Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

75% Polaków uważa, że aborcja jest zawsze zła, nawet aborcja z gwałtu.

Polecane posty

Gość gość
O co kruszyc kopie, skoro aborcja byla jest i zawsze bedzie dostepna. Pytanie tylko w jaki sposob, legalnie czy nie? Nie ma co sie spierac o to, bo syty glodnego nie zrozumie.

Gość gość
Według najnowszych badań serce dzieka zaczyna bić w 21 dniu po zapłodnieniu.Więc nie prawda że to tylko"zlep komórek"

Gość gość
Argumet w stylu "ty tez bylas takim plodem i matka mogla cie usunac" nie trafia do mnie poniewaz moja mama zaszla w chciana ciaze, w wlasnej woli i wyboru. Miala meza, dom, prace i byla gotowa na dziecko-czego o zgwalconych powiedziec nie mozna. kolejny argument "mozna oddac do adopcji" owszem mozna. Ciaza to nie spacer po lesie a porod to nie wizyta w spa. Kobieta skaze sie przez jakiegos zwyrodnialca na rozstepy, kilogramy, porod i mase innych ekscesow przez co bedzie skreslona u facetow. Domy dziecka tez nie sa kolorowe-moze nie miec szczescia i nie zostac zaadoprowane i co wtedy? Podatki ida na takie dzieci a pozniej biadolicie bo mala pensja a podatkow zabieraja wiecej. Nikt by takim dzieckiem nie chcial byc.

"gość dziś dziecko w 8 tygodniu ciaży ma już głowkę rączki i nożki.Jest roszarpywane na kawałki.Nie wiesz to się nie wypowiadaj" xx jasne;-) oraz prawo wyborcze, paszport i numer PIN;-) proponuje nie rosicic sobie prawa do rozkazywania mi bo i tak nie podziala, robie co sama uznam za stosowne;-) x "O co kruszyc kopie, skoro aborcja byla jest i zawsze bedzie dostepna. Pytanie tylko w jaki sposob, legalnie czy nie? Nie ma co sie spierac o to, bo syty glodnego nie zrozumie" xx moim zdaniem jest - bo sama aborcja to tylko pretekst, istnieje chora psychicznie grupa ludzi ktorzy chca zdominowac innych i narzucic im swoje glupie przekonania, ja nie jetsem za aborcja - ja jestem za legalizacja i wyborem. jelsi ktos uwaza ze aborcja jest zlem/ morederstwem itp. niech jej nie wykonuje, jesli ktos uwaza ze przerywanie ciazy to zwykly zabieg - powinien miec prawo do swoich przekonan bo to jego cialo, proste.

Gość gość
oczywiście, ja też niczego sobie nie dam narzucić...postępuję zgodnie z własnym sumieniem

Aborcja na pewno jest złem ale decyzja o niej powinna obciążać wyłącznie sumienie osoby , bądź pary która się na nią decyduje i na pewno nie powinna być stosowana jako zamiennik antykoncepcji

"gość dziś Według najnowszych badań serce dzieka zaczyna bić w 21 dniu po zapłodnieniu.Więc nie prawda że to tylko"zlep komórek" xx a mozesz podac zrodlo tych "badan"?;-) bo wedlug tych co ja czytalam to sie okazalo ze im wyzsza poboznosc w spolecznstwie tym nizsza umiejetnosc radzenia sobie z faktami naukowymi;-)

Gość gość
Nasteony argument "bedziesz miala depresje jak usuniesz" jak mozna taki s**t pisac. Znam wiele kobiet ktore wlasnie w prl-u skrobaly sie na potege. Teraz stare omy, w kosciele co niedziele a i na rozancu w tygodniu oczywista rzecz w pierwszej lawce. Zadna z nich depresji nie miala i nie ma. Ba, nawet uwazaja ze dobrze zrobily. Jak to mowia punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

