Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joannaaa_a

PORADNIK dla kobiet zdradzonych

Polecane posty

Gość joannaaa_a

Stwórzmy tu poradnik dla kobiet , które zostały zdradzone przez swoich mężów / partnerów . Opisany te , które skończyły się happy'endem i te , które miały czarne zakończenie . Jako pierwsza ja opowiem swoją historię. U mnie czterdziestka wybije w maju . Mam czternastoletnia córkę , mąż zdradził mnie jakieś dwa lata temu . Przeżyłam to okropnie . Krótka , ale silna depresja , zawalałam pracę , obowiązki , jego - nienawidziłam . Pracowaliśmy razem , byłam niemal pewna , że mąż jest mi wierny , bo przecież kiedy miał by czas na seks z inną . Jednak dla chcącego nic trudnego . Mąż długo walczył twierdząc , że był to największy błąd , że my jesteśmy najważniejsze . Dzwonił , pisał , troszczył się o nas . Czas wyleczył rany . Wybaczyłam mu . Wiem , że z tamtą kobietą nie utrzymuje już kontaktów . Nie żałuje , że dałam mu drugą szanse . Zaufałam na nowo . Kocham i czuje się kochana . Dziś jesteśmy szczęśliwym małżeństwem , choć nie jest już tak jak było dawniej . Jest inaczej , może nawet lepiej :)

Gość gość
zaraz jakieś dzieci Ci napiszą że jesteś idiotką, bo zdrady się nie wybacza

Gość gość
Ja też wybaczylam zdradę i nie żałuje , mam 28 lat :-)

Gość gość
A jak się dowiedziałaś o zdradzie?

Gość joannaaa_a
Dowiedziałam się od męża . Na początku byłam wściekła , że mi powiedział i zniszczył wszystko w jednej chwili , ale potem zrozumiałam , że dał mi szanse wyboru czy chcę nadal z nim być po tym co mi zrobił ,

Gość gość
faceci zdradzają, a kobiety wspaniałomyślnie wybaczają... bo kto będzie je utrzymywał? Same sobie nie dadzą rady z dziećmi. Wybaczają, bo od dłuższego czasu zajmowały się tylko dziećmi, są zaniedbane i świetnie zdają sobie sprawę, że jak odejdą od zdradzacza to już nikt nie będzie ich chciał. Lepszy mąż co zdradza niż żaden. I oczywiście te kobiety twierdzą, że jest nawet lepiej niż przed zdradą, normalnie nie wierzę :/ Jak zdradził raz to zdradzi i drugi i trzeci tylko teraz lepiej się będzie krył. Jak można być z takim oszustem? Przysięgał miłość i wierność i co? Myślicie, że kocha? Mąż, który kocha w życiu nie zdradzi swojej kobiety. Zdradza tylko znudzony, któremu nie zależy na żonie. Która zakochana kobieta zdradzi męża? Oczywiście, że żadna. Ale oczywiście zdradzone żony wybaczają, bo to nie wina ich wspaniałych mężów, za zdradę zawsze obwiniają inne kobiety, bo to one podstępnie zaciągnęły ich do łóżka. Jak można dalej być z facetem, który zdradził? Jak można z nim mieszkać pod jednym dachem? Jak można z nim spać i się kochać???

Gość joannaaa_a
Jak widzisz można .

Gość joannaaa_a
Powiem Ci więcej . Nie chodzi tu o utrzymanie , o to , że nikt nas nie zechce , ale o to , że nadal kochamy . Ja mam dobrą pracę , zarabiam podobnie jak mąż , w otoczeniu słyszę iż jestem atrakcyjną kobietą . Nikt nie jest idealny , każdy popełnia błędy .

