Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

75% Polaków uważa, że aborcja jest zawsze zła, nawet aborcja z gwałtu.

Polecane posty

Gość gość
Maciek B dziś Dziecko nie jest cialem kobiety. Nikt kobiecie nie zabrania decydowania o wlasnym ciele - moze przeciez nie zachodzic w ciaze, to nie jest obowiazek. xxx jak zrobisz kiedyś swoje dziecko to sobie będziesz o nim decydował - a od cudzych dzieci się odpieprz!

Gość gość
zarodek czy płod to też życie którego nikt nie ma prawa niszczyć.Nie wiem gdzie jest summienie lekarzy którzy składali przysięgę i wykonują takie zabiegi

Gość gość
gość dziś zarodek czy płod to też życie którego nikt nie ma prawa niszczyć.Nie wiem gdzie jest summienie lekarzy którzy składali przysięgę i wykonują takie zabiegi xxx OTÓŻ TO!!! Może zajdźcie z kobiet a dopieprzcie się do lekarzy - bo to oni de facto przeprowadzają zabiegi

Gość gość
prof. Dębski: za komuny jak lekarz zabiegów nie wykonywał, to nie wykonywał naprawdę. Nie tak jak dziś, że wielu państwowo nie robi, ale w prywatnych gabinetach już bardzo chętnie. Jakiś czas temu zostałem zaproszony do telewizji, zrobili prowokację dziennikarską, poproszono mnie, bym skomentował. Otóż dziennikarka tej stacji zadzwoniła na numer jednego z lekarzy, co to ogłaszają się w gazetach, że w prywatnym gabinecie "wywołują miesiączki". Przez telefon bez problemu umówiła się na zabieg. Rozmowę nagrała. Widzom puszczano to nagranie ze zmodyfikowanym głosem lekarza, ale mnie, tam, w studiu, ktoś puścił bez tej przykrywki. Od razu rozpoznałem głos kolegi. Kolega pracował wtedy w szpitalu, którego dyrektorem jest profesor Chazan. Znam też trochę lekarzy, którzy "nawrócili się", przestali przerywać ciąże, jak już "wyskrobali" sobie dwa porządne mieszkania w Warszawie albo piękną willę. Teraz są już bardzo przeciw. O jednym lekarzu, znane nazwisko, przez lata mówiło się nawet "złota łyżka". A teraz jest publicznie przeciw i pierwszy chce rzucać kamieniem. Nie wypada mi lub wręcz nie wolno mi wymieniać nazwisk, zwłaszcza kiedy obowiązuje mnie tajemnica lekarska, ale bardzo drażni mnie ta hipokryzja.

Gość gość
Wina leży po stronie lekarzy bo ktoś taki zabieg musi wykonać ale kobiey się na niego decydują więc też do końcs niwinne nie są

Gość gość
najważniejsze, że mężczyźni są niewinni!

Gość gość
Mężczyźni też sa winni,mam na myśli lekarzy wykonujących zabiegi

Gość hariiinnka
Plod nie jest czescia ciala kobiety, ale zyje w jej ciele, wiec uwazam,ze kobieta ma prawo go usunac. I tak, plod to czlowiek, aborcja to zabicie czlowieka, nie zmienia to jednak moich przekonan. To jedna z kilku sytuacji, kiedy czlowieka zabic mozna. Zle jest zarowno zmuszanie do aborcji jak i zmuszanie do urodzenia.

