Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam ktore dają na noc do spania butle dzieciom

Polecane posty

Gość gość

Wiele razy słyszałam, że mamy dają butle dzieciom na noc do łóżeczka, z kaszą czy mlekiem. Dzieci sobie wypijają i same przy tym zasypiają. Teoretycznie fajnie. Ale co z zębami? Nie myjecie im? Czy myjecie przed kolacja- ale to chyba mija się z celem?

Gość gość
w ogole nie myje zebow swojemu maluchowi, Dopoki mu nie wyjda wszytskie i dopoki sam nie bedzie trzymal szczoteczkie, nie bede mu przemywac mleczakow bo po co ? dokladnie tak samo robilam ze straszym dzieckiem i zabki ma zdrowe. Pil butle na noc

Gość Ale to już było
Jaki rozum, taka mowa.Co to za pytanie?! Ogarnij sie, zanim cos głupiego napiszesz!😡

Gość gość
odczep sie i zajmij swoim zyciem i swoim zabkami pozdrawiam

Gość gość
mam koleżankę, która tak robiła, a na dodatek dzieciak do 6 rż pił herbatkę z butelki. dziś ma 9 lat i tylko 4 plomby.

Gość gość
nasz syn zjada mleko, potem się kapie i myjemy zęby. nie ma żadnego zasypiania z butlą. ma poltora roku. nie będę dziecku świadomie niszczyła zębów.

Gość gość
Wiele mam robi to chyba z wygody i jest dumna, że dziecko samo usypia. Ale kosztem czego? Próchnicy? Jak można świadomie niszczyć dziecku zęby?

Gość gość
przeciez to sa mleczaki, juz nie przesadzajcie. Jak zwykle przewrazliwione matki

Gość gość
moje dziecko samo usypiało, jadło, myłam zęby - zaczęłam myć jak tylko wyszedł 1 ząb, potem kładłam do łóżeczka i zasypiał sam. teraz ma 11 lat, ma jeszcze kilka zdrowych mleczaków, reszta zdrowe stałe zęby, nie ma ani jednego ubytku.

Gość gość
jeśli dziecku wda się próchnica to nie ma znaczenia czy to są tylko mleczaki, bo ona już zostanie w jamie ustnej i przeniesie się na stałe. ale co ciebie to obchodzi, to dzieciaka będą potem bolały zęby nie Ciebie.

Gość gość
tyle produktu mozna tera kupic w polsce trzeba sie speszyc bo za komuny tego nie bylo 333 www.youtube.com/watch?v=hKlbr5Ip8nY

Gość gość
moje dziecko piło w nocy mleko i ma wszystkie zęby zdrowe, ma teraz 6 lat, myłam dziecku raz czasem dwa razy dziennie zęby, do teraz tez tak jest, myje zęby rano i potem w przedszkolu

Gość gość
w ogóle nie rozumiem jak można zostawić dziecko samo z butelką w łóżeczku :O niedawno pisali, że w ten sposób zakrztusiła się i umarła 14 mies. dziewczynka.

Gość gość
a u nas w rodzinie taki był przypadek własnie że 18 mczna dziewczynka sie udusila, wiec ja bym tak dzieciaka nie zostawila.

Gość gość
Moj maluch je kolacje łyżeczka potem myjemy zabki i potem idzie spac. Ale na razie to mycie i tak ma znikomy harakter bo raczej nie za wiele pozwala sobie umyc. Za to w lazience pokazuje juz na szczoteczke i chce zeby mu ja dac i wklada do buzi :-P Ma 13 miesiecy :-) Butle pije jedna dziennie rano, po przebudzeniu i zawsze go pilnuje wtedy.

Gość gość
Moja roczna corka nanoc je kasze z łyżeczki i myje jej zęby normalnie. A to dlatego że odstawila butle sama jak miała 8 miesięcy.