Gość też zdradzona
moje rady: 1. jeśli tylko podejrzewasz zdradę a zależy ci na nim to bądż taką w jakiej sie zakochał, seksij się z nim jak najczęściej, spraw żeby na tę drugą nie ma już ani siły ani ochoty 2. jeśli zdrada jest faktem a nie urojeniem i chcesz wybaczyć to bądź dla niego dobra, nie wypominaj, nie używaj tego jako argumentu w kłótniach, reszta jak w pkt.1 3. jeśli nie chcesz wybaczyć, zwłaszcza jeśli już wspólnie do czegoś doszliście, jeśli jest nagminnym zdradzaczem, zachowaj spokój, nie rób scen (bo zrobi z ciebie wariatkę), udawaj, że wierzysz w jego bajeczki i jednocześnie po cichu, systematycznie i konsekwentnie zbieraj dowody, które będziesz mogła wykorzystać w sądzie i zapewnić sobie (i dzieciom, jeśli są) wygodniejsze lądowanie po rozwodzie

Gość gość
głupota wybaczyć zdradę , chyba , ze maz się bardzo staram a ty kochasz :P

Gość gość
Głupotą jest się przyznać do zdrady, po ci powiedział? Mogl się męczyć z tym, ale był egoistą, zwalił to na ciebie, oczyścił sumienie i teraz tobie ciężko.

Gość gość
Mój maz zdradził mnie po kilkunastu latach małżeństwa. Dowiedziałam sie przez przypadek ale SMS które do siebie pisali zniszczyły mi psychikę. Kochałam go ponad wszystko. Wszyscy podziwiali ze jesteśmy super para. Ciagle szczęśliwi i nagle on potajemnie spotyka sie z dużo młodsza kobieta. Mówi jej rzeczy które przekreślają nasze życie a przecież byliśmy tez przyjaciółmi. Nie porozmawiał ze mną. Teraz jestem wrakiem człowieka nie mam na nic siły. On chce być ze mną wie ze zniszczył nasze życie przyjaźń miłość ale jak z nim żyć przyjaźni ci kochać sie po tym wszystkim?

Gość gość
Moja rada dla kobiet zdradzonych przez mezow: aby skonczylo sie happy endem nalezy wywalic zdradzajacego meza na zbity pysk. Sposrod ok. 400 przypadkow zdrady o ktorych slyszalam ok. 300 kobiet wybaczylo i znam tylko jeden przypadek gdzie maz nie zdradzil ponownie. Z tych 100 ktore nie wybaczyly 80 zyje w szczesliwych zwiazkach bez zdrad. Sama osobiscie 7 lat temu pozbylam sie zdradzajacego meza. Obecnie on jest w zwiazku z osoba, z ktora mnie zdradzil i zdradza ja regularnie. Czasem pisze do mnie ona, aby sie wyzalic, czasem on, bo chce wrocic. Ja od 6 lat jestem w szczesliwym zwiazku z innym. Akurat ciekawe ze trafilam na ten temat bo znalazlam dzis artykul ktory daje do myslenia. Ale nie wiem czy znajde go ponownie bo szukalam czegos na kompletnie inny temat. W kazdym razie przeprowadzono badania na temat zdrady i wnioski sa nastepujace - zdecydowana wiekszosc facetow ktorym wybaczono zdrade, zdradzi ponownie - zdecydowana wiekszosc kobiet, ktore wybaczyly zdrade ma niskie poczucie wlasnej wartosci, jest nieatrakcyjna lub uzalezniona finansowo od meza - wiekszosc mezow, ktorzy zdradzili, chce wrocic

