Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się ubieracie i jak chciałybyście się ubierać?

Polecane posty

Gość gość
Moim zdaniem to po prostu stare ciuchy które ktoś sprzedaje pod ładnym szyldem. Ja już wolę to H&M :P

Gość gość
Martyno, szkoda, że wolisz niszczyc skore i przyspieszac proces starzenia zamiast o nia dbac. Ja mam 26 lat, nie chodze na solarium i nadal bywa, ze pytaja sie o dowod w sklepie. Rozumiem, ze w Polsce dominuje jasna karnacja i chcesz sie wyrozniac, bo jednak Polacy maja bzika na punkcie czarnulek, ale mysl pierw o swoim zdrowiu, a potem o wygladzie, bo jesli nie zmienisz postepowania, zafundujesz swojej skorze nieodwracalne zmiany.

Gość Martyna L
S********j chodze na solarium od 3 lat i wygladam mlodo i nie twoja sprawa na co wydaje pieniadze. Tylko opalona skora jest atrakcyjna. Jak bylam blada to fajny facet na mnie nie spojrzal a teraz ide ulica i faceci z super aut mnie zaczepiaja, nie moge sie opedzic od adoratorow, faceci w Polsce uwielbiaja kobiety typu Latynoski a blade blondynki praktycznie nie maja powodzenia.

Gość gość
tak sobie tlumacz0wiocha jedziesz i tyle latyoska nie jestes i nie bedziesz hehehe nie rob jaj kazdy wie ze to spalenie z solar i wygladasz pewnie jak 50 sionka

Gość Martyna L
Nie jade wiocha idiotko mieszkam w Warszawie a to wiocha nie jest i taka prawda zadne ciuchy wam nie pomoga jesli bedziecie blade ale mam beke z takich panienek sa biale jak goowno a uwazaja sie za atrakcyjne :D

Gość gość
No jak najbardziej na powaznie. W Anglii mnostwo ludzi ubiera sie w vintage, bo chca miec wlasny styl. Wiec miesz sie ciuchy z lat 40tych - 90tych ze wspolczesnymi. Tutaj kazdego stac na sieciowke i troche wiecej, wiec nikt sie od wielu lat tym nie zachwyca i sie od tego odchodzi. W Polsce te sieciowki i sam fakt ze jest jakis wybor w sklepach i ze na cokolwiek ludzi stac jest relatywna nowoscia i wiele osob to jeszcze kreci, ze moga pojsc do Zary i sobie kupic kiecke. Tutaj tak sie ubieraja zony pilkarzy. Wlasny styl o laczenie vintage z prawdziwymi metkami typu wlasnie Gucci, anie Zara.

Gość gość
To,ze mieszkasz w stolicy nie swiadczy o niczym,bo tam 50% wiesniar najechalo a ty jestes jedna z nich i to taka do 2.

Gość gość
Pochodze z bardzo bogatej rodziny, mam dostep do eskskluzywnych sklepow, ale uwierzcie, nawet tam sa tandetne ciuchy. Kupuje to, co mi sie spodoba, a wiec kupuje i w Gucci'm, i w sieciówkach, i w secondhandach, i w vintage, w sklepach internetowych, a wg mnie własny styl to nie, jak moja poprzedniczka twierdzi, łączenie markowych rzeczy z vintage, bo znam dziewczyny, ktore nie maja zbyt wiele funduszy, a ubieraja sie ze smakiem, z klasa, z gustem, a znam rowniez i takie osoby, ktore nosza luksusowe wloskie marki, a nie potrafia sie gustownie ubrac... Gust albo sie ma, albo nie ma i to wcale nie zalezy od marek.

Gość gość
"Masa ludzi" i "własny styl" nie pasują w jednym zdaniu, ale masz rację - teraz jest W Anglii moda na vintage, wszyscy chodzą w kwiatkach i przepłacają w secondhandach. :P Nie Ty jednak mieszkasz w Anglii.

Gość gość
Co do tej opalenizny - jak kto woli. Mnie się opalona skóra nie podoba i co roku robię latem wszystko, żeby się nie opalić, a jestem blada jak córka młynarza.

Gość gość
Mnie się podoba oliwkowa karnacja u kogoś, kto ma ją naturalnie, ale nie u jasnych Polek, które po 10 wizytach w solarium są pomarańczowe.

Gość gość
Nie rozumiem, czemu wiele Polek ma kompleksy z powodu jasnej karnacji. Przecież Murzyni, Latynosi, Arabowie, Azjaci, zdecydowanie większa część świata marzy o białej skórze. Wiecie, dlaczego Azjatki wyglądają długo tak młodo? Bo się nie opalają. Moja mama ma 50 lat, a nie ma zmarszczek przy oczach, bo zawsze unikała słońca. Ale to też w dużej mierze wina Polaków, którzy mają jakąś obsesję na punkcie brunetek z ciemną karnacją, bo naturalnie mało która Polka tak wygląda.

