Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapecie

Czy jak jestescie u kogos to zakladacie kapcie,ktore wam dadza gospodarze?

Polecane posty

Gość gość
Zresztą ja mam taki zwyczaj że mam w torebce zmienne obuwie w wersji domowej także korzystam z tego będąc u kogoś. Nie wchodzę jak krowa do obory tylko dlatego że ktoś tak kiedyś zapisał w księdze savoir vivre! Wszelkie takie próby podporządkowania sobie ludu miały na celu coś więcej niż szerzenie kultury! Kulturę ma się w sobie. Dobroć - to jest nasza kultura i dziedzictwo narodowe-brońmy tego a Polska nie zginie!

Gość gość
Hehe... U mojej kuzynki cały salon jest jako pomieszczenie "reprezentacyjne", używane tylko jak są goście (oczywiście bez butów), na co dzień siedzą w pokoju służącym też za sypialnię rodziców. Narzuty na meblach są, a jakże! :D Paranoja :D

Gość gość
folie sciagnelam. jednak w ubraniach ktos rzadko tarza sie w psich i ptasich kupach, chodzi po nie wiadomo kiedy po olanych chodnikach czy innym syfie. wiadomo ze na ubraniach tez cos jest. chocby z publicznych lawek czy autobusow ale na litosc boska. to sie ma daleko do tego co laduje najczesciej na ziemi

Gość gość
To na wycieraczki cię nie stać? :o

Gość gość
hahaha:D padłam:D zdejmujmy buty, bo wtedy Polska nie zginie:D Zdejmowanie butów to nasze dziedzictwo kulturowe:D

Gość gość
buty to jeszcze nic.nmoja matka zawsze podkladala moim kolezanka stary zuzyty recznik na fotel,zeby zarazkow nie przeniosly:Owstyd mi do dzis:O

Gość gość
ciekawe, czy te każące ściągać buty z obawy przed psią kupą chodzą do kościola a tam korzystają z wody święconej: www.wprost.pl/ar/417640/Bakterie-kalowe-w-86-proc-wody-swieconej/ :D

Gość gość
ayslisz ze jak wytrzesz buty z gowien i innego niewidzialnego chlewu w wycieraczke to sa juz czyste ???? :D

Gość gość
A myślisz, że jak zdejmiesz buty i włożysz kapcie, łażąc w nich tam, gdzie te buty zdejmowałaś, to to bakteriom robi dużą różnicę? :D

Gość gość
dziś Tak tak Nie daj się zwariować i przerób ten cały Savoir-vivre po swojemu! Dom to azyl i ma nas chronić przed tym całym syfem! Przychodze z dworu przebieram się by nie tarzac się w tych ciuchach po kanapach bo po co roznosić te zarastwo z zewnątrz? Do ciebie jak przyjdę to spod prysznica i w czystych ciuchach! Zdejmę buty i założę czyste kapcie taka ze mnie porządnicka i kulturalna osoba! A jak przyjdę z pracy to usiądę skromnie na hokerze który póżniej wytrzesz.

Gość gość
nie chodze do kosciola i tu nie tyle o bakterie chodzi co o to ze nie chce popierd...c z mopem codziennie. i co sie tak wkurzacie ze kyos wam kaze buty ściągać. to go nie odwiedzajcie i juz :)

Gość gość
A czemu codziennie? Prowadzisz dom publiczny, że co dzień masz "gości"? U nas goście bywają raz-2 razy w miesiącu.

Gość gość
dziś Nie korzystam Nie całuje niczego ani nie zdejmuję butów w miejscu gdzie chodzę w kapciach.

Gość gość
mnie ciekawi jeszcze jedna sprawa: te, co mają psy... każecie im nosić kapcie w domu? :D

Gość gość
Ja też tak robię, zdejmuję buty w tzw. sieni popierniczam do przedpokoju na boso zdejmuję skarpety i zakładam kapciochy potem pod prysznic i wbijam się w wygodne dresy i sparpety czyste i wypoczywam Krów do domu tez nie wpuszczam!