"gość dziś Argumet w stylu "ty tez bylas takim plodem i matka mogla cie usunac" nie trafia do mnie poniewaz moja mama zaszla w chciana ciaze, w wlasnej woli i wyboru. kolejny argument "mozna oddac do adopcji" owszem mozna. Ciaza to nie spacer po lesie a porod to nie wizyta w spa" xx swietnia napisane;-) a ktos powyzej napisal ze czlowiek to zlepek komorek bo tak w istocie jest - zreszta czlowieczenstwo nabywa sie z pierwszym samodzielnym oddechem;-) nie ma sie krzykaczami przejmowac;-)

Gość gość
dokładnie

"gość dziś oczywiście, ja też niczego sobie nie dam narzucić...postępuję zgodnie z własnym sumieniem" xx i super, tak wlasnie powinno byc, a wyobraz sobie teraz sytuacje w ktorej grupka ludzki probuje ci cos narzucic bo ona uwaza ze tak "sie powinno", czlowiek powinien miec prawo wyboru w tak fundamentalnych sprawach, proste

Gość gość
"Istnieje chora psychicznie grupa ludzi" a sa na to jakies badania potwierdzajaca ze sa chorzy?? Jeszcze o takiej grupie tudziez formacji nie slyszalam. Ale coz, czlowiek uczy sie cale zycie.

Gość gość
proponuję tej grupce ludzi zająć się już tymi narodzonymi, niechcianymi dziećmi...porzuconymi na śmietniku, w szpitalu czy w domu dziecka...

"Maciek B dziś Zapraszam wszystkich na moj blog kulinarny" xx jestes zenujacy - za reklame sie placi, twoj sposob myslenia - zasmiecania watku swoja reklama - jest .... a skzoda mi slow;/

"gość dziś Nasteony argument "bedziesz miala depresje jak usuniesz" jak mozna taki s**t pisac. " xx bo tu wcale nie chodzi o aborcje - tutaj chodzi o ezkalacje sily i narzucenia swoich przekonan innym, a najprymitywniejsza droga wiedzie przez czary-mary i straszenie;/ Po aborcji nie ma sie depresji - oczywiscie moze sie zdarzyc , tak samo jak moze sie zdrazyc po porodzie - co nie oznacza ze porod wywoluje depesje i ze nie mozna urodzic bez depresji, co nie?

Gość gość
Oj zgadzam sie z Toba ROR, zgadzam. Cytujesz mnie :P

"Istnieje chora psychicznie grupa ludzi" a sa na to jakies badania potwierdzajaca ze sa chorzy?? Jeszcze o takiej grupie tudziez formacji nie slyszalam. Ale coz, czlowiek uczy sie cale zycie" xx dokladnie tak, uczy sie przez cale zycie - a chorzy psychicznie sa wsrod nas. xx "proponuję tej grupce ludzi zająć się już tymi narodzonymi, niechcianymi dziećmi...porzuconymi na śmietniku, w szpitalu czy w domu dziecka..." xx im nie chodzi o czlowieczenstwo tylko o ekskalacje wladzy;/

"Maciek B dziś Ja nie place za reklame" xx oczywiscie, ze nie. ty jestes zwyklym spamerem forumowym, zasmiecasz wpisami nie na temat - bo robisz to dla wlasnej korzysci. Gdybys byl uczciwy to bys sobie wykupil reklame na kefeterii i tam reklamowal te swoje pozal sie boze glupotki. nie podejrzewam takich jak ty ze rozumieja slowo uczciwosc;/

Gość gość
Jeśli chodzi o źródło tych badań to bez problemu znajdziesz w internecie informacje na ten temat

"Maciek B dziś Ja wole reklamowac za darmo, a pieniazki przeznaczyc na produkty zywnosciowe" xx kazdy woli, ale niektorzy ludzie zachowuja sie honorowo - inni tak jak ty, ot wybor xx "Jeśli chodzi o źródło tych badań to bez problemu znajdziesz w internecie informacje na ten temat" xx jasne;-) inetenet to najlepsze zrodlo wiedzy o swiecie;-) mysle ze te badanie zmyslilas gdyby bylo inaczej podalabys zrodlo - jak cos przeczytalam to pamietam zazwczyaj tytul lub aututora aczkolwiek niekoniecznie nr strony na ktorej dana kwestie przeczytalam - mysle ze ty niegdy nie widzialas zadnyc badan dletgo blefujesz ze sa "w ineternecie";-) ;-) ;-);-) mysle ze z innymi argumentami robisz taka samo - zmyslasz i blefujesz, proste;-)

Gość gość
Ja akurat wiem o tym od ginekologa.

