Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mucha21212

Staraczki i ciężarne. Dzielimy się objawami

Polecane posty

Gość kociara25
Hej dziewczyny. Gratuluję kolejnym zaciazonym;) mania za ciebie mocno trzymam kciuki;) u mnie już 33 tydzień leci... Byłam na usg w 30 i malutka jest strasznie duza bo wtedy ważyła już 1820 g. Lekarz mówi ze to po tych zastrzykach. Byłam też na 4d i mała wygląda identycznie jak mój mąż!!!! Więc ten oczywiście już z nosem do góry chodzi tak go duma rozpiera. Poza tym wszystko w pożądku.... Brzuch wielki.... Jedyny problem to oddech. Ciężko mi się oddycha jak siedzę czy stoję.... No ale teraz już dużo nie zostało!!! Jestem ciekawa jak waga dzieci u dziewczyn co też biorą zastrzyki. Dajcie znać;) bo mi lekarze tu mówią ze po nich strasznie duże dzieci się rodzą.... Pozdrawiam

Gość Justinka2014
Mania trzymam kciuki. Fajnie by bylo jakby nam obu sie udalo razem. :-)

Gość mania20parę
kociara w końcu się odezwałas :) strasznie się cieszę że z mała wszystko w porządku :) niedługo już będziesz mogła ją przytulić :) i dziękuje wam wszystkim za wsparcie. Ale nie liczę teraz na ciążę. Chociaż kto wie :P bardzo bym chciała. Bo zostałam tu sama starająca się i czasem tak nieswojo się z tym czuje :P he he wiem że to głupie :)

Gość Justinka2014
Mania dobrze bedzie,trzymam kciuki...ja dzis leze od pokudnia bo boli mnie brzuszek pare razy mialam mocniejsze kucie...a moj maz mowi ze chyba bedzie corka bo mam takie chumory ze nie wyrabia...podobno strasznie wredna sie zrobilam:-/ a to dopiero poczatek.

Gość nadziejablanki
Kociara25 moze i mozliwe ze po zastrzykach rodza sie duze dzieci bo moja kruszyna w dniu porodu wazyl 4510 :) i rosnie jak na drozdzach zdrowo :) szczesliwego rozwiazania :)

Gość mania20parę
he he justinka maz jakoś będzie musiał to znosić :P mnie też jakoś ten brzuch pobolewa niby jak na okres ale jak by słabiej niż zwykle a może tylko mi się wydaje. I ciągle śpiąca jestem. Odebrałam dzisiaj badania krwi mam zaniskie PLT i wysokie PDW, MPV i P-LCR. Wyczytałam tylko że to ma związek z krzepliwoscia krwi. Myślicie że na ciążę to może mieć jakiś wpływ?

Gość Justinka2014
No nie ma wyjscia...chodz powiem C ze przy pierwszej ciazy tak nie mialam jak teraz...chumory ze ojejej....Mania trzymam kciuki

Gość przy nadziei
Justynka, no co nas nie zabije to nas wzmocni hehe moj malzonek juz 7 miesiac znosi moje humory :p ale dajemy rade, juz coraz bardziej sie niecierpliwimy :)tak chcielibysmy juz mala miec przy sobie cala i zdrowa...a no i oczywiscie gratuluje :)

Gość mania20parę
No u mnie dziś 23dc. Tak bym chciała nie dostać tej @ :P

Gość kociara25
NadziejaBlanki to nie taka kruszyna wcale he he:) mania nie dostaniesz okresu!!! Zobaczysz!!! Musi być dobrze:)

Gość mania20parę
kociara mam nadzieję że te słowa będą prorocze :P a od kilku dni jestem poprostu taka śpiąca śpię normalnie :D

Gość Justinka2014
Przy nadzieji a masz wrazenie ze sama sie sobe czadami dziwisz?? Bo ja ostatnio siadlam i sobie mysle ze sama siebie zaczynam nie ooznawac:-) Mania a jak sluz i piersi?? Moze wlsnie sa objawy zafasolkowania:-) fajnie by bylo...

Gość mania20parę
No nie wiem co z tym sluzem jest bezbarwny i lekko wilgotny i wydaje mi się lepki. Piersi delikatnie mrowia. Ale dostałam migreny i niedobrze mi. I jakoś tak kręci mi się w głowie

Gość Justinka2014
Mowisz ze wilgotno?? Ja mialam podobnie...:-)

Gość nadziejablanki
Mania20 pare no no no mnie to na @ nie rokuje :) :) :) Przy nadziji juz niebawem bedziesz miala swoja gwiazdeczke w ramionach :)

Gość mania20parę
Aa nie wiem jakoś mi ciężko uwierzyć że tym razem Mogło by się udać. zwłaszcza że brzuch mnie troszkę teraz boli

Gość przy nadziei
Mania spokojnie, bedzie dobrze.. kiedy spodziewasz sie @?lub inaczej-kiedy sie go nie spodziewasz? :p tez mialam na poczatku tak bardzo mokro...

Gość mania20parę
najwcześniej jutro powinnam dostać. Jutro też ide do gin po skierowanie na hsg. Ale jakoś boję się tego badania

Gość Justinka2014
Mania dawaj znac od razu jutro:-) Trzymam kciuki i czekam na nowinke...

