Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaden szampon nie pomaga mi na luzpiez

Polecane posty

Gość gość

Nie potrafie pozbyc sie lupiezu. Mam luzpiez suchy, jak podrapie odpadaja biale platki. nawet head& shouders nie pomaga. Jak sie pozbyc lupiezu raz na zawsze??

Gość gość
Przestać używać agresywnych szamponów przeciwłupieżowych zawierających silne, wysuszające skórę detergenty. Zacząć myć szamponami łagodnymi (equilibra, babydream, płyn facelle), olejować, nawilżać skórę głowy płukanką z siemienia lnianego etc. Taki "łupież" to bardzo często po prostu zwykłe przesuszenie.

Gość gość
Head & shoulders to jest szampon do schodzenia z koloru :D

Gość gość
może wypróbuj olejek z drzewa herbacianego ? albo rozmarynowy oba zwalczają grzybka typowo na grzybka jest nizoral, można w aptece kupić pojedyncze jednorazowe saszetki szamponu łupież powstaje albo z powodu grzybicy albo przesuszenia, niektóre odżywki też go powodują

Gość gość
dziekuje, no kupie dla dzieci jakis.albo facelle.

Gość gość
mi też pomógł nizoral, a do tego po myciu masuję skórę głowy odżywką - żeby ją nawilżyć, dopiero po tym spłukuję. Poza tym - jak nie lecze łupieżu, kóry się co jakiś czas pojawia - ale już naprawdę rzadko i nie taki agresywny - używam delikatnych szamponów dla dzieci, a czasem zamiast szamponu samej odżywki - tak własnie :0. Dobrze nawilża skórę głowy i włosy