Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znajomi mówią ze w Londynie

Polecane posty

Gość gość

Ludzi nie stać nawet na wynajem mieszkania i ze nie ma pracy Prawda to ?

Gość gość
To prawda, że zabierali ci kanapki w szkole?

Gość gość
W Londynie drogo, to fakt i język też trzeba dobrze znać, żeby się drapać pazurkami :) ale praca jest, wszytko zależy co Twoi znajomi potrafią, mają doświadczenie no i język :) Ja bym się np dzisiaj bała do Londynu, pewnie atakowałabym Szkocję ;)

Gość gość
Jest praca, ale na góra 20 godzin tygodniowo, mowia, ze mozesz robic wiecej jak bedzie "busy", ale w miedzy czasie zostaje Ci tylko 20 godzin tyg i co zarobisz i co za te grosze zrobisz ? NIC, chyba pod most jedynie . . .

Gość gość
Drapać pazurkami po doopie :D

Jest duzo pracy w londynie tylko mieszkanie bardzo drogie,jezeli pracujesz za najnizsza stawke to ciezko a czasem nawet nie mozliwe sie utrzymac, dopiero jak sie przeprowadzilam do londynu to zobaczylam ze to calkiem inny swiat pod wzgledem utrzymania, gdybym nie miala tu wsparcia to w zyciu bym nie dala rady :/

Gość gość
Ale bzdura ... na 20 godz znajdzie sie zawsze praca a na 40 juz nie.?.. ja bym wlasnie chcial jakas na pol etatu a wszedzie chca na full

Gość gość
gość dziś jeśli komuś odpowiada zwykła byle jaka praca za najniższą, to nie da sobie rady w Londynie, z resztą tam się żyje intensywnie na pełnych obrotach, jeśli chcesz zarabiać więcej, naprawdę trzeba pokazać pazury i być ambitnym, tak jak pisze JojoMakaveli, bez pomocy znajomych czy rodziny, nie dasz sobie rady. Opłaca się jeszcze północ UK i sama Szkocja.

Gość gość
Gowno prawda, masz chyba znajomych kloszardow. W Londynie zyje sie bardzo dobrzei dostatnio. Tylko warunkiem jest swietny jezyk i bycie obrotnym. Dla niedorajdow, leniow, osob bez jezyka i wyksztalcenia pozostaje mieszkanie w 10 osob na pokoju i jedzenie puszek tesco value brand. Ja mam swietne mieszkanie w przepieknej dzielnicy i jezdze na wakacje 4 razy do roku i mi sie zyje znakomicie. Dziekuje i tyle w temacie

Gość gość
To może ty sobie nie dajesz rady bez pomocy rodziny i znajomych ;) i nie znasz języka. Odradzam ci też inne miejsca poza Londynem.

Gość gość
kochani, dzisiaj bez języka możecie pomarzyć o czymś więcej w UK, a już na pewno odpada Londyn :) Co z resztą pisałam wcześniej, język to podstawa ! gość dziś polecam czytanie ze zrozumieniem :)

Gość gość
Ja mam swietne mieszkanie w przepieknej dzielnicy i jezdze na wakacje 4 razy do roku i mi sie zyje znakomicie. xxx a potem zawsze się budzę...

Gość gość
Ja znam jezyk bardzo dobrze,mieszkam w Anglii 8 lat(od 15 roku zycia)chodze do collegu 3 rok I to wcale nie oznacza ze jest mi latwiej,jezeli nie masz dobrze platnej pracy to nie dasz sobie rady, a by dostac dobra prace to sam jezyk nie wystarcza, teraz trzeba miec kwalifikacje i experience.

Gość gość
Samemu w Londynie nie da się wyżyć mając minimalna i tym podobne !

Gość JojoMakaveli
A ta osoba so jezdzi 4 razy w roku na wakacje I mieszka w dobrzej dzielnicy londynu to az ciekawa jestem gdzie pracuje,pewnie w warehouse I pisze bzdurki

Gość gość
@JojoMakaveli albo w City . . .

Gość gość
drogo drogo i jeszcze raz drogo szczegolnie wynajem mieszkan jesli chce sie mieszkac w normlnych warunkach bez plesni bez starych okien bez myszy

Gość gość
A WY DALEJ DAJECIE SIE NA TE DEBILNE TAMTY...:D

Gość gość
Drogo? Pokaz mi kogo teraz stać na to by wynająć chociaż 1 bedroom, a przy tym tez i normalnie żyć (płacić rachunki, jedzenie, mieć kasę na przyjemności, wakacje, ubrania, buty, lekarstwa...)

Gość gość
dlatego ludzie, którym ciężko spadają trochę w inne miejsca, bo za taką samą pracę mogą w sumie w miarę spokojnie żyć gdzie indziej