"Maciek B 2014.11.15 Nie napisalem, ze Cie znam, tylko ze rozmawialem z Toba na tym forum dziesiatki razy. Co do reklamy, to skoro Ty reklamujesz ideologie smierci, to ja reklamuje swojego bloga: www kasztanowakuchnia blogspot com" xx ty nie tylko jestes gosciem bez honoru a w zasadzie to zlodziejem (za reklame sie placi) ty jestes jeszcze zwyklym oszustem - chcesz zwrocic na siebie uwage wiec klamiesz ze ze mna rozmawiales oraz wypisujesz rozne inne klamstwa na moj temat - rownie dobrze ja moglabym napisac ze mam niezbite dowody na to ze wspoluczestniczyles w wykonywaniu aborcji (podzegales i namawiales) - slowo przeciwko slowu. Ja niczego nie reklamuje - a ty tak, ty nie mowisz o blogach kulinarnych - tobie chodzi o konkretny blog. Ty nie tylko jestes oszustem bez honoru, ty nie rozumiesz dodatkowo podstawowych pojec - co mnie specjalnie nie dziwi;-)

"Nie musi być tak nigdzie napisane ludzie powinni to po prostu wiedzieć.Podczas aborcji ciało dziecka jest rozrywane na kawałki a główka dlatego że jest za duża by ją wyjąć w całości jest miażdżona i wyjmowana po kawałku,ale niektórzy nadal będą twierdzić że to nie morderstwo a lbo że płod to nie człowiek" xx to jest absolutna nieprawa - to jest narzedzie manipulacji, to tak samo jakby powiedziec ze katolicy podczas chrztu probuja utopic niemowlaka wylewajac mu zimna wode na glowe, te dwie rzeczy sa bardzo podobne tutaj xx "Nie interesuje mnie co uważa większość Polaków, gdy zajdę w niechcianą ciążę, to usunę" x i nikt ci nie moze stanac na przeszkodzie, na szczescie Polki moga legalnie usuwac ciaze (co prawda nie na terenie PL ale to sie pewnie zmieni niedlugo;-) xx gość 2014.11.15 i właśnie Polacy tak robią! usuwają a innym każą rodzić xx "gość 2014.11.15 http://m.youtube.com/watch?v=_nff8I2FVnI Polecam obejrzeć film pokazuje aborcję w 5 miesiącu ciązy" xx zobaczcie skad ci ludzie biora swoje "naukowe dowody" - z youtuba ;-) ;-) ;-) siedliska samych "uczonych", co nie?;-)

"Maciek B 2014.11.15 To jak juz wklejamy linki, to ja polecam ten profajl na fejsie: https://www.facebook.com/Stop.aborcji/photos_ stream" xx i kolejne swietne "zrodlo wiedzy" portal zalozony przez studenciaka do podrywania dziewczyn i oceniania ich urody - to sobie miejsce nasi "uczeni" wybrali;-) ;-) ;-) ;-) xx "Czy jesli ktos Cie jutro dzgnie nozem na ulicy, to tez powiesz, ze to jego sumienie i mial prawo zrobic tak jak uwaza? Fajnie sie rozmawia o cudzym zyciu i smierci, ale jak juz cos nas mialo by dotyczyc, to juz ci wszyscy tacy odwazni nie sa. Sami niech zrobia najpierw na sobie aborcje. Ciekawym faktem jest, ze wszyscy zwolennicy aborcji jakos jej unikneli" xx pomijam samobojcow - oni tez unikneli aborcji a jednak z zycia zrezygnowali bo tak chcieli i juz. Za dzgniecie drugiego czlowieka nozem dostaniesz wyrok - za usuniecia zlepka komorek z macicy - nie, proste;-) tak samo jak z wlasna sperma mozesz robic co chcesz - mozesz ja spuszczacz w toalecie, liczyc ze jakas pani uzyje jej do zaplodnienia pozaustojowego czy nawet zjadac, sperma sama w sobie nie ma zadnych praw - co nie?:-)

"Maciek B 2014.11.15 Dziecko nie jest cialem kobiety. Nikt kobiecie nie zabrania decydowania o wlasnym ciele - moze przeciez nie zachodzic w ciaze, to nie jest obowiazek" xx dziecko nie jest cialem kobiety dlatego kobieta fizycznie nie musi byc ze swoim dzieckiem, moze je zostawic pod opieka ojca dziecka a sama udac sie w podroz dookola swiata czy wrocic do pracy - opcji jest mnostwo;-) natomaist plod jest jej czescia ciala kobiety, proste;-) widziales kiedys zeby kobieta zostawiala swoj plod w domu i gdzie sie udala samodzielnie (zabierajac ze soba tylko swoje cialo?;-) ;-) ;-) ;-) Kobeiat moze zajsc w ciaze i sunac ja potem i nadal nie groza jej zadne konsekwencje za to - nawet w PL - ukarany co najwyzej moze zostac lekarz.

