Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Adopcja dzieci przez pary homoseksualne

Polecane posty

zapytajcie dzieci z domów dziecka, czy są szczęśliwe. Nie uważam takie dzieci za gorsze, absolutnie. Strasznie mi ich szkoda, szczególnie odkąd sama mam dziecko:( Czytałam kiedyś wywiad z położną środowiskową, która powiedziała, że jej uwagę zawsze zwracają dzieci nad wyraz spokojne. Dlatego, ze nauczyły się, ze na ich płacz nikt nie reaguje- więc nie tracą cennej energii nie wiedząc kiedy zostaną nakarmione... Tak mnie to uderzyło, jak sobie pomyślałam, ze taki maluszek już nie płacze ani za miłością, dotykiem, przytuleniem ani nawet za jedzeniem. Tylko trwa... W takim domu dziecka też panie przychodzą, odchodzą do swoich rodzin. Pół biedy jak dobrze wykonują swoją pracę. Gorzej, jak to zwyrodnialce typu siostra z któregoś tam przytułku znęcajaca się nad, i tak juz dość pokrzywdzonymi dziećmi. Decyzja o adopcji to nie jest decyzja o kupnie bułki. To raz. Dwa, procedura adopcyjna tak wnikliwie sprawdza potencjalnych rodziców, że prawdopodobieństwo potencjalnych zwyrodnialców, przynajmniej w teorii jest niskie.

Gość gośćShug Avery
Jestem za. Homoseksualizmu nie wynosi sie z domu, to nie jest stan nabyty. Inaczej nie byloby homoseksualistow. Jestem pewna, ze dwoch ojcow albo dwie matki moga stworzyc dzieku wspanialy dom, pelen milosci i zrozumienia. Poznalam kilka osob homoseksualnych i wszyscy byli wrazliwymi ludzmi, o szerokim horyzoncie, zyjacymi na wysokim poziomie. Mysle jednak, ze nasze spoleczenstwo nie dojrzalo do tego. Dziecko z takiego domu mogloby spotkac sie z agresja i odrzuceniem. Pozdrawiam!

Gość gość
zwolenniczka jak to jest ze jestes ostrym przeciwnikiem in vitro ( bo nie zgodne z natura ) a nie widzisz nic zlego w wychowaniu dziecka przez pary homoseksualne ?

Gość gość
15:27 kolejne pytanie z doopy :o niektorzy chyba sa ograniczeni. mozna byc przeciw czemus i za czyms innym, co w tym dziwnego? :o bo nie rozumiem? :o rownie dobrze in vitro kontra aborcja - dla wielu aborcja to morderstwo, ale in vitro juz nie. dla mnie bez sensu, jednak jesli ktos ma takie zdanie - ok, nie wnikam, nie moja broszka.

Gość gość
Za. Jeśli mam wybierać między dzieckiem maltretowanym w domu rodzinnym (alkohol, przemoc etc.) to wolę, aby adoptowała je para homoseksualna, która będzie je kochać

Gość gość
Zdecydowanie przeciw. Dziecko powinno mieć naturalną rodzinę.

Gość gość
Nie nie i jeszcze raz nie. To nie zgodne z natura .

Gość gość
lykanie tabsow anty, uzywanie antyperspirantow - to tez niezgodne z natura :)

Gość gość
10.45 Większych bzdur dawno nie czytałam, ale tak to już jest, kiedy laicy, nie mający kompletnie pojęcia o seksualności człowieka, biorą się za dyskusję i wszystko sprowadzają do własnego, wypaczonego spojrzenia na sprawę, czyli dwóch panów w łóżku. Bo przecież jasne jest, że wszystkie dzieci oglądają rodziców uprawiających seks. W latach 60 był taki jeden pan 'doktor', który głosił bzdurne tezy o seksualnie neutralnym człowieku, którego płeć jest kwestią wychowania, i przekonywał rodziców dzieci hemafrodytów, że mogą już w niemowlęctwie wybrać sobie, którą płeć dziecka preferują, przeprowadzić stosowną operację i potem wychować dziecko na chłopca lub dziewczynkę. Zaowocowało to serią samobójstw, a teoria została obalona przez środowisko medyczne. Każdy człowiek rodzi się z określoną płcią i orientacją seksualną, wystarczy sięgnąć do literatury medycznej, a nie do Naszego Dziennika. A skąd wiem, że dzieciom z domu dziecka to u doopy wisi? Bo odbyłam w domu dziecka praktyki zawodowe i przypłaciłam to ciężką depresją. Poszukaj takiego domu w swojej okolicy i zgłoś się jako wolontariusz, a potem pogadamy, wesołku.

