Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 7,3 kg na plusie na poczatku 27tc to duzo

Polecane posty

Gość gość

? Jak myslicie, jest szansa, cze skonczy sie na 12-13?

Gość gość
Nie przejmuj się. Ja na tym etapie mam osiem z kawałkiem na plusie. Pocieszam się tym, że przed ciążą miałam niedowagę i lekarz powiedział, że 12 kg to minimum w moim przypadku

Gość gość
Prosze jeszcze o odp

Gość gość
zazdroszcze, ja mam 26 tc i 5 kg na plusie :/ a jem normalnie, zero slodyczy :( pije wode itp no i coz.

Gość gość
Ale z niedowagą lekarze inaczej patrzą na kg w ciązy, a inaczej jak kobieta jest przy kości. Ale uwżam autorko że sporo przybrałaś, teraz zimno więc zaraz pewie na dwór prawie nie wyjdziesz, a na koniec tyje się najwięcej, samo dziecko tygodniowo przybiera 20 dag.

Gość gość
Mnie zaczal brzuch rosnąć ok.5 miesiaca cala ciaze przytylam 17 kg ale tylko w brzuchu mimo iż jadlam normalnie a nie za dwoje i pracowalam do 8 miesiąca fizycznie i mialam dużo ruchu.

zalezy ile wazylas na poczatku, do jakiej wagi dochodzi ten plus z tego co wiem od mojego ginekologa... ja jestem w 24 tc i na poczatku wazylam 59, teraz waze 61,5 i np wiem, ze to za malo, bo jak moj gin powiedzial, przy wzroscie 170, wadze normalnej, powinnam przytyc wiecej. wiec wydaje mi sie, ze jesli jestes bardzo szczupla, to dobrze, ze tyle przybralas, a jesli jestes osoba przy kosci, to troche duzo. ale nie przejmuj sie, bo wiem tez od lekarza, ze moglas przybrac tyle od wod, a pozniej zwolnisz, bo bedzie roslo tylko dziecko.

Gość gość
ja przytyłam 5 kg, a jestem w 25 tc i jestem załamana. Startowałam przy 50 kg i wzroście 160. ale z poprzednią córką przybrałam 25 kg teraz mam nadzieje, że w takim tempie skończę na 15 maksymalnie.

Gość gość
ja przytylam lacznie 8,5kg przez cala ciaze.. wiec tak, to duzo.

Gość gość
Ja przez całą ciążę przytyłam 20kg a na koniec najwięcej. Też tak sobie wyliczałam, że może dojdę do 12-13 ale nie, w ostatnim trymestrze waga leciała jak szalona. A poza tym - czy to na prawdę takie ważne? Jeśli się bardzo nie objadasz to nie powinnaś się przejmować, taki urok bycia w ciąży. Jedne jedzą i tyją 10kg a inne 20kg bo takie mają tendencje.

Gość gość
Ja do 20 tygodnia mialam 2 kg i sie ucieszylam, a w miesiac mi przybylo 3 kg i tez jestem zalamana. Od czego? moja dieta sie nie zmienila. co wy jecie na codzien? ja np wczoraj 2 kanapki z wedlina i razowcem, jogurt, banan, mieso, ziemniaki, duzo surowki, sliwka, kawalek drozdzowki, 2 kanapki.

Gość kasia66
To wcale nie jest dużo!Js przez całą ciąże przytyłam 14kg a wcale nie obżerałam się,brzuszek miałam mały i wszyscy mówili,że dobrze wyglądam.Więc to jest sprawa indywidualna. Nie przejmuj się i szykuj się na narodziny dzidziusia :-)