Gość pananna
Jak tak czytam wynurzenia zdradzonych kobiet na Kafeterii, rzuca mi się w oczy kilka tez pisanych przez zdradzone żony: Warto wybaczyć, bo: - dzięki zdradzie (oczywiście męża) Wasz związek będzie przez******ty w przyszłości, zupełnie wyjątkowy, mąż będzie Was zawsze doceniał - są złe kobiety, które kuszą niewinnych, jedynie lekko przygłupich facetów lub też mężowie mają szczególną skłonność do całkowicie przypadkowego wpadania ptakiem w nadstawione, chętne, dostępne na każdym kroku ciała występnych i podłych kochanek, oczywiście nie wiedząc, nie rozumiejąc, że może to grozić rozpadem związku - tak więc zdrada to naprawdę nie wina męża a kochanki / każdej wrednej baby, która na męża spojrzała (nawet nie wiedząc, że jest żonaty, bo przypadkiem zapomniał obrączki oraz wspomnieć o istnieniu żony) - nikt nie jest idealny, każdy popełnia błędy, a zdrada to taki drobniutki błędziczek, który się biednym faceciczkom non stop zdarza i jest powodowany przez ich naturę, więc w imię chrześcijańskich wartości / rodziny / dla dzieci warto się poświęcić. No cóż. Moim zdaniem są błędy i błędy. Mogę wybaczyć mojemu facetowi, że zapomniał o moich imieninach i nie zamknął klapy w toalecie. Ale zdrady zaufania, tego, co zaplanowane i wie, że mogłoby mnie zranić, naruszenia ważkich norm i wartości - nie wybaczę. Nie wybaczyłabym mu, gdyby coś komuś ukradł, kogoś zgwałcił, skrzywdził nasze dziecko, zdradził mnie, albo kogoś zamordował. Dla mnie to wszystko sprawy ważne, istotne, ciężkiego kalibru. Co mogę poradzić zdradzonym? Właściwie nie tylko zdradzonym, a każdej kobiecie? Dbaj o siebie - zawsze. Ciesz się każdym dniem. Bądź niezależna finansowo. Nie poświęcaj się przesadnie dla rodziny, zwłaszcza, jeśli jest to zupełnie zbędne. Inwestuj w siebie. Bądź otwarta na innych ludzi i szczęśliwa. W ten sposób po pierwsze będziesz bardziej atrakcyjna dla własnego męża, po drugie, nie stracisz poczucia wartości własnej nawet jak Cię zdradzi i po trzecie w razie czego bez problemu znajdziesz lepszego następcę. :P

Gość gość
vikernes: wybaczyć można, a nawet należy. Dla własnego komfortu psych. Po co dusić w sobie urazy? Inna sprawa, że mimo wybaczenia warto również zadbać o siebie, a więc rozwieść się i poszukać innego partnera, życząc eksiowi wszystkiego dobrego, ale z kim innym...

Nie ma co wracać do kogoś kto nas tak potraktował. Mnie faceci wybaczali zdrady i jak zrobili to z klasą to 2 raz tego nie robiłam.

Gość gość
Rozwody, badania DNA, badania wariografem, porwania, ustalenie miejsca pobytu, poszukiwania mienia i osób, wykrywanie kamer,podsłuchów, oprogramowania szpiegowskiego... Z NAMI DOWIESZ SIĘ PRAWDY! Dostarczymy dowodów, dzięki którym szanse na wygraną rozprawę wzrosną wielokrotnie! Jesteśmy zespołem doświadczonych detektywów. DZIAŁAMY 24/7 NA TERENIE WOJEWÓDZTWA MAZOWIECKIEGO. DOJAZD DO KLIENTA, CENY USTALANE INDYWIDUALNIE! ZADZWOŃ 572611122 JESTEŚMY DO TWOJEJ DYSPOZYCJI 24/7

Gość Kaja15002900
Mam 26 lat i zdrad nie wybaczam. Tzn wybaczyć mogę ale nie zapominam. Zależy od osobowości. Ja jestem dość pamiętliwa i łatwo mnie do siebie zrazić. Po co mam do końca życia to rozpamiętywać, bo złe wspomnienia wracają. Po co mam kazda jego kolezanke podejrzewać o puszczanie się z nim, a każde jego dłuższe nieodbieranie telefonów odbierac jako zdrade. U mnie działa to tak: jak ktoś zdradzi raz to bedzie to robił dalej. Jak nie w rzeczytwistości to w moich myslach.