Gość gość
Tak samo jak mało która latynoska ma jasną karnację - ludzie zawsze chcą tego czego mieć nie mogą :P Wracając do tego retro - te trend przyjął się bardzo w subkulturach typu hipsterzy i alternatywa, pin-ups z tatuażami i w vintage (albo stylizowanych na vintage) ubraniach to prawdziwa plaga. I to wcale nie jest złe, bo styl naprawdę uroczy i bardzo kobiecy.

Gość gość
to pytanie o to, czy to tak na poważnie to było do Martyny L...i obawiam się, że jej posty były na poważnie :P

Gość gość
No spoko, fajnie ze wiesz gdzie mieszkam. 'mnostwo ludzi' i 'wlasny styl' -- owszem, pasuje, bo kazdy chce go miec, i kazdy probuje, choc nie kazdemu sie to udaje niestety. A co do poprzedniczki -- nie twierdze ze do wlasnego stylu trzeba mec markowe ciuchy. Mowilam 'laczenie makowych ciuchow z vintage'. Moze zle sie wyrazilam. Chodi mi to, ze markowe ciuchy od stop do glow tez wygladaja wiejsko i trzeba je laczyc z czyms innym. Zgadza sie -- gust sie ma lub nie, i marki nie pomoga.

Gość gość
nie musisz uderzać od razu w taką defensywę. Po prostu mówienie, że w Anglii ludzie coś noszą to taki-sobie argument. Anglicy nie są specjalnie znani z dobrego gustu. Są ludzie którzy ubierają się bardzo dobrze i w secondhandach potrafią znaleźć prawdziwe perełki, ale większość ubiera się tak jak Polacy - tanio i praktycznie.

Gość gość
Wlasny styl mozna miec kupujac w sieciowkach, wystarczy byc pomyslowym.

Gość panizpodlatarni
ja jestem kurwą wiec ubieram sie tez jak kurwa czerwone szpilki miniowka czarne rajstopy i jakis top a chcialabym ubierac sie modnie ale niestety moja praca na to nie pozwala

Gość gość
tak to się ubierają dziewczyny do klubów :D

Chciclabym sie zawsze ubierac, tak jak na avatarku..niestety u nas w PL zaraz by wiocha to odpowienio skomentowała. Ale najczesciej ubieram sie na czarno, najczesciej chodze w spodniach, bo spodnicy nigdy nie wiem jaka bluzka.. W zasadzie kupuje ciagle takie same ubrania, nie lubie fikuśnych rzeczy, kolorowych...tylko czerń albo biel najlepiej i czarne długie włosy..

Gość gość
ale taki kowbojski kapelusz jest akurat fajny :P

Gość gość
ja się ubieram elegancko, klasycznie jestem w miarę szczupła, więc raczej wszystko mi pasuje

Gość gość
To czy coś pasuje nie zależy od bycia szczupłym, najwyraźniej masz bardzo uniwersalną urodę :)

Gość gość
Już nie przesadzaj, też mam taki kapelusz, tez w nim chodziłam i poruszenia nie było

Gość gość
skoro mowa o eleganckich ubraniach - ja np. źle się w takich czuję. Ubieram się tak do pracy, bo muszę, ale jak tylko wracam do domu to przebieram się w swoje normalne ciuchy.

Gość gość
Witam :) Na pierwszej stronie pisałam, że marka to dziecko, z którego nie zawsze jest pociecha. ;) Natomiast dzisiaj chciałabym dopisać coś na temat gustu i nie tylko. ,,O, gustach się nie dyskutuje", bo rzecz jasna gustów jak mrówków. ;) Tyle ich, ze głowa mała, bo tyle ludzi... A my przecież w imię tolerancji dajemy każdemu prawo, aby ubierał się w co chce i tak jak chce. Pięknym też jest, że uważamy, iż strój powinien wyrażać nas, naszą osobowość, charakter i co tam się jeszcze chce. Wiele jest teorii na temat tego ubierania się. Ostatnio usłyszałam wypowiedź w tv, chyba jakiejś aktorki o makijażu. Że pod wpływem makijażu kobieta zmienia się, widząc jak makijaż wpływa pozytywnie na jej twarz, wygląd, urodę zaczyna przenosić to na swoje samopoczucie, zachowanie itp.. Wydaje mi się, że z ciuchami jest podobnie. Chcemy się podobać. Chcemy dobrze wyglądać. Chcemy się dobrze czuć. Chcemy czuć się piękne. Wydaje mi się, że chciałabym połączyć te kilka spraw w moim ubiorze. Chciałbym czuć się dobrze, komfortowo i pięknie i żeby ten strój podkreślał moją osobowość, a jednocześnie by miał jakiś smaczek. ;) To ostatnie jest wtedy, gdy coś przykuwa uwagę, cieszy oko i świetnie wygląda na zdjęciach nawet po latach. :) Chociaż może żeby nie było to tak bardzo nudne to warto czasem poszaleć i założyć coś takiego, co złamie te wszystkie zasady? I może zszokuje sąsiadkę albo dziewczyny z pracy, ale da nam sporą radochę i poczucie, że nade wszystko ważna jest radość, zabawa i dystans do tego całego ubierania? ;)