Gość gość
dom publiczny ? jestes po prostu bezczelna..na kawie mam kogos baaardzo czesto. a co do psow, to wlasnie dlatego nie mam psa. bylam ostatnio u kolezanki ktoea ma fakt cudnego kochanego i batfzo kudlatego psiaka. dom ma 240 m kw i ona codziennie odkurza :/ bylam u niej w weekend i nie odkurzala i w niedziele siersc byla nawet w kubku na szczoteczki do zebow. makabraaa

Gość gość
cóż, koleżance kup w prezencie furminator, bo widać, pies po prostu nie jest odpowiednio czesany; zresztą mi nie chodziło o sierść tylko o to, co pies na łapach przynosi

Gość gość
ja am kota z dluga siersia i owszem jest okres w ktorym gubi siersc ale ja go czesze co 2 dzien i nie musze codziennie odkurzac.

Gość ha ha ha zaje  temat
Pamiętam jak przyjechali do nas wieśniacy z Niemiec, wiecie tacy ślązacy co to wyemigrowali i za lepszych się uważali. Weszli do domu moich rodziców w buciorach, był listopad! Wyszli i zostało po nich dwa wiadra zeschłego błota i wszystkie dywany do prania! MASAKRA! Wyższa kultura! Tylko Polacy mogli się tak zachować!

Gość gość
to ile tych "wieśniaków" było? bo powiedzmy, że jeśli na butach 1 osoby wracającej z bagien (masz bagna pod domem?) zostaje szklanka błota to na dwa wiadra trzeba by tych szklanek, czyli także osób, ok. 80 :D

Gość gość
Było ich 8ro Dwoje dorosłych reszta dzieci! Najstarszy był w traperach i miał pod nimi tony błota. Nasze osiedle w tamtych czasach miało kiepską infrastrukturę i było wkoło dużo bagien i budowy liczne... W każdym razie rodzice prowadzili dom ponad stadardowo wówczas Cylkinowane lakierowane wielokrotnie podłogi piękne dywany itd. a tutaj się trafili wieśniacy w pełnej krasie! Pewnie im nogi śmierdziały i tego wstydzili się jeszcze bardziej!

Gość gość
czyli standardowo po wiejsku :D bo to na wsi się, wracając z obory, gumofilce zdejmowało :D

Gość gość
matko, co za szczęście, że ja mam normalny dom a nie muzeum :D

Gość gość
O, widzę, że właścicielki psów zatkało? Czy może poleciały szukać kapci dla pupili? :D

Gość gość
Każdy ma taki na jaki go stać. Jak będę mieszkała w dworku z basenem i oranżerią to salon będzie z marmurową podłogą i jak goście wyjdą to woźna mopem po nich przeleci i wsio. A tak to nie ma zlituj!

Gość gość
Cóż, ja nie mam "dworku" ani pałacu, normalny mały domek, tyle, że cały parter (kuchnia, salon z jadalnią, przedpokój, wc) to płytki, więc faktycznie zachodu niewiele. A i na piętrze jedyne dywany to takie małe przy łóżkach i w łazience.

Gość gość ma psa
nie, nie zakładam psu kapci a nikt ci nie odpowiada bo twoje pytanie jest głupie:O

Gość gość
dziś [23:02 sama więc widzisz że kulturę wynosi się nie z książek a z rozsądku! Zdrowy rozsądek wskazany!

Gość gość
jak to głupie? to pies, wychodzący kilka razy dziennie, na łapach nie przynosi brudu i bakterii, ale goście raz na kilka dni już tak? :D

Gość gość
Ci co mają psy nie zwracają raczej uwagi na mikrokosmos! Oni się przejmują tym co widzialne! Jeśli im czegoś nie zabrudzisz zmuszając do czyszczenia i ponoszenia kosztów to ok!