Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O której godzinie chodzą spać wasze 9miesięczne dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Moja córka zawsze między 19 a 20. Zastanawiam się czy to nie za wcześnie bo budzi się mniej więcej od 3 do 10 razy w nocy. Śpi do 6-7. Był czas, że chodziła spać o 21-21.30 i miała tylko dwie lub jedną pobudkę ale od ok. 3 miesięcy nie da rady położyć jej spać później jak o godz 20. Dodam, że w dzień ma jedną lub dwie drzemki, łącznie w dzień śpi jakieś 2 godz. Jak to jest u was ??

Gość gość autorka tematu
Jeszce napiszę, że rzadko kiedy ma drzemkę po 15. A jeśli już się zdarzy, że zaśnie później to i tak chce iść spać tak jak zwykle. Nie mam znajomych z małymi dziećmi, w rodzinie też dlatego pytam tutaj jak to jest u innych maluchów :)

Gość gość
Mój mały jest troszeczkę starszy, bo skończył już roczek i tak: 6.00 pobudka 9.30- 12.00-12.30 drzemka 18-19 spi już na noc bez żadnej pobudki, jest kochany i słodki, ale broi za trzech

Gość jurek szczurek
mój mały nie chodzi spać je sra żre na okrągło

Gość gość autorka tematu
To chodzi bardzo szybko spać, może dlatego, że drzemkę w ciągu dnia ma tak wcześnie. Dzięki za odp pozdrawiam ciebie i maluszka! :)

Gość gość
głupio napisałam, chodziło mi o to ze od 9.30 do 12- 12.30 spi tj. 2,5 do trzech godzin

Gość gość
mam cały wieczór dla siebie, mała 5 latka tak samo około 19 już spi, ale ona nie ma drzemki w ciągu dnia, i cały dzień aktywny

Witam. Mój mały ma 7 miesięcy. Zasypia ok. 20 po kąpieli i butli z mlekiem modyf. oraz kaszką 5 zbóż "na dobranoc". Odkąd zaczęłam mu to podać nie budzi się w nocy na karmienie, tylko śpi do 6/7 rano.

Gość malinoowka
moj synek ma rowno 9mcy, chodzi spac kolo 20 a wstaje 7-7.30 rano. Pobudki w nocy zaczely mu sie dopiero 2 tyg temu ale zwalam to na zeby bo wczesniej przesypial cala noc. W dzien 2 drzemki po ok 30-45min. Pierwsza kolo 9rano, druga kolo 14tej.

Gość gość
hehe mój tak samo jak wyżej :)

Gość gość autorka tematu
Magnollia - U mojej córci to odpada bo ma odruchy wymiotny przy każdym mm lub kaszce. Jest dalej na piersi,w dzień staram się dawać jej jak najwiecej innych rzeczy do jedzenia, ale gdy w nocy się przebudzi to i tak musi chwilkę pocyckać ;) Zazdroszczę Ci tych przespanych nocy :)

Gość gość autorka tematu
Malinoowka - Z drzemkami mam identycznie w ciągu dnia, ech.. Wszystko zależy od dziecka, każde jest inne. A z którego dnia jest Twój synek? Moja też skończyła wlaśnie 9 miesięcy. Urodziła się 27.01.

Gość gość
O 18-19 i spi do 6-7 bez pobudek, 8 mcy

Gość Gracemama
Mój syn śpi w dzień 2/3 godziny. Ma dwie drzemki.Pierwsza podczas spaceru/na ogródku w wózku trwająca niecałą godzinę. Druga po obiedzie gdzieś o 15:30 trwająca 2 lub mniej godziny. Spać chodzi o 21/21:30. Budzi się 1/3 razy w nocy. Wstaje o 6/7. Różnie to wychodzi.

Gość gość
mój o 24, 24;30, ale to głównie dlatego, ze ja od 'zawsze' byłam nocnym markiem i poprostu, chocbym nie wiem jak wykonczona była i jak wczesnie sie położyła, to nie ma opcji ze wstane o 6/7. więc tak, mały po 24 spi, ja mam czas zeby cos obejzec, poczytac, posiedziec z męzem, wykąpac sie itd itd, do łóżka kłade sie tak po 4, wtedy tez jest mała pobudka na karmienie, no i potem już wszyscy ładnie spimy do 11-12.

Gość malinoowka
@gosc autorka tematu moj synek o jeden dzien mlodszy, ur 28.01 :) Jest tak jak mowisz- wszystko zalezy od dziecka. Moj od malego lubil spac i nawet jakos specjalnie nie trzeba go bylo namawiac- tetrowa pielucha do przytulenia zalatwia sprawe.

Gość miętełka
mój jest starszy 11 miesięcy , wcześniej zasypiał ok 20 teraz ok 21 i śpi do 7- 7.30 a w dzień ma 2 drzemki. Wstaje po 7 potem po II śniadaniu ok 10-11 ma drzemkę godzinną i potem ok 15 do 16 a wieczorem staram się jak najbardziej go zmęczyć ( "biega" na czworaka po całym mieszkaniu, tak się bawimy, że go gonie potem on mnie) i przed 21 kąpiel , butla i przy butelce ( robię kaszę manną z mm) zasypia :) :) śpi całą noc tyle, że się na picie budzi potrafi dużą butelkę wody wypić przez noc :o

Gość gość
Dokladnie pamietam jak to bylo jak moj mial 9 miesiecy,bo akurat rezygnowal z drugiej drzemki. Wstawal 7-8 i ok 11 padal juz. Spal ok 1,5-2 h. I potem byl problem bo czasami nie chcial spac kolo 15. Zasypial np.16-16.30 bo nie mial juz sil i spal do 18 i potem byla lipa bo dziecko chcialo szalec.do 22. Robilam wszystko by go przytrzymac,ciezko bylo z rana bo dawal rade wytrzymac gora.3 -3,5 h. Wiec wieczorami trzymalam go,zabawialismy i poczatkowo szedl spac kolo 18 juz do rana. Z czasem udawalo sie go przetrzymac dluzej zrana,drzemka wypadala kolo poludnia, kapiel kolo 19 i spanie. Z czasem wydluzyl sobie drzemke w dzien,ale to po roku i krocej spi w nocy. Nie wazne kiedy sie polozy i ile spi w dzien i w nocy,ma 19 miesiecy i przespal mi dopiero dwie noce w calosci a tak to potrafi sie krecic i wstaje do niego co pol godziny-godzine,czasami co dwie,super noc jest jak zamruczy tylko ze dwa razy. Ale potrafi sie obudzic na dwie godziny. Nie ma zadnej zaleznosci,mogloby sie wydawac,ze jest tak zmeczony ze padni i przespi cala a obudzi sie w srodku nocy i nie moze zasnac. Albo wyspany w dzien,znuzy go kolo 20 i jeszcze bedzie spac ciagiem 12 h. Jednym czy dwoma mruknieciami na smoka,czy tam zaplacze reke w kolderke.

Gość gość
Mialam na mysli ze szalal do 24 a nie do 22:) do 22 to szalec potrafi teraz i nie wiem jak to rozwiazac bo nie jest gotowy na zabranie drzemki. Zreszta ani ja ani babcia ktora z nim siedzi tez,bo jednak w.ciagu tych dwoch godzin w dzien mozna chwile odsapnac czy cos zrobic.