Gość gość
ktoś tu rzucił pytanie: czy chciałybyście mieć dwóch tatusiów. no wlasnie - kobiety - chciałybyście wychowywać się bez matki? u dwóch ojcow? nie mieć u kogo się wygadać (bo czy gej zrozumie dzierwczece rozterki? gdzie tam), nie mieć kogos, kto zrozumie kobiece problemy (okres, klotnie z chłopakiem, ciaze, bolace piersi i nieprzespane noce przy karmieniu)? kogos, z kim można isc na zakupy, poplotkować, kto pomoze przy dziecku (no bo przecież lepiej pomoze babcia, niż jakiś facet obcy dla "wnuka" w dodatku gej)? ciekawa jestem waszego zdania w tej wlasnie kwestii. nie dzieci z bidula, ale dorosłych dziec***ary homo

Gość gość
czyli lepiej takiej dorastajacej dziewczynce w domu dziecka, tak? oj tak, tam ma sie komu zwierzac. aha - nie probujcie gadac teraz w ten sposob, ze jak pary homo beda mogly adoptowac dzieci, to pary hetero straca te mozliwosc :o

Gość gość
16.30 Zlituj się nad nami i już lepiej nic nie pisz.

Gość gość
no ale wypowiedz się we wlsnym imieniu, co? bo jesteś pewna/y, ze dzieci z domu dziecka chętnie znajda się w rodzinie homo. nie ladnie pisać o nieobecnych, wiesz? napisz o sobie, ciekawa jestem zdania a może to za trudne pytanie było?....

Gość gość
"czyli lepiej takiej dorastajacej dziewczynce w domu dziecka, tak? oj tak, tam ma sie komu zwierzać" nie wiem, nie pytałam pytam natomiast, czy ty, chcialabys być wychowywana przez pare mężczyzn. bo co to za roznica - ważne, ze nie w domu dziecka, nie? :)

Gość gość
17.03 A w czyim imieniu miałabym się wypowiedzieć, jak nie w swoim? W cudzym się przecież nie da :-D

Gość gość
Mając do wyboru dom dziecka i bycie wychowywaną przez dwóch mężczyzn - nawet sekundy bym się nie zastanawiała - wybrałabym adopcję. Ty chyba naprawdę nie wiesz jak dom dziecka wygląda, że takie głupie pytania zadajesz!

Gość gość
W zyciu nie chciałbym mieć rodzicow tej samej plci . Dziecko potrzebuje matki i ojca.

Gość gość
A czy wy myślicie, że w chwili kiedy homo będą mogli adoptować dzieci to dd nagle opustoszeją? Nie. Wiecie jaka p**********a jest procedura adopcyjna? Ile trwa? Jak wygląda? Kolejna rzecz - ktoś napisał, że woli żeby homo mogli adoptować niż dziecko miałoby być poniewierane u pary hetero? A u homo nie ma przemocy? Wszędzie zdarza się patologia. Kiedyś nademną mieszkały dwie lesbijki. Wiesz jak się napierniczały. Jedna ciagle chodziła z podbitym okiem. Dałabyś im dziecko?

Gość gość
17.45 To chyba logiczne, że ten ktoś miał na myśli, że lepsza porządna para homoseksualna niż para heteroseksualnych alkoholików, znęcających się nad dziećmi. Nikt tu nigdzie nie napisał, że wszyscy geje to z automatu porządni ludzie, więc nie rozumiem ani Twojego oburzenia, ani tego, co miałby wnieść do dyskusji.

Gość gość
18.05 Nie jestem oburzona a na kafe mało co bywa logiczne.Najlepsi rodzice dla dziecka to kobieta i mężczyzna - dziecko do prawidłowego rozwoju potrzebuje odpowiednich wzorców - kobiety i mężczyzny a nie 2 kobiet czy 2 facetów.

Gość gość
a wy znowu to samo, skad w ogole bierzecie te opcje:albo porzadni geje, albo hetero-menele? W zyciu nie ma takich zaleznosci albo-albo. Poki co, adopcje sa trudnodostepne dla par hetero, wiec o czym mowimy..

Gość gość
18.05 Najlepiej też być pięknym, mądrym i bogatym. Najlepiej, żeby nie było wojen, cierpienia, głodu, raka ani żadnych innych chorób w ogóle. Najlepiej, żeby każde dziecko miało pełną, kochającą się rodzinę i optymalne warunki do jak najlepszego rozwoju. Ale my tu nie o bajkach piszemy, tylko o prawdziwym życiu, a w prawdziwym życiu mamy coraz więcej samotnych rodziców, wychowujących dzieci w pojedynkę i robiących jednocześnie i za ojca, i za matkę, więc takie pisanie o wzorcach osobowych można o kant tyłka potłuc.

Gość pinkaaa29
60% gejów to pedofile - wynika to z badań. O tym sie nie mówi, nie pisze, bo świat przejęli pederaści. Wtłaczają Wam swoje chore ideologie. Tzw tolerancja to jest przyzwolenie na zło.

Gość gość
Przeciw!!! Jesli para chce miec dzieci to niech sobie zrobi, jeśli jest to nie możliwe to nie powinni miec, To jest chroba, krzwdzenia dzieci, i dewiacje. Nieługo pedofile będą ubiegac się o adopcję dzieci,....

Gość gość
Nie nie i jeszcze raz nie .

Gość gość
Znam pare gejów i nie uważam aby byli dobrymi rodzicami:) Geje sa na ogół egoistami, nie maja tych cech co kobieta i moga wpoić dziecku zły pogląd na zycie. A dzieci z patologicznych rodzin , owszem szkoda ich ale sa według mnie wrażliwsi i mocniej dostrzegają rzeczywistość

Gość gość
znam tez homo ktorzy zaadoptowali dzieci i sa bardzo dobrymi rodzicami