 min orbiterka - 700 kc spalone - ćwiczenia na ramiona i klatkę z ciężarkami Obiad: groszek zielony gotowany z wody z dwoma ziemniaczkami z wody, posypany czosnkiem suszonym i polany oliwą z oliwek. Do tego "omlet bez jajka" - danie stworzone przez mojego przyszłego teścia - drobno pokrojone ugotowane ziemniaki z porem, cukinią i cebulką, podsmarzone na oliwie, z przyprawami -doooobre ale tłuste :P + kawałek bagietki :( + dwie mandarynki na deser potem czarna kawa bez cukru i mleka kolacja: sałatka ze świerzych warzyw: sałata, pomidor, marchew, cebula, kukurydza, oliwki + posypana serem kozim, polana oliwą z oliwek i octem balsamicznym. do tego jogurt sojowy naturalny z połówka banana, łyżką siemienia, łyżeczką dżemu jagodowego, rodzynkami + cała brzoskwinia + dwie herbaty z pokrzywy. w ciągu dnia wypilam ponad dwa litry wody. tak teraz na to patrze i nie było by źle gdybym to rozłozyła na więcej posiłków, zjadła na kolację tylko salatkę a ten jogurt np na podwieczorek, no i ta bagietka... i duuużo oliwy... Cóż. Jutro się poprawię. To jak, przyjmiecie mnie? pozdrawiam :)

dziewczyny, help czytam o diecie Gacy, bardzo mi sie podoba tydzień tłuszczowy, czyli smażony karczek z pomidorem 4 razy dziennie. Co wy na to? Ja na białka, nabiały i warzywa nie mogę patrzeć. Poradźcie,plisss

z nadzieją że sie zgodzicie na przyjęcie mnie juz się zalogowoałam coby nie bylo podszywów. :) Ja na Gacy nigdy nie byłam, dla mnie za restrykcyjnie, skoro jednak czujesz, że potrzebujaesz odmiany to czemu nie? Redukcja kalorii jest tam bardzo duża więc na pewno schudniesz :). Ja bym polecała to co Gaca + plus duuuuużo zdrowych warzyw, przecież od warzyw sie nie tyje. A na głód pomogą i na witaminy też. pozdr :)

panna z wilka pewnie ze mozesz dolaczyc monis jesli czujesz sie pewnoe z ta dieta to pewnie ze zaczynaj :-)

panna z Wilka i gościu XL oczywiście, że witamy w naszym gronie :) Na pewno uda nam sie wszystkim schudnąć, razem w grupie rażniej i więcej motywacji. Co do diety Gaca nigdy nie stosowałam - nawet nie słyszałam. Ja podchodze raczej rozumnie z sercem. Czyli wybieram produkty które lubię i które w pewnym stopniu zastępuja mi inne wysokokaloryczne. Izulek równiez przy kawce wszystkim dzień dobry mówię :)

witam przy porannej kawce izulku czekałam co mi odpiszesz, raczej już jestem nastawiona ja jestem mięsożerna, nie lubię warzyw ostatnio wywaliłam brokuła, który zalegał w lodówce, a rzodkiewki jakoś wmęczyłam a ten karczek do mnie przemawia dziękuję wszystkim dziewczynom za odzew, muszę zrobić zakupy i startować, mam nadzieję,że to nie słomiany zapał

Witam dziewczynki przy pysznej kawce :) dzisiaj mam cały dzień szkolenia ale w sumie to dobrze bo dzisiaj zgodnie z dietą 5:2 mam 500 kcal, które zamierzam zjeść w jednym posiłku: ryba bez tłuszczu zapiekana w piekarniku z porem oraz kalafior z dipem z jogurtu naturalnego. Jednak ten tydzień postanowiłam zamiast 5:2 mieć diete naprzeminną tzn. 1 dzień 500 kcal, drugi około 1200, kolejny 500, nastepny 1200 itd.... Za bardzo zgrzeszyłam w ten weekend i teraz musze ponieść konsekwencje bo waga +0,5 kg :(

Monis odpisalabym wczesniej ale maly nie zawsze da mi chwile na to a ten karczek bedzie smazony na oleju czy z piekarnika? sa jeszcze inne dania ktore do ciebie przemawiaja??

monis zerknelam na ta diete dasz rade jesc tylko 30dkg karczku dziennie z pomidorami przez caly dzien?