"Maciek B 2014.11.15 Jest to rozwijajacy sie czlowiek z wlasnym, odrebnym DNA. To nie jest cialo kobiety" xx przypominam ze sperma to rowniez czesc przyszlego czlowieka;-) zarodek nie jest czascia ciala kobiety - rzeczywiscie jest czescia ucha mezczyzny;-) xx "Pisalas wyzej o sumieniu i ze kazdy moze robic tak, jak uwaza. zarodek czy płod to też życie którego nikt nie ma prawa niszczyć.Nie wiem gdzie jest summienie lekarzy którzy składali przysięgę i wykonują takie zabiegi" xx nie masz racji - o prawie decyzuje umowa spoleczna - i w ielu miejscach lekarze maja prawo usuwac plod , ktory zyciem nie jest, proste. xx "Może zajdźcie z kobiet a dopieprzcie się do lekarzy - bo to oni de facto przeprowadzają zabiegi" xx przeprowadzaja na zyczenie zarowno kobiet jak i mezczyzn - prezciez mezczyzni tez czesto nie chca dzieci, proste

"gość 2014.11.15 Wina leży po stronie lekarzy bo ktoś taki zabieg musi wykonać ale kobiey się na niego decydują więc też do końcs niwinne nie są" xx przypominam, ze kobiety same nie zachodza w ciaze - jesli operujesz pojeciem winy, to proponuje konsekwencje - jest to wina kobiety i mezczyzny ktory razem z nia zdecydowal sie na zaplodnienie (decyzja = podjecie seksu waginalnego) xx "Mężczyźni też sa winni,mam na myśli lekarzy wykonujących zabiegi" xx zaraz a to nie ma juz kobiet-gienkolgow, czy co?;-) ;-)

Gość Millluzennna
Dziecko w łonie matki jest żywą, odrębną istotą, chociaż jeszcze nierozerwanie połączone z matką i potrzebujące jej do życia. Ma już własne rączki, nóżki, mózg, serce. To jest maleńka, żywa istota, zdolna do odczuwania bólu. Już w chwili zapłodnienia jest informacja genetyczna o tym, jakie to dziecko będzie: czy będzie mieć pyrkaty nosek, jasne włosy, dołeczki w policzkach itd. To już jest wiadome. Dziecko w łonie matki bardzo szybko rośnie, zwłaszcza na początku, dlatego dzieci, które są poddawane aborcji to już takie maleńkie ludziki z bijącym sercem, rączkami i nóżkami. Matka może oddać dziecko do adopcji, zrzec się praw, ale morderstwo zawsze pozostaje morderstwem, nawet jeśli jest w zgodzie z prawem i na tym, kto nie jest w stanie się obronić. Mnóstwo par czeka na noworodka do adopcji, wystarczy zrzec się praw.

Gość LucasHaze90
Tak samo jak twierdzą, że zioło jest narkotyków. Sto lat za murzynami.

