Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matkojedynawstyd

Wypadek podczas pododu

Polecane posty

Gość gość
Nie miałam lewicowy, wypróżniłam się przed finałem porodu, skurcze, jak te przy miesiączce spowodowały lekką biegunkę. Chyba przesada z tymi 90 procentami ;-) Ale co się przejmujesz?

Gość gość
*lewatywy

Gość gość
Do tej prostaczki co lubi przesiew naturalny dzieci- nie będę rodzić naturalnie ani srać, więc twe nadzieje na ujrzenie mej kupy są marne :) za to ty się osrasz za tydzień i porzygasz po pięknej rodzinnej imprezce :)

Gość gość
Ja zwracalam duzo podczas porodu, pod koniec nie mialam czym (przez gaz rozweselajacy) i zadnej kupy nie zrobilam. Moim zdaniem przesada, ze niby az 90% robi. Pewnie robi z 20%, jakies wielorodki, ktore rodza w godzine albo jeszcze mniej...

Gość gość
Rodzilam 2 razy. Przy pierwszym porodzie mialam lewatywe. Przy drugim nie,ale nie czulam zadnego smrodku unoszacego się :) w sumie to mi to obojetne. Chocby nawet taka wpadka mi się zdarzyla to co mialam uciec że wstydu z lozka porodowego ;)

Gość gość
Mi mąż powiedział, że położna wywaliła małego bobka i zmieniła szybko podkład, ja nic nie czułam i mu nie wierzyłam... Pewnie większość z was nie czuła że coś zrobiła, bo jak wychodzi główka to przecież wyciśnie wszystko.. ;)

Gość gość
Praktycznie wszystkie sraja tylko o tym nawet nie wiedza bo nie czuja.A w Anglii sie nie robi lewatywy ,bo po lewatywie dopiero sraczki kobiety dostaja.

Gość gość
Jak czytam niektore wpisy to mysle macie po 15 lat. Wyproznienie podczas porodu to zazwyczaj sa zlogi gleboko skrywane i wydalane a nie jakas regularna wielka kupa. Przeciez zanim nastapi ostatnia faza porodu to organizm przygotowuje sie do tego m.in poprzez wyproznienie. Najwazniejsze jest to zeby noworodek nie mial stycznosci z kalem bo to dla niego niebezpieczne i o to nalezy sie martwic a nie o to czy maz zobaczyl kupe przy porodzie czy nie. Zazwyczaj polozna tak szybko czysci rodzaca ze osoba towarzyszaca nie zauwaza tego. Poziom niektorych wypowiedzi jest zenujacy

Gość gość
Dokladnie, Wy jakies nienormalne histeryczki jestecie:) Razem z dzieckiem wyciekają śluz, resztki wód płodowych, krew więc co ma wylecieć to wyleci - to jest fizjologia i po to sa podklady żeby szybko calośc uprzątnąć. W ogóle dziwię się, że jakas rodząca ma siłę się tym przejmować w tej fazie porodu, bo mnie było kompletnie wszystko jedno, byleby juz było po wszystkim;)

Gość gość
Nie moge z tej laluni z anglii haha i tak ze jeszcze polskiego nie zapomniala :) tutaj sie wywyzsza a tam jest traktowana jak zwykly polaczek do najgorszych robot ,,,mialam kolezanke co byla tam rok jak zjechala nie ta sama osoba wieeeelka dama po powrocie do pl pila same drinki bo piwa juz nie tknela najdrozsze sklepy bo reszta to dziadostwo. Teraz juz robi zakupy w biedronce pije zwykle piwo i ubiera w lumpeksach poprostu chciala sie pokazac jaka ona jest dama bo z angli wrocila nie wazne ze kanapki murzyna na lotnisku robila. Mam duzo znajomych mieszkajacych w anglii i wiem jak sa tam traktowani ..sluzba zdrowia tez daje duzo do zyczenia ze zwyklego badania krwi powiedza wszystko nawet date smierci:) tam to chyba nawet raka leczy sie paracetamolem. Wiec nie gadaj glupot bo chyba jestes tam dopiero tydzien

Gość gość
G****o jak g****o, wielkie mi mecyje. Nie macie chyba większych problemów :O Módlcie się lepiej żeby te wasze wypierdki miały dobre i szczęśliwe życie, a nie że pupuścicie kał kiedy się będą rodziły :O

Gość gość
i sracie przed mezem a potem topik bo zdradza hhhaaaha

Gość gość
mi się nie zdarzyło na szczęście bo miałam lewatywe i później przez badanie w pochwie z basenem pod dupskiem miałam sprawdzane czy oby na pewno jelita są puste. Ale słyszałam, że faktycznie często się zdarza jeśli nie było robionej lewatywy ale raczej mało kto informuje o tym pacjentki bo niby po co?

Gość gość
Rodzilam 3 razy w Polsce i raz w Irlandii. Powiem tak: za każdym razem zrobiłam pod siebie pierwszy poród był z lewatywą coś tam zrobiłam ale mało drugi już nie robili lewatyw pