Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lijka

Cena kawalerki nie powinna być wyższa niż 100 000 zł

Polecane posty

Gość gość
wolała tanio mieszkanie sprzedać niż bratu dać gdzie tu logika ? mogła sprzedać normalnie, dac bratu i wyszłoby na to samo zwykła polaczkowatość i cebulactwo czyli dam z siebie wszystko ale nie podziele się, strace ale nie dam, idiotyzm

Gość gość
S********j Polikarp. To ludzie maja czekać na jakąś okazje na która się rzuci 100 chętnych jak na papier toaletowy za komuny?!!!!! To nie mieszkania są drogie ale zarobki niskie. A one nie prędko urosna

Gość handlarz mieszkaniami
na mieszkaniach trzeba się znać , ja kupuje mieszkania i sprzedaje ale wiem czego ludzie porzebują , co jest wartościowe a co nie czasem ludzie mają mieszkanie super a nie zdają sobie z tego sprawy i czasem raz na rok na takich trafiam ale są też tacy, których mieszkanie jest mało warte a chcieliby kosmiczne sumy , bo tam zyli , bo dwójkę dzieci wychowali bla bla bla zanim dotrze do nich prawda to często musi minąc co najmniej 2 lata i jeśli ktoś to chce to powinni po rękach calować

Gość gość
Co jest

Gość lijka
OnlyDream Ty mówisz o apartamencie nie o kawalerce. Kawalerka to mieszkanie wielkości Twojego salonu w takim razie. To było mieszkanie TBS więc prawie to samo co wynajem tyle, że z meldunkiem i na dłuższy okres czasu. Chciałabym małe 2 pokoje, niestety cena takiego mieszkania to 200 000 zł. Bardzo dużo.

Gość gość
Ceny mieszkań są sztucznie zawyżone a pensje za niskie. Jest sens zamieszkać na Śląsku gdzie nieruchomości są tanie a pensje dobre. Zdecydowanie

Gość gość
koleżanka kupiła 8 lat temu kawalerkę za 60 000 i teraz sprzedała za 135 000 . 27m2. W Mińsku Maz. NIeźle.... kosmos

Gość gość
ja w 1999 roku kupilam działkę za 6 tys a w 2012 sprzedałam za 180 tys teren parku krajobrazowego, działka budowlana, osiedle dofinansowane z funduszy UE , domy jak Beverly Hils, krajobraz cudo wiele osób mi nie wierzyło , jeden nawet się założył ze mną o litr Finlandii że to nieprawda, pokazałam akt notarialny i przegrał :)

A dlaczego nie powinna? Ceny ustala rynek, na szczęście komuna się już (poniekąd) skończyła.

Gość gość
komuna ciągle zywa

Gość gość
widze ze lady lowe wrocila szpetna szpanerka. gowno nas obchodzi twoj apartament na kredyt, wolala bym w katronie mieszkac niz pod jednym dachem w apartamentowcu z takim przystojniakiem jak twoj filipek:o

Gość gość
Ja kupiłam nową kawalerkę za 99tys - reszta już za 115, 30 m 15 km od centrum Gdańska.

Gość lijka
Przy kredycie na 100 000 ratę będę miała na poziomie 500 zł bez groszy + czynsz 200 zł i moja pensja pozwoli na odłożenie jeszcze tysiąca jak dobrze pójdzie na wcześniejszą spłatę. Jednak przy wyższych ratach bałabym się. Efekt będzie taki, że kupię mieszkanie u siebie w mieście i albo znajdę dobrą pracę na miejscu albo będę dojeżdżała. Nie widze innej opcji. Spłacę mieszkanko i pomyślę co dalej......

Gość gość
do 130tys cena jest do przyjęcia za małe mieszkanko

Gość gość
ja z wawy po 8 latach przeprowadzilam sie na Ślask i mieszka mi sie tu lepiej,ludzie przyjemniejsi:) do Wawy nadal jezdze,ale mieszkac juz bym tam nie chciała. Katowice sa lepsze

Gość gość
Zgadzam się z Tobą A na śląsku nawet nie byłam nigdy

Gość gość
autorka ma rację, ceny są chore ...Jak z pensji 1500 płacic rate 1000zł?

Gość gość
lijka ma rację. cena nie powinna być wyższa. dlatego powinna stworzyć firmę i budowac mieszkania w tej cenie. a je chętnie jedno z nich kupię. a nawet 5 takich mieszkan w tej cenie kupie.

Ja marzę o nawet maleńkim mieszkaniu w Warszawie...... O 100 000 można pomarzyć, minimum 220 000 za 2 maleńkie pokoiczki.... i to okazja.. Czekam, może ceny spadną do normalnego poziomu. Może w Pruszkowie coś taniej uda mi się kupić. Życie.

A ja sie zastanawiam kiedy ludzie wreszczie zrozumieja co to jest konflikt interesow i ze kazdy patrzy ze swojego punktu widzenia - konsument ze swojego, a inwestor ze zwojego (przy czym zaznaczam ze inwestorzy to tez ludzie;). kiedy skonczy sie to pmyslenie "powinno sie" albo zostanie zamienione na dlaczego inni cos moga a ja nie? Jak slysze ze ktos pensje rozpatruje w kategoriach ile by mu sie przydalo anie ile jego praca jest warta - to mnie ogrania smiech. Jesli ktos uwaza ze za proste prace biorowe powinno sie placis 10,000 PLN anie 'glodowe' 2,000 pln to proponuje zeby sam dla siebie stworzyl takie miejsce pracy i sobie takie wyngrodzenie wyplacal. Podobnie z kawalerka - niech sobie autor/ka wezmie kredyt na 100,000 i sprobuje za to wybudowac kawalerke. Czy naprawde tak trudno zrozumiec czym jest wolny rynek, naczynia polaczone i ze w XXI wieku nie zyjemy w prozni ze kazdy ma przydzial wlasnego pola na ktorym robi co mu sie podoba?;-) ;-)

Gość gość
Co to za debil, ten only dreams?

Gość arabella31
No niestety, takie są polskie realia. Sama ostatnio sprawdzałam orientacyjnie ceny mieszkań w Katowicach: http://targimieszkaniowe.net/nowe-mieszkania-i-domy-katowice/ , no i wiem jedno - łatwo nie będzie. Naprawdę młodzi w naszym kraju mają cały czas pod górkę. Usamodzielnić się bez wsparcia rodziców jest naprawdę trudno.