Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytammmmaaaa

Pytanie do osób, które mają teściów bardzo daleko, a rodziców na miejscu.

Polecane posty

Gość Pytammmmaaaa

Jak jest u Was ze Świętami? Czy z racji, że teściowie są daleko i rzadziej się widujecie, każde Święta są zawsze z nimi? Czy może raz tu, a raz tu? U nas tak jest, że każde Święta są u teściów i zaczyna mi doskwierać, że już od lat nigdy nie spędzam Świąt ze swoimi rodzicami i bratem, chociaż rozumiem położenie teściów. O całkiem wspólnych Świętach z jednymi i drugimi nie ma co marzyć, bo teściowa nie chce, teściowie nie odwiedzają nas, tylko my ich.

Gość gość
U nas jest ze raz tu a raz tu.nie wyobrazam sobie by co roku swieta spedzac z tesciami,w tym roku wypadaja swieta u moich rodzicow,w zeszlym byly u tesciow.Uwazam,ze to jest najlepsze i najsprawiedliwsze rozwiazanie.

Gość gość
u nas ten sam problem , robimy tak boże narodzenie u tesciow a wielkanoc u rodziców i następny rok na odwrót .

Gość gość
też nie wyobrażam sobie każdych świąt z teściową

Gość gość
Miałam tak, ze teście na miejscu a rodzice dalej to wigilia u rodziców a pól pierwszego i drugi dzień u teściów. Teraz mam jednych i drugich daleko to albo razem u nas albo razem u tesciow

Gość gość
swieta w gorach na nartach, jak ktos nie chce do nas dolaczyc to wyj****e

Gość gość
moi tesciowie mieszkaja 150km od nas. u moich rodzicow jest o 16wigilia i o 18 wyjezdzamy od nich a o 20 u tesciow (bo tesciowa czesto ma dniowki do 19 godz w pracy-pracuje na kolei).

Gość gość
Święta spędzam z rodzicami, zjeżdża się cała rodzina. Do teściów mam 30 km , ale i tak nie będę spędzam z nimi świat , bo mnie nie lubią.

Gość gość
Co to znaczy, że teściowa nie chce? Dokładnie raz tu raz tam. W tym roku pierwsze święta mamy z dziećmi. Już mnie trzęsie bo teściowa oczekuje, że spędzimy ją z nimi. Wiem jedno albo bedziemy sami albo jednego dnia po godzince u rodziców i teściów. Nie chcę nikogo wybierać na Wigilię szczególnie, że to pierwsze święta. Dodatkowo teściowie nie robią jej u siebie tylko spotykają się u kogoś innego z rodziną więc odpada. Moi rodzice będą sami u siebie. Przyznam, że nie wyobrażam sobie zostawić moich rodziców samych i jechać nie tyle do teściów (też będą goścmi) ale rodziny męża. Zobaczymy co z tego wyjdzie ale jakoś nie chce mi się spędzać świąt z jego ciotkami i kuzynkami, gdzie jego rodzice to też goście, a własnych rodziców zostawić.

Gość gość
tesciowie sa na miejscu, rodziców mam 300 km stad. Wigilia jest zawsze u tesciow, a 1 i 2 dzien u rodzicow

Gość gość
U nas tesciowie 300 km od nas i boze narodzenie spadzamy tak Wigilia u moich rodzicow A w pierwszy dzien swiat jedziemy do tesciow..wyjezdzamy rano jesyesmy na miejscu popoludniu i zistajemy u nich do ok 29-30.12 Moze niezbyt komfortowo ale ja to wymyslilam powod prosty u mnie na wigili jest tylko mama,tata i brat no i my ja maz i nasz syn wiec jak jestesmy jest troche weselej a tam tesciowie maja brata meza z zona i corka Maz na to przystal. Tesciowa i tak co roku dzwoni i pyta jak bedzie..gdy odpowiafam ze " jak co roku" pyta czyli jak? Nie ukrywam ze za nimi nie przepadam.. swieta tam to glownie picie wodki i ogladanie tv .

Gość gość
raz tu raz tam, częściej jednak u moich rodziców. Jak nie jedziemy do teściów na BN to staramy się być na wielkanoc

Gość gość
Up

Gość gość
Mnie tez denerwuja swieta u tesciow niby dzwonia, zapraszaja ale pozniej nawet sie nie rozmawia a atmosfera swiat do bani. 30 cm choinka sztuczna z ozdobami na stale.. Nikt nie rozmawia ze soba, tylko sie je..i to tez nie razem a kazdy sobie naklada i siada byle gdzie najlepiej przed tv.. non stop tv gra i od obiadu sie pije wodke. Ja.. sie tam nudze

Gość gość
Ja nie chcę spędzać świąt z teściami, bo jest głupia atmosfera. Niby nas zapraszają, a wszyscy krzywo na mnie patrzą. Po drugie teściowa mega kiepsko gotuje. Po trzecie wolę spędzać święta ze swoją rodziną, mamy własne tradycje. U mnie święta to przede wszystkim rodzinna atmosfera, a nie klepanie różańca przez godzinę, żarcie, a potem oglądanie TV.