Gość mania20parę
justinka chyba będzie okres jak nic. Brzuch mnie boli troche i rano miałam lekko różowy śluz ale naprawdę tak minimalnie. Jeszcze tylko niepotrzebnie wstalam do gin bo jej dzisiaj nie było jedynie odebrałam wyniki posiewu i na chlamydie Naszczęście nic nie znaleźli. :)

Gość nadziejablanki
Dziewczyny cos to sie pogubilyscie po drodze co u was mamazuzy,mlib,mucha ???

Gość MamaZuzy i Aniołka Olivierka
Jestem i czytam ale nie mam nic ciekawego do napisania :) W środę usg to napisze co i jak. Mucha może tu zajrzy to napisze co u niej,z tego co wiem to w szpitalu jest.Ale nie wiem nic konkretniej.

Gość nadziejablanki
Czyli wszystko ok u ciebie mamozuzy.....:) ciesze sie niezmiernie :) na mam nadzieje ze bedzie wszysko w pozasiu z mucha i jej gwiazdeczka.daj znac mamo co i jak ile maly juz wazy miezy i tp

Gość takipsikus
Witam staraczki :) Mam nadzieję, że dobrze trafiłam, a jak nie to proszę mnie nie linczujcie, a już więcej się nie odezwę :) Pisałam na innym forum, ale tam coś się nie odświeża. Otóż mam taką sytuację, że ostatnią @ miałam 9.01-14.01. Cykle mam bardzo regularne trwające zawsze 26 dni, a @ trwa 6 dni. Od około 10dc źle się czuję, mam mdłości jak leżę lub po zjedzeniu czekolady, zgagę, wzdęcia kłucie/mrowienie w jajniku, ciągnięcie w pachwinie, ciągła sennośći, częste oddawanie moczu, bóle i zawroty głowy, nagle zrobiłam się płaczliwa i nerwowa, bolesnośc piersi po bokach, bolesnośc sutków straszne uczucie nigdy nie doświadczyłam,brak apetytu, jedyne na co mam ochote to wodę z cytryną lub coś kwaśnego, dużo było objawów ciążowych jak i zwiastujących @. Jednak te objawy zwiastujące @ pojawiały się mniej wiecej na tydzień przed i w dodatku zawsze wtedy rzucałam się na jedzenie, a tu przyszły dużo wcześniej. Objawy te utrzymywały się do 24 dc, kiedy to 2 dni za wcześnie dostałam @/krwawienia. Myślę, że jedna podpaska dziennie spokojnie, by starczała przez pierwsze 3 dni, kolejny to lekkie plamienie, a dzien 5 to już w sumie nic, jedna brunatna plamka taka pozostałość. Więc i krwawienie krótsze niż normalnie I tyle ... czuję ciągnięcie w jajniku i takie kłucia to w macicy, to w jajniku, to w pochwie, obecnie wciąz mam brak apetytu, częstą potrzebe oddawania moczu,zgage po słodkim no i nie chce mi się wstać z łóżka. Wiem, że tyle tych objawów, że aż dziwne, żeby to była ciąża, bo chyba byłabym najbardziej cierpiącą ciężarną :P Co wy o tym myślicie, bardzo bym się na ciążę cieszyła, za tydzień urodziny męża, więc jaki prezent by miał :) No, ale może to tylko mój leń xD. Nie wiem co myśleć, boję się zrobić test, bo boję się, że to za wcześnie i nic nie pokaże, a ja będe smutna, chociaż można powiedzieć, ze to byłby 29dc . Nie wiem jak interpretowac te dziwne objawy, dziwną miesiączkę, może to jakaś choroba. No, ale za marzenia o ciązy nie karają, więc sobie marzę. Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam i życzę wszystkim staraczkom 2 kresek <3

Gość takipsikus
Co by to u mnie nie było, niestety nie jest ciążą :( Test zostawił mnie bez złudzeń z jedną kreseczką.

Gość mucha21212
Hej dziewczyny! My w szpitalu bo rozwarcie na 1,5 cm i skurcze ale nieregularne i raczej nie porodowe a to końcówka 32 tygodnia. Od poniedziałku zaczynamy 33tc. Dostałam sterydy i dziś druga dawka na płuca dla małej. A tak poza tym jest ok. Nie wiem ile młoda waży bo jeszcze nie miałam usg. Pozdrawiam! Może uda mi się potem uruchomić kafe to zajrze i może coś więcej napisze bo teraz leżę pod ktg

Gość mania20parę
mucha trzymaj się tam :) ja tak jak przypuszczałam okresu dostałam. Wczoraj było plamienie a dziś @ się rozkręciła. Badanie drożności mnie chyba nie ominie. Ide w poniedziałek do gin po skierowanie.

Gość Justinka2014
Mucha trzymaj sie!! Mania dasz rade,dzielna babeczka jestes. Szkoda bo juz myslalam ze obie bedziemy pazdziernikowe:-) Ja musze sie wziasc i troche posprzatac i popraswac bo wczoraj po poludniu padlam:-/

Gość mania20parę
justinka czy dzielna to nie wiem he he ale zdesperowana i uparta napewno :P ale dostałam tej@ i smutno troche ale jakoś ją tak na spokojnie przyjęłam :D trzeba próbować dalej. Chociaż jak pójdę na hsg to ten miesiąc odpada. Dopiero w następnym cyklu trzeba będzie próbować

Gość Justinka2014
A ja pojechalam na male zakupy,posprzatalam,umylam nawet dwa okna i powirsilam firanki i ledwo dysze... a moj maz mial mi pomoc tylko ze drzemka go po poludniowa dorwala...:-/ i licz na faceta...