"Millluzennna dziś Dziecko w łonie matki jest żywą, odrębną istotą, chociaż jeszcze nierozerwanie połączone z matką i potrzebujące jej do życia" xxx no to osobna czy polaczona, hm?;-) oj cos widze ze logika nie jest twoja mocna strona;-) xx "Ma już własne rączki, nóżki, mózg, serce. To jest maleńka, żywa istota, zdolna do odczuwania bólu" xx jasne a w niebie mieszka pan jezusek i siedmiu krasnoludkow;-) tak sie konczy wymyslanie rzeczywistosci;-) xx "Już w chwili zapłodnienia jest informacja genetyczna o tym, jakie to dziecko będzie: czy będzie mieć pyrkaty nosek, jasne włosy, dołeczki w policzkach itd. To już jest wiadome" xx nie, nie jest - dlatego lekarze ktorzy posluguja sie wiedza nie nawywaja 6-tygodniewej ciazy "dzieciatkiem" a wlasnie plodem ktory sie moze utrzymac lub nie - dopiero potencjlanie potem moze sie z tego wyksztalcic zycie, proste;-) xx " Dziecko w łonie matki bardzo szybko rośnie" xxx co za bazdury;-) ;-) ;-) ;-) jak sie przeprowadza zapldnienie pozaustrojowe to w pierwszej fazie sa tylko podzialy komorek - dlatego mozna potem zygote umsiecic w macicy, gdyby z dnia na dzien roslo dziecko - to nikt nie byl by w stanie umiesciec go potem w macicy przez pochwe kobiety. matko - skandaliczny brak edukacji;/// xx "Matka może oddać dziecko do adopcji, zrzec się praw, ale morderstwo zawsze pozostaje morderstwem, nawet jeśli jest w zgodzie z prawem i na tym, kto nie jest w stanie się obronić" xx a buractwo zawzse pozostaje buractwem, easy ;-) xxx "Mnóstwo par czeka na noworodka do adopcji, wystarczy zrzec się praw" xx moze niech te pary w miedzyczasie sobie kupia pieska, hm?;-) Coz za przedmiotowe traktowanie! a malo to nastolatkow z klopotami z domow dziecka - jak pary chca to moga postarac sie o taka adopcje a nie czekaja na "swiezutki towar" - zenada;///

Gość gość
ROR, jesteś dowodem na to, że aborcja doprowadza kobiety do obłędu, pytanie tylko czy jednorazowa, czy wielokrotna. Jak to z tobą było, ile dzieci wyskrobałaś, że stałaś się tym, czym jesteś?

"gość dziś ROR, jesteś dowodem na to, że aborcja doprowadza kobiety do obłędu, pytanie tylko czy jednorazowa, czy wielokrotna. Jak to z tobą było, ile dzieci wyskrobałaś, że stałaś się tym, czym jesteś?" xx no co za "argument";-) tak sie konczy niezrozumienie tamatu (czyli tak jak wpis powyzej - nie rozumiem tamatu to chociaz poobrazam interlokutorow ;-))) ile ? w misasicu tak srednio dokunuje 14-stu aborcji - dostalam znizke wiec zamist do fryzjera chodze na aborcje - jestes ukontentowana, albo prosciej - cieszysz siez "sily" swojego "argumentu", hm?;-)

Gość gość
ROR, chcesz zrelatywizować swój upadek moralny przed samą sobą?

"gość dziś ROR, chcesz zrelatywizować swój upadek moralny przed samą sobą?" xx nie widze takiej potrzeby, aby co kolwiek relatywizowac bo wychodze z zalozenia ze wartosci obiektywne nie istnieja;-) ale widze ze ty dalej nie rozumiesz tamtu watku, stad takie zainteresowanie moja osoba?;-) strasznie to prymitywne i banalne z twojej strony;)

Gość gość
ror, twój stan emocjonalny nie napawa optymizmem, ale to tak samo twój problem, jak twoja du'pa. Nie trzeba było się skrobać.

"gość dziś ror, twój stan emocjonalny nie napawa optymizmem, ale to tak samo twój problem, jak twoja du'pa." xx proponuje fantazje erotyczne ograniczyc do swojej pupci zamiast fantazjowac o mojej - nie dla psa kielbasa;-) xx "Nie trzeba było się skrobać" xx bieesz wlasne marzenia za rzeczywistosc i polemizujesz z nierzywistum swiatem? ;-) ;-) ;-) i ty sie koncentrujesz na moim stanie - proponuje zebys przyjrzala sobie;-)

Gość gość
ty swoje prymitywne i nieznoszące sprzeciwu poglądy wygłaszasz tu od lat. Przyjrzyj się najpierw sobie, w czym się różnisz od religijnych talibów.

