Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lloppilllaa

Mój dziadek to notoryczny klamca... ;)

Polecane posty

Gość lloppilllaa

Ale to brzmi... no ja wiem że ludzie czasem kłamią i w sumie są sytuacje kiedy to kłamstwo w jakiś sposób można usprawiedliwić. Sama czasem coś sciemnie ale zdarza mi się to rzadko, przeważnie jak nie chce mi się kontynuować jakiegoś tematu lub uznam że osoba która o to pyta nie musi akurat tego wiedzieć ;) Mój dziadek klamie jednak prawie cały czas ; p zarówno w sprawach blahych jak i poważnych. Jego ostatnie topowe sciemy jakie sobie przypominam (po których ręce mi opadły) to: 1. Mój ślub- w kościele były już drugie zapowiedzi. Sąsiadka z zza siatki przy luznej rozmowie pyta go czy wnuczka wychodzi za mąż. A on na to "ze nic o tym nie wie i to chyba pomyłka". Kurcze o slubie wiedzial.od roku dobrze znal datę pytal.czesto o przygotowania i takie coś. Oczywiście sasiadka się na niego obrazila. Ale w jakim swietle on mnie postawil :/ 2. Chrzest mojego syna. Wujek go pyta czy juz byl podczas rozmowy telefonicznej. I mimo ze bylo to kilka tygodni temu i on byl zarówno w kościele jak i na przyjeciu to powiedzial wujkowi ze nie. A potem od razu do mojej mamy ze ja i moi bracia mamy mówić ze chrztu nie było bo on tak powiedzial :/ az zlosliwie mam ochotę zadzwonic do wujka i mu powiedzieć prawdę. 3. Zakupy. Jak coś kupi i zapyta go się gdzie to kupił i za ile to wymysla sklep i cenę zawyza kilkukrotnie. U niego np pomidory są na wagę zlota. 4. Jak zmarla babcia wymyslil powód jej śmierci i tak opowiadal sasiadom. Ja o tym nie wiedzialam i później jak sasiadka w rozmowie nawiazala do mojej babci to powiedzialam prawdziwa jej chorobe na co uslyszalam "Twój dziadek mówił coś innego". Jak on się o tym dowiedzial to się wsciekl ze jej powiedzialam. 5. Albo jak pytam go np.czy byl u noego wujek, a wiem od mamy ze tak to on mówi ze nie. Jednak kiedyś przyszla kryska na matyska i sprzedawczyni w sklepie zazartowala ze przed sklepem stanie przystanek autobusowy. On w to uwierzyl i opowiedzial wielu znajomym. Jaki byl wkurzony jak dowiedzial sie ze to sciema. Do tego sklepu wiecej juz nie poszedl. Czy znacie takich ludzi? Myslicie ze mozna z tego sie uleczyć? Jak to zrobić?

Gość gość
coz, nikt nie bedzie nigdy bral pod uwage jego slow i sam sobie na taki stan rzeczy zapracowywuje

Gość gość
Twój dziadek jest chory psychicznie.

Gość lloppilllaa
Wiecie ja i moka rodzina nie jesteśmy w stanie zrozumieć o co mu Chodzi , a przez swoje kłamstwa popadł w wiele konfliktów. Straszne to jest. Bo ja rozumiem jakby wolal cos zachować dla siebie no ale czy musi ukrywać wszystko?? A może on nie umie przestać kłamać? ?

Gość gość
nie mam pojecia, nie jestem psychiatra, ale normalne to to na pewno nie jest

Gość gość
poza tym jest zasadnicza roznica miedzy "zachowac cos dla siebie" a "wprowadzac kogos w blad" widzisz ja?

Gość gość
Mozliwe ze twoj dziadek ma poczatki demencji starczej, moja babcia jeszcze gorsze akcje daje,czesto sie zapomina i zmysla. Raz zmyslila nawet ze ja okradziono i to ze ja sasiad okradl,zrobila rozrube na cala klatke az musialo pogotowie przyjechac jej dac zastrzyk na uspokojenie..... Poczytaj sobie o tym.

Gość lloppilllaa
Ale jemu to się nie zaczęło teraz. On tak ma odkąd go znam ;)

Gość gość
pozostaje mu wylacznie wspolczuc najprawdopodobniej nie potrafi juz odroznic prawdy od klamstwa - lata praktyki zrobily swoje :classic_cool: