Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

75% Polaków uważa, że aborcja jest zawsze zła, nawet aborcja z gwałtu.

Polecane posty

Gość gość
Maciek B widzę że chyba tylko ty na tym forum popierasz moje zdanie.

Gość gość
ROR dziś a pisałam do ciebie? nie wydaje mi się, koleś nawet cię nie znam...napisałam tak jak uważam i jakie jest moje zdanie na temat aborcji radze przeczytać do końca), wystarczy, że na KAFE siedzą idiotki i chwalą się wręcz aborcjami, no bo przecież kariera du/podajki ważniejsza. Swoją drogą ciekawa jestem jakie masz te swoje przekonania niby względem mojej osoby...dawaj, pośmieje się :]

Gość gość
Zawsze tak jest jak komuś brakuje argumentów to ucina rozmowę .

Gość gość
Nie ma co walczyć z idiotami mają przewagę liczebną

"gość dziś ROR dziś a pisałam do ciebie? nie wydaje mi się, koleś nawet cię nie znam...napisałam tak jak uważam i jakie jest moje zdanie na temat aborcji radze przeczytać do końca), wystarczy, że na KAFE siedzą idiotki i chwalą się wręcz aborcjami, no bo przecież kariera du/podajki ważniejsza" xx napisalas to publicznie - wiec w jakims sensie do wszystkich. a co ty masz jakas nianwisc w stosunku do tych co maja udane zycie skesualne ze od razu wratosciujesz mowiac o jakiejs karierze, hm? aborcja - to wzykly fakt , taki jak porod, nie ma ani sie czym chwalic ani czego ukrywac, co cie tak zlosci, hm? xx "Swoją drogą ciekawa jestem jakie masz te swoje przekonania niby względem mojej osoby...dawaj, pośmieje się :]" x zadnych - nawet nie wiem kim jestes - odpowiadam po prostu na post adresowany tym arzem do mnie, nie zaprzatasz w ogole mich mysli.

"Maciek B dziś mysle, ze nie tylko ja, tyle ze ludziom nie chce sie prowadzic setnej dyskusji na oklepany temat" xx no to zalezy co kto robi w owlnym czasie - jak ktos tylko gada to mozeliwe ze wyczerpal juz wszystkie tematy po 100 razy;-) xx " Jedna strona nigdy nie przekona drugiej i tyle" xx a odkad to defincija dyskusji jest naklanianie do jakiegos pogladu, hm? to chyba definicja jakichs ludzi bez honoru - co usiluja robic za ramo cos z aco inni placa bo sa honorowi;/ Dyskusja to wymiania opinii. xx " Jak ktos ma ochote mordowac dzieci, to jesli sie uprze, to zrobi to, chocby jakims domowym sposobem. Zadne prawo nie sprawi, zeby czlowiek zly stal sie dobry" xx aborcja nie ma zwiazku z morederstwem - jacys niehonorowi ludzie najwidoczniej myla pojecia;-)

"Maciek B dziś A z ROR to chyba rozmawialem na ten temat kilkanascie razyoczko.gif "Ona zaklada podobny topic srednio raz w miesiacu od kilku latoczko.gif" xx nigdy wczesiej ze mna nie rozmawiales - zapamiatelabym takiego niehonorowego goscia jak ty - nigdy tez nie zalozylam zadnego tematu na kafe, ten koles nie tylko jest nie-honorowy to jest zwykly oszust kafecierniany;/ xx "Rozmowa z nia o tyle nie ma sensu, ze ta osoba nie prowadzi dyskusji na argumenty, tylko stosuje tricki erystyczne. Kilka razy przyparlem ja do muru, to nagle ucunala rozmowe. A tak jak jest tutaj, to mozna rozmawiac do jutra o niczym" x niegdy bys mnie nie przyparl do muru - ale tez nigdy nie mialbys sznasy - nie prowadez dysksuji z takimi ludzmi ak ty, niehonorowymi kretaczami- proste;-) aha nie kazdy etz jest jak ty dostepny 24h na cafe (najwidoczniej) i nie kazdy ma do tego taki stosunek emoconalny, proste;-)

Gość gość
aborcja to też morderstwo.Co z tego że dziecko jeszcze się nie narodziło?To też żywa istota.W większości przypadków w czasie zabiegu ma już głowkę rączki nóżki i bijące serduszko.