"gość dziś ty swoje prymitywne i nieznoszące sprzeciwu poglądy wygłaszasz tu od lat" xxx a skad ty wiesz co ja znosze co nie, hm? ;-) uwazaj bo biorac swoje fickje za rzeczywistosc jest blisko obledu;-) ;-);-) proponuje zebys sie wypowiadala we walsnym imieniu i o wlasnych wrazeniach bo na temat moich nie masz pojecia xx " Przyjrzyj się najpierw sobie, w czym się różnisz od religijnych talibów" xx tonem rozkazujacym to mozesz sie odnosic do wlasnej matki - bo jak widac nie wpoila ci zasad dobrego wychowania. Ja nie mam w zwyczaju sluchac rozkazow, zwlaaszcza ze strony ludzi ktorych nie szanuje - tak wiec tracisz swoj czas;-) ale skoro sledzenie moich wypowiedzi to twoje hobby, to ok;-)

"gość dziś ty swoje prymitywne i .." xx aha ;-) uzylam dokladnie tego wyrazu w poscie powyzej - przypomnialo mi sie "nauczyc gow...rza to chodzi powtarza" ;-) widac musialo cie dotknac a wiesz co mowia? "uderz w stol a nozyce sie odezwa" ;-)

Gość gość
ror, popraw się, odpraw pokutę i zwróć się w stronę moralnego żywota, a upiory z przeszłości odejdą, nie będziesz musiała zagłuszać żalu i pustki nieudolnym cynizmem.

Gość Millluzennna
ROR, przeczysz naukowym faktom. Akurat to o czym piszę, to nie jest mój wymysł. Poczytaj naukowe publikacje, bo na razie opierasz się na tym, co Ci się wydaje i na tej podstawie próbujesz ośmieszać wypowiedzi innych. Jestem w drugiej ciąży i wiem co widzę na USG w 6, 7 tygodniu i jakie informacje przekazuje mi lekarz. Czytam też na ten temat. Naprawdę tak trudno jest Ci zrozumieć, że można być odrębną istotą i być równocześnie połączonym pępowiną? Mamy osobne serca, osobne mózgi, osobne żołądki, ból dziecka fizycznie nie boli matki -to są odrębne istoty. A bracia syjamscy to wg Ciebie jeden człowiek, czy dwoje? Przecież są zrośnięci ze sobą i jeden bez drugiego nigdzie się nie ruszy. Wg Twojej logiki to jest jeden człowiek. Tak brzydko piszesz na temat bezpłodnych par, które czekają na noworodka, że "niech sobie kupią pieska". Naprawdę nie czujesz tego, że bezpłodne pary marzą o dziecku i wcale nie chodzi o "słodkiego bobasa", tylko o coś więcej, o rodzicielstwo? Proponujesz, by adoptowali nastolatka. Byłam wolontariuszką w Domu Dziecka i wiem jak w dużej mierze 10 letnie dzieci w Domach Dziecka są już zdemoralizowane, nie wspominając o nastolatkach. Żeby adoptować nastolatka z całym szeregiem problemów emocjonalnych, najprawdopodobniej zdemoralizowanego, trzeba mieć odpowiednie przygotowanie i predyspozycje psychiczne. Młodzieży z domu dziecka potrzebni są terapeuci i rodziny zastępcze z odpowiednim przygotowaniem. Zresztą w stosunku do większości dzieci i młodzieży z domów dziecka biologiczni rodzice nie zrzekli się praw i dlatego tkwią w takich miejscach. Jesteś w swoich poglądach bezwzględna, okrutna i całkowicie pozbawiona empatii.

"gość dziś ror, popraw się, odpraw pokutę i zwróć się w stronę moralnego żywota, a upiory z przeszłości odejdą, nie będziesz musiała zagłuszać żalu i pustki nieudolnym cynizmem" xxx amen!;-) a powaznie to nie osadzaj wlasna miarka innych;-)