Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lepszy już MOPS

Lepsze są zasiłki z MOPSu niż praca na umowie śmieciowej za 800 zł na 3 zmiany

Polecane posty

Gość Lepszy już MOPS

Lepiej brać zapomogi socjalne, niż pracować na 3 zmiany w zakładzie produkcyjnym na umowie śmieciowej i dostawać 800 zł miesięcznie.

Popieram! A już w Eucropie Zachodniej to zasiłki są podobno w ogóle fajne i można lepiej żyć niż w Polsce pracując.

Gość do Mamusia Gargamela
a o jakis obowiazek panstwa, zeby go komus dawac? chce miec pieniadze? to do roboty!

Ja miałam rentę socjalną plus zasiłek z mopsu, ale gdy moi rodzice byli na stażu to mi zasiłek zabrali a później ja dostałam pracę i dodatkowo okazało się, że skoro mam pracę to nie mam prawa do zasiłku a tak miałabym prawie a nawet ponad 2 tysiące. S*******e jedne.

Gość gość
A ile tego zasiłku z mopsu?

Gość gość
ot nieroby :-o po co do pracy jak kasę za free można ciągnąć. Wstyd

Gość gośćula
kiedyś też byłam taka skrajnie liberalna,nieroby pijaki ,wyłudzacze ale mi przeszło więc odpowiadam :lepiej brać zasiłki

Gość gość
Toz to zwykla matematyka a nie nierubstwo! Wiadomo ze pojde dorabiac ale 800i paczki przydadza sie. Za to praca na 3zmiany za 800 to w obliczu tej arytmetyki najczystszej formy frajerstwo.

Gość gośćula
bo kiedyś to ja miałam ideały , dzis nie widzę naszej krainy w ogóle ,ona przestaje istnieć ,totalna ruina,już żadne ucięcie zasiłków jej nie uratuje

Gość gość
Gosciula tyle forsy co zdefraudowali z naszych skladek na ubezpieczenie społeczne to każda brzydka polka mialaby za to operacje plastyczne do końca zycia za darmo i jeszcze na leczenie by zostalo dla reszty obywateli! A tak mamy limity.

Ktoś idzie do takiej Alphy, Lajkonika, Polplastu czy Wawelu oraz Wedla i ktoś ciężko tyra???? To lepiej, bym brała zasiłki (skoro takie suki w PUP siedzą sobie i pierdzą w stołki a ja powinnam być na ich miejscu). Teraz niestety moja renta socjalna plus praca na umowę o pracę i w mopsie stwierdziły szmaty, że nic mi się nie należy. W dodatku moi rodzice mają dochody i mamy wspólne gospodarstwo domowe.

Jeżeli z takim podejściem chcesz iść na studia i otwierać szkole prywatną to powodzenia......

Gość a nas to guzik obchodzi
ze ktos sobie nie da rady. my nie chcemy z naszych podatkow finansowac cudzego bezrobocia

Faktycznie tylu umiejętności te prace wymagają, że lepiej żebrać o zasiłek i całe życie tylko narzekać

Gość do art1986
praca na produkcji jest bardzo ciezka, wiec ludzie wola brac zasilki, niz harowac na zmiany na produkcji za marne grosze. lepiej brac zasilek i dorabiac gdzie dorywczo na czarno

Gość gość
A już najmniej opłaca się zakładać działalność. Człowiek z********a ponad siły, permanentne nadgodziny, a i tak Zusy, czynsze i inne opłaty wszystko zżerają. Lepiej nic nie robić i mieć zero niż minus :-(

Gość do art1986
poza tym zaklady produkcyjne czesto zatrudniaja na podstawie umow smieciowych przez agencje pracy - ja mam gdzies taka robote. lepiej dostac sie gdzies do biura i miec swiety spokoj

Gość gość
W Pl tylko kombinatorzy mogą się wzbogacić, uczciwi są skazani na biedę i dymani ze wszystkich stron. Kurwa, jak my utrzymujemy darmozjadów (państwo i wszystkie g*******e insttytucje), to niech oni utrzymują nas!

Gość gość
Ja bym chciała pracować w takim urzędzie pracy. Chlanie kawki i traktowanie wszystkich jak śmieci za pieniądze - jestem ZA!

Tak i oczywiście lepiej całe życie tylko żebrać i narzekać, zawsze od czegoś trzeba zacząć z czasem człowiek pnie się wyżej i zarabia więcej. Ale do tego trzeba mieć ambicję i odrobinę przyzwoitości a nie całe życie narzekać na Tuska, który nawiasem mówiąc już nie jest premierem.

Gość do art1986
pracujac na zmiany (i czesto w weekendy) na produkcji raczej nie ma szans na rozwoj. i tym sposobem czlowiek moze spedzic cale zycie przy maszynie, robiac w kolko to samo. to juz lepiej pic piwko na zasilku.

A ja bym powiesił wszystkich posłów i razem z nimi żebrzących i wiecznie narzekających nierobów, którzy wolą zasiłki niż iść do uczciwej pracy.