dzień dobry kobietki - witajćie panna z Wilka i gosiuwo xl - będzie nam miło i jest. tak jesteśmy zgrane :) bo tu nie ma wyścigu która dieta lepsza - tu nikt nie żongluje i nie przerzuca się jak najdurniejszymi pomysłami na zwalenie wagi - tu poważne kobity są :) no ja dziś nadal bezgrzeszny żywot wiodę. dziś elasa zauważyłam że my z identycznej wagi statowałyśmy ! no kochana trzymam za ciebie moooooooocno kciuki generalnie za wszystkich trzymam ale taka waga jak nasza wymaga gruuuuubym palcem trzymania :) najgrubszym.

no i nadal nie wiem jak mam pasek postępu zamieścić - zalogowałam się - ale nadal nie wiem gdzie to wpisać mam ! co by moje topniejące 2 tony były widoczne :)

No zesz! Poszlam zrobic pobranie krwi itd. Wystalam sie w kolejce po czym uslyszalam, ze nie ma zlecenia w komputerze! a mojej lekarki olewaczki pieprzonej tez!Skierowania na badania bralam dla siebie i meza, on mial wiecej szczescia, wczoraj zrobil. Poplakalam sie z tej wsciekloscio-bezsilnosci. Dzisiaj jade sobie na dzialke, pogoda piekna chociaz troche wieje a jutro bede bede walczyc o dobra wage na piatek

izulku, nie wiem czy dam radę, ale męża po karczek już wysłałam lubię jeszcze udka z kurczaka pieczone w rękawie, schab i golonkę takie konkretne chłopskie jedzenie :-) ja na sałatę, brokuły i kefir to patrzeć nie mogę

gdasonia - to jest wkurw.........ce gdy idziesz czekasz i odchodzisz bo zawalił system lekarz święty Mikołaj tylko ty na to wpływu nie masz. najgorsze to że w wielu miejscach usługowych, w tym w urządach i lecznicach nie ma nigdy winnych ! lekarz ma byc o 8,.00 jest o 9 albo i pozniej- chyba czeka aby się kolejka do niego ukonstytuowała ! psia krew. a jeszcze bardziej denerwuje mnie jak wiem ze lekarz ma byc do 11 - ale nie bylo pacjentow wiec poszedl o 10 !!! no ludzie. no. i mnie się cisnienie dzwignęło na wspomnienie kilku sytuacji z wlasnym udzialem

Gość gość xl
witam wszystkich :) jestem pełna zapału, fajnie ze tu wszystkie dziewczyny sa zgrane i nie wytykaja sobie kg, niestety w innym temacie chudsze dziewczyny wytykały jak mozna sie tak zapuscic :) chce schudnac, potrzebuje wsparcia bo w domu jego nie mam, 3 synkow plus maz. bede zaglac, pisac i walczyc. A co do diety gacy, do mnie rowniez nie przemawia za duzo dla mnie miesa no i smalcu, mawet zastapiony olejem i tak by do mnie karczek nie przemówil, moze raz na obiad. ja staram sie odzywiac zdrowiej, czesciej , bardziej regularnie i troszke cwiczyc w wolnej chwili.

gosc xl - a jaką dietę preferujesz ? generalnie jakie masz teraz parametry - a moze ty wiesz jak sobie ten pasek wstawic pod tekstem zeby bylo widac ile sie chudnie i wogole wszystko? a wytykanie kilogramow- no jak mozna komus jego kilogramy wytykac - ludzie! pewnie ze tak jest są sytuacje ze wchodzi ktos mocno tęgi a tam dziewczynka z wagą 2 razy mniejszą - lecz wciąż w amoku odchudzania - i poniewiera taką tęgą. to trzeba omijac, olewac i nie przejmowac sie - tu nikt taki nie zagląda, a jak zagląda widzi ze nie ma co się wychylac z takim jadem bo tu nie ma piętnastolatek :)

Basiu Kochana już Ci tłumacze jak zmienić stopkę :) W prawym górnym logu masz swój "pseudonim" czyli basiamosia klikasz na niego --> przekierowuje Cie do Twojego profilu i obok basiamosia masz "Edytuj swój profil" klikamy ---> i mamy Imię, Adres e-mail, Rok urodzenia, Miejscowość, Awatar, Kilka słów o sobie (tego nie musisz uzupełniać jeśli nie chesz :)) i dalej mamy UWAGA Aktualna stopka --- > wpisujemy co tam mamy ochote i klikamy niebieski prostokącik Zapisz Zmiany :) gotowe :D

Sante założycielko nasza i podporo - dziękuję za wskazówkę ciemnemu umysłowi :) zastosowałam się i kuźwa nic - nadal nie wiadomo nie ma stopki chociaż jak zakonczylam tę czynnosc to mi na żółtym pasku nad wszystkim wyskoczyła gratulacja że pomyślnie się to edytowało.