"gość dziś Zawsze tak jest jak komuś brakuje argumentów to ucina rozmoe" xx nie zawzse - czasem ludzie zaczynaja ublizac interlokutorom lub klamac/zmyslac fakty jak ten kolo powyzej. ale tez nainwsoci jest sadzenie ze jak ktos przestaje odpowiadac na posty to nie wie co pwoiedziec - luzdie zyja w roznych strefach zcaswych, a pzrezde wszystkicm maja ztycie - a cafe to rozrywka, bez nadecia emocjonalnego ;-) ;-) ;-)

Gość gość
ROR dziś Ty chyba masz jakieś rozdwojenie jaźni...mam nosa do wariatów - pracowałam z takimi, więc nie będę się wkręcać w rozmowę, bo to jak grochem o ścianę, szkoda nerwów i czasu, poczytałam tylko i się uśmiałam, dzięki, napiszę tylko, że to było moje zdanie, nie było one skierowane do ciebie, więc nie pluj jadem, nie oskarżam tez nikogo - chociaż fakt, że kobieta, która woli karierę, samą siebie, wybiera aborcję, bo dać du|py było łatwo, ale brać odpowiedzialność za własne czyny to już nie bardzo; trochę boli, mnie jako kobietę, taki siarczysty policzek wymierzony w moją płeć, nic dziwnego, że sami faceci nas nie szanują. Jak pisałam aborcja w przypadku utrzymania sławy, kariery, braku zahamowań, egoizmu - NIE Gwałt, chory płód, zagrożenie dla matki - TAK

"Maciek B dziś Kiedys staralem sie z nia rozmawiac rzeczowo, ale przekrecala moje wypowiedzi, wkladala mi w usta rzeczy ktorych nie pwiedzialem itp. 90% mojej rozmowy, to bylo odkrecanie tego co ona napisala , ze rzekomo ja napisalem, a jedynie 10% rozmowa na argumenty. Szkoda czasu. A jak juz nie wie co powiedziec, to zaczyna atakowac personalnie, a na koncu znika. Pozniej pojawia sie za okolo tydzien i zaklada kolejny temat o aborcji, ksiezach" xx Ten koles zwyaczjanie klamie;-) Prosze sobie sprawdzic ile tematow zalaozylam ;-) ;-) Niegdy tez nie atakuje personalnie - bo dla mnie tutaj nie ma personaliow choc teraz zauwazylam jednego - pozabawionego honoru pospolitego konfabulanta i oszusta. Aha - ktory jeszcze sie chyba podnieca bytami internetowymi przycztajcie ostatnie zdanie: " A jak juz nie wie co powiedziec, to zaczyna atakowac personalnie, a na koncu znika. Pozniej pojawia sie za okolo " tydzien i z" - na tym polega cafe - to jest rozrywka i nie istota egzystencjie dla niektorycjh;-) ;-) ;-)

"ość dziś aborcja to też morderstwo.Co z tego że dziecko jeszcze się nie narodziło?To też żywa istota.W większości przypadków w czasie zabiegu ma już głowkę rączki nóżki i bijące serduszko" xx aborcja to usuniecie plodu nie morderstwo xx "Maciek B dziś Rozmawialismy dziesiatki razy i co najmniej kilka razy o aborcji" xx nie rozmalwialismy - chyba ze to ty jestes tym wariatem co mi zasypuje skrzynke meilaowa - bo styl podobny chco myslalm ze to jest jakas laska;-)

"ROR dziś Ty chyba masz jakieś rozdwojenie jaźni...mam nosa do wariatów - pracowałam z takimi, więc nie będę się wkręcać w rozmowę, bo to jak grochem o ścianę, szkoda nerwów i czasu, poczytałam tylko i się uśmiałam, dzięki, napiszę tylko, że to było moje zdanie, nie było one skierowane do ciebie, więc nie pluj jadem, nie oskarżam tez nikogo" xx nie pluje jadem - proponuje nie mierzyc mnie sowja miarka;-) xx "- chociaż fakt, że kobieta, która woli karierę, samą siebie, wybiera aborcję, bo dać du|py było łatwo, ale brać odpowiedzialność za własne czyny to już nie bardzo; trochę boli, mnie jako kobietę, taki siarczysty policzek wymierzony w moją płeć, nic dziwnego, że sami faceci nas nie szanują" xx a co cie obchodzi co robia z walsnym zyciem i narzdami inni, hm?moze zajmij sie wlasnym?;-) poza tym aborcja ma sie niejak do robienia kariery - aborcja moze tez byc nastestwem g****u w malzenstwie, innego traumatycznego przyzycia lub tego ze zawidla antykoncepcja, proste

