Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 miesięczne dziecko karmienie

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny mój 8 miesięczny syn jest na piersi. Oprócz tego je kasze, zupki, owoce łyżeczka. Chciałabym powoli lub nawet szybko oduczyć już piersi. Problem w tym, że on nie umie pić z butelki. Nawet wode czy herbatę pije łyżką, bo jak mu dam w butelce to on ja gryzie i wylewa a nie pije. Chyba jest za mały jeszcze żeby nie pić wcale mleka, bo jak go odstawie od piersi to tak będzie. Nie dam mu przecież mm łyżeczką bo nie da się tak karmić ( co innego gęste jedzenie- kaszka, zupka). Dodam, że próbowałam kilku butelek oraz niekapków. Jak zmienić to karmienie, żeby było dobrze?

Gość gość
Jakieś niegramotne masz to dziecko. Mój tylko na piersi od razu pił z wszystkiego.

Gość gość
Mój był karmiony mm ale z żadnego niekapka ani przez słomkę pić nie umiał. Kupiłam doidy cup. Z tego się uczył pić.

Gość gość
mam dokladnie ten sam problem :/

Gość gość
znam ten ból i też nie wiem co zrobić. Córka popija co prawda z kubka niekapka (mamy z nuka), ale to jest bardziej zabawa niż picie. Mleka z tego porządnie się nie napije. Doidy cup też mamy, ale młoda robi tak wielkie łyki że od razu się krztusi i boję się że się zachłystnie.

Gość gość
a czy to takie trudne nauczyć dziecko pić ze zwykłego kubka czy szklanki? :O moje dziecko miało 7 miesięcy jak normalnie (przy mojej pomocy) piło sobie wodę ze szklanki Matki- jesteście coraz bardziej zacofane i leniwe!!!

Gość gość
10:47 rusz głową! skoro robi wielkie łyki, to trzymaj jej ten kubek tak, żeby pobierała małą ilość płynu! dżizas :O