Gość gość
Staramy się po równo, raz tu, raz tam. U nas nie ma opcji wigilia tu, 1 dzień świąt tam - ze względu na odległości. Ale też nikt się na nikogo nie obraża, mam to szczęście, że mam kochanych i rodziców i teściów. Zdarzyło się też nam spędzić święta wyjazdowo tylko z mężem. A w tym roku planujemy zrobić święta u nas.

Gość gość
raz u teściów raz u rodziców. Wielkanoc tak samo.

Gość EmmWen
Rodzice męża sa po rozwodzie .Teściowa mieszka 300 km od nas a teściu 35km. Wigilie spędzamy u moich rodzicow (10 km) i czasami zabieramy teścia a czasami brat męża bierze tatę na wigilie . Do tesciowej na święta nie jeździmy nigdy bo mąż nie ma z mama dobrych kontaktów .W sumie jesteśmy 5 lat po ślubie a teściowa widzialam 3 razy .

Gość gość39
u mnie jest jeszcze inaczej, bo teściowie i rodzice mieszkają od nas po 150 km i obie rodziny w drugą stronę jedni na wschód drudzy na zachód. No i jest dupa blada, bo teściowie zawsze wyprawiają mega imprezę 25. A ja bym chciała być np na wigilii u moich rodziców, 25 przeznaczyć na podróż a 26 być u teściów i odwrotnie. Ale nie, bo oni zawsze 25 się spotykali i co roku jest problem i co ja mam zrobić? jakieś rady?

Gość gość
Postawić na swoim i olać fochy teściów.

Gość kasia66
Raz z rodzicami,a raz u teściów.I tak na zmiane :-)

Nie wyobrażam sobie być w każde Święta u teściów ....Nawet jeśli byliby cacy ;)

Gość gość
u mnie raz u moich rodziców, raz u teściów i na zmianę, raz boże narodzenie, raz wielkanoc nie wyobrażam sobie jeździć zawsze do teściów tylko dlatego, że mieszkają dalej. poza tym wolę święta u mojej rodziny, a do teściów jeżdżę tylko ze względu na męża.

Gość Pytammmmaaaa
U nas ze względu na odległość nie da się zrobić tak, że Wigilia u jednych, a dni świąteczne u drugich. Jak już się jedzie do teściów, to zatrzymujemy się tam na kilka dni. Nie mamy samochodu, jedziemy tam 9 godzin pociągami (z przesiadką). Teściowie mają samochód, ale nie odwiedzają nas, nawet jak dziecko było malutkie, to my jeździliśmy do nich. No i właśnie ponieważ spotkania z nimi są rzadkie, a moi rodzice na miejscu, to mąż uważa, że sprawiedliwie jest, że każde święta są z nimi. A święta to taki wyjątkowy czas i męczy mnie, że od lat nie spędziłam świąt ze swoimi rodzicami. Czy uważacie, że nawet w takiej sytuacji powinnam naciskać żeby co drugie święta zostać z dzieckiem u moich rodziców (mąż i tak zawsze pojedzie, bo jego rodzice są tam sami). U moich w Święta też nie ma tłumów, tylko mój brat kawaler.

Gość gość
mam teściów 400 km od domu, ale staramy się widzieć raz w miesiącu. oni byli tylko kilka razy u nas - na naszym ślubie, raz gdy to ja urządzałam wielkanoc, gdy urodziło się nam dziecko i na jego chrzcinach. tak to my jeżdzimy do nich, no a święta spędzamy raz tu raz tam. w tym roku np. spędzimy wigilię sami we trójkę a w pierwszy dzień świąt rano jedziemy do teściów i zostaniemy tam kilka dni.

Gość gość
LenkaMarlenka dziś A zrób raz Wigilię u siebie. Zaproś rodziców i teściów. x dokładnie. niech teściowie ruszą tyłek i przyjadą :) ja kiedyś urządzałam święta, było skromnie tylko 8 osób i jedno dziecko... a wszystko to na 23 m kw kawalerki z aneksem kuchennym :) ale udało się wybornie. stół zajmował cały pokój, krzesła pożyczone od sąsiadów. było bardzo klimatycznie, i były to jedyne święta, które spędziliśmy razem i z rodzicami, i teściami. musze to powtórzyć!

Gość 9:14 Ciutkę więszke miałam mieszkanie (44m2) - i tak robiłam :) Ja, mój Mąż, Syn, Brat, Rodzice, Teściowie, moi Dziadkowie i Babcia Męża. Łącznie 11 osób ;) Dało się. Obecnie nie żyje moja Babcia i Babcia mojego Męża. Więc jest nas 9. I w tym roku znowu u nas Wigilia :)

Gość gość
czy przenioslam sie w lata 50-te… nie - to polska wspolczesna bo zniszczony przez komunizm kraj musi nadrobic jakies 60 lat 333 www.youtube.com/watch?v=aNC-LLh2dn4

Gość Pytammmmaaaa
Chciałam tak zrobić już nie raz, że zaprosimy teściów i będą wspólne święta z jednymi i drugimi rodzicami, ale mój mąż zawsze to ucinał, że oni i tak nie przyjadą. Jak ostatnio na skypie zapytał się ich "kiedy nas odwiedzicie?", teściowa zachichotała i odpowiedziała "wcale".