Gość Kaja15002900
A dwa to uważam, że kobiecie wraz z wiekiem maleją szanse na ułożenie sobie życia. Faceci doskonale zdają sobie z tego sprawe. Pewnie gdy byłas młodsza, bałby się o zdradzie pomyśleć, bo by były wieksze szanse, że byś odeszła i ułożyła sobie z kimś życie. Znam przypadki gdzie z wiekiem, kobiety coraz łątwiej wybaczają zdrady męża. Nie można pod żadnym pozorem być tak psychicznym mięczakiem. Trezba postawić sobie zasady pisane włsnym szczęsciem i tego sie trzymac

Gość gośćJolik35
Witam:) Tak, to prawda....jak raz zdradził to będzie to robił całe życie!!! A Ty kobieto zdradzana wchodzisz w lata i masz potem nikłe szanse na ułożenie sobie życia z kimś innym, ponieważ lata i życie ze zdradzającym tak Ciebie zniszczą, że trudno Ci będzie komukolwiek potem zaufać.

Gość gość
joannaaa_a 2014.10.13 Dowiedziałam się od męża . Na początku byłam wściekła , że mi powiedział i zniszczył wszystko w jednej chwili , ale potem zrozumiałam , że dał mi szanse wyboru czy chcę nadal z nim być po tym co mi zrobił ---wtf??? nie dosc ze cie zdradzil-a ty masz podejscie ze dal ci szanse wyboru???

Witam wszystkich.Postanowiłam zalogować się tutaj ponieważ zostałam niedawno zdradzona przez narzeczonego bylam z nim prawie 7 lat i nie umiem sobie z tym poradzić potrzebuje wsparcia i porad od innych kobiet które przechodzą ta sama droge co ja.Dowiedzialam się o tym przez przypadek dzień przed swietami czyli 23 grudnia bylam zdruzgotana. Nie spodziewałam się tego na początku myslala ze to sa jakies zarty ale jednak okazało się prawdziwe. Jestem mloda to była moja pierwsza milosc ale nie pierwszy chłopak lub partner .Powiedzial mi podczas kłótni iż cieszy się ze poroniłam ze nie chce ze mna dziecka lecz nadal mnie kocha i ta druga tez. Nic z tego nie rozumiem PROSZE POMZCIE MI Klaudia

Gość gość
Kobiet zdradzone jednak głupie są.. gdzie wasze zasady,wasza moralność, godność??? nie dziwie się ze faceci zdradzają skoro wiedzą ze głupia żonka wybaczy to sobie poużywa poza małżeństwem:) Nie wyobrażam sobie z takim jeść obiad a co dopiero uprawiać seks kiedy penisa kisił w innej ci/pce.

Gość gość
Ja osobiście polecam firmę Black Cat z Warszawy, dzięki nim dowiedziałam się jakim mój mąż jest s-synem. Jak zobaczyłam zebrane przez nich dowody ,włos mi się zjeżył na głowie , zresztą później jego prawnikowi też. Mam do nich telefon 882007557, jak podejrzewasz, że twój facet robi cię w trąbę to na twoim miejscu bym ich wynajeła.

Gość gość
witam ja mam nieco inny problem chociaż wpisuje się w temat córka nastolatka i nowy partner nomen omen dziś zakomunikował mi że mu już nie zależy przykre jestem po rozwodzie, swoje przeżyłam hmmmmprzez pare lat (3) rozpamiętywałam małżeństwo bolało a później pojawił się on byłam szczęśliwa początkowo potyczki późniejsze zrozumienie kolejne etapy pt ok walczymy bardziej ja akceptujemy, tolerujemy.... córka ma 16 lat uczestniczyła w tym wszystkim bardzo przeżywała rozwód i znalazła po poru latach u schyłku nastoletniości stabilność brawo problem polega na tym że hmmm ona lepiej dogaduje się z moim partnera niż ze mną plus mam lęki przypuszczenia może to są tylko domniemania ale gloryfikuje mojego partnera a czasami wysyła dziwne sygnały co robić