"gość dziś Ja akurat wiem o tym od ginekologa" xx aha bo myslalam juz ze od sw. krasnoludka;-) xx "Maciek B - namolny i nudny z ciebie koles nic dziwnego ze w realu nikt cie nie moze zdzierzyc;/

Gość gość
Ja po usunięciu ciąży do końca życia nie potrafiłabym stanąć przed lustrem i spojrzeć sobie w oczy ze świadomością że zabiłam niewinne dziecko

"gość dziś Ja po usunięciu ciąży do końca życia nie potrafiłabym stanąć przed lustrem i spojrzeć sobie w oczy ze świadomością że zabiłam niewinne dziecko" xx a czy ktos cie zmusza do wykonywania aborcji?? Ja z kolei nie potrafilabym patzrec na siebie w lustro gdybym wierzyla w zbior jakichs zabobonow - ale ludzie to robia i im nie przeszkadza - kazdy ma inne dylematy, co nie?

"Maciek B dziś No taki juz jestem, caly ja" xx no a nie rozwazales pracy nad soba? bo poki co to rzeczywiscie nie ma czyms sie chwalic;/

Gość gość
podczas ankiety jaką zrobili wśród przechodniów uczniowie jakiejś szkoły okazało się, że ok 50% uważa, że ziemia krąży wokół słońca :)

Gość gość
nikt mnie nie zmusza ,ale sama myśl o tym że dzieko które niczemu nie jest winne jest rorszarpywane na kawałki,jego głowka jest miażdżona mnie przeraża

"gość dziś podczas ankiety jaką zrobili wśród przechodniów uczniowie jakiejś szkoły okazało się, że ok 50% uważa, że ziemia krąży wokół słońca usmiech.gif" xxx ludziom sie myli ze w nauce nie ma demokracji i to nie wiekszosc decyduje o faktach;-) xx "Nie rozwazalem, bo mi to nie przeszkadza i nie mam sobie nic do zarzucenia. Jesli ktos ma problem z tym, to niech on sobie cos zaradzi" xx typowy egosita i to jeszcze bez honoru;-) x "nikt mnie nie zmusza ,ale sama myśl o tym że dzieko które niczemu nie jest winne jest rorszarpywane na kawałki,jego głowka jest miażdżona mnie przeraża" xx a mnie przeraza ze ludzie co tydzien stoja w jakims budynku spiewaja a potem ktos reka (pelna zrazkow) wklada im zarcie do buzi - jak widzisz ludz przerazaja rozne rzeczy, a strachy nalezy oswajac;-)

Gość gość
osobiscie popieram aborcję jedynie w przypadkach chorego płodu i tym samym zagrażającemu życiu matki, no i oczywiście gwałtu, to musi być niewyobrażalne piekło dla takiej kobiety, psychicznie i fizycznie i ten fakt, ta świadomość, że pod własnym sercem rośnie to nowe życie stworzone w taki sposób...czasem jak słyszałam takie historię, to próbowałam sobie wyobrazić (każdy powinien) co by było gdyby to mnie spotkało, nie wiem czy usunęłabym na 100%, wahałam się i dziś też się waham w przypadku odp na to pytanie, no bo czemu dzieciak winien? to że się pojawił? a co jeśli jednak byłoby moje lub mojego partnera? Straszne po prostu.

"Maciek B dziś Jestem, jaki jestem. W moim wieku ludzie juz sie nie zmieniaja, chyba ze na gorsze" xx watpie;-) ma gorsze sie juz nie da;-) xx "osobiscie popieram aborcję jedynie w przypadkach ......" xx ale co kogo obchodzi co ty osobiscie popierasz, hm? to powinno miec zastosowanie tyko w odniesieniu do ciebie, nie sadzisz? chcialabys zeby to moje przekonania byly stosowane w odniesiuniu do twojego zycia, hm?