"Maciek B dziś Nie znam Twojego maila." xx jasne;-))) przypisujesz mi jakies zdarzenia twerdzisz ze mnie znasz i ze ze mna wiela razy rozmawiales - a swistak siedzi i zawija;-) dla mnie jestes zwyklym spamem - zasmiecasz topik ktorego nie rozumiesz durnymi reklamami jakiejs swojej marnej produkcji, to swiadczy o egozizmie, a reklama za ktora nie placisz - o tym ze nie masz honoru (cos jak kradziedz) na koniec zmyslasz jakies fakty na moj temat - co czynie cie pospolitym kretaczem i oszustem, biorac pod uwage twoje wypwoiedzi (pelne nachalnych odniesiesn do mojej osoby) to wszystko wpisuje sie w obraz trolla, bardzo spojny obraz ;/ Szanuje odmienne zdanie nawet w sprawie aborcji, ale nie przebaczam brak honoru oraz jaj;-)

Gość gość
Potraficie wwskazać gdzie tak pisze ze aborcja to morderstwo? Bo jakoś znaleźć nie mogę. Wiem ze jest usuniecie zarodka ale nie mordowanie zarodka.wy wszystkie rozumiem ze sie nie zabezpieczacie i co roku w ciąży jesteście?

Gość gość
wow, niezły zwolennik aborcji, szkoda, że twoi rodzice o tym nie pomyśleli, może sam jesteś z gwałtu w małżeństwie? hmm :] Oczywiście, wszelkie problemy tak jak kiedyś leczono lewatywą, tak dzisiaj to aborcja, jakież to proste i wygodne :] Proponuję zawiązanie jajników lub wazektomię i problem z niechcianą ciążą zniknie, to też bardzo proste wyjście i można się piepr|zyc bez ograniczeń. Ty chyba nie przyswajasz tego, co piszą inni, proponuję jakieś lekcje czytania ze zrozumieniem człowieku, tak jak pisałam wariat, wszystko pod siebie, eh, nie chce mi się z takim warzywem pisać, szkoda palców i dobrego humoru.

Gość gość
Nie musi być tak nigdzie napisane ludzie powinni to po prostu wiedzieć.Podczas aborcji ciało dziecka jest rozrywane na kawałki a główka dlatego że jest za duża by ją wyjąć w całości jest miażdżona i wyjmowana po kawałku,ale niektórzy nadal będą twierdzić że to nie morderstwo a lbo że płod to nie człowiek.

Gość gość
Nie interesuje mnie co uważa większość Polaków, gdy zajdę w niechcianą ciążę, to usunę.

Gość gość
i właśnie Polacy tak robią! usuwają a innym każą rodzić

Gość gość
fragment wywiadu z prof. Dębskim: "Żonie jednego znanego przeciwnika diagnostyki prenatalnej robiłem amniopunkcję, w wielkiej tajemnicy, żonie obrońcy życia terminowałem ciążę z zespołem Downa. Pytałem: jak to jest, przecież jesteście przeciw? A oni mówili: słuchaj, to naprawdę "wyjątkowa sytuacja" Wyjątkowa, bo dotyczyła ich osobiście, a nie ich pacjentek. Bo dla pacjentek zawsze mają żelazne sumienie. Podobne refleksje miałem kiedyś, dyskutując z kobietą, słuchaczką jakiegoś programu, do którego mnie zaproszono. Ona opowiedziała, że miała pięć aborcji, ale teraz zrozumiała, że to grzech, i żąda, aby aborcji całkowicie zakazać. Ale ona do tego wniosku doszła, jak już była w menopauzie. Teraz chce nawracać młode dziewczyny."

Gość gość
każdy ma swoje sumienie, i postępuje tak, jak uważa

Gość gość
jak czytam niektóre wypowiedzi to mam wątpilwości co do tego że każdy ma swoje sumenie

Gość gość
Niech wszyscy zwolennicy aborcji cieszą się że ich matka nie usunęła

Gość gość
śmieszy mnie jak jak taki psuedo katolik jak Maciuś B poucza innych sam mieszka z dziewuchą bez ślubu i jakby zaszła to na bank kazałby jej usunąć - no bo to by przecież była "wyjątkowa sytuacja" - nie tak jak u reszty plebsu

Gość gość
Czy jesli ktos Cie jutro dzgnie nozem na ulicy, to tez powiesz, ze to jego sumienie i mial prawo zrobic tak jak uwaza? xxx nie rozumiesz debilu różnicy między decydowaniu o własnym ciele a o cudzym??? aż tak kościółek wyprał ci mózg?

Gość gość
moje ciało i to co w nim jest jest również moje i ja o tym decyduję! a co ma do tego dźganie nożem innego człowieka?

Gość gość
Wykonując aborcję kobieta nie decyduje o własnym ciele tylko skazuje ns śmierć dziecko

Gość gość
Dziecko nie jest ciałem kobiety. xxx dziecko nie - ale zarodek czy płód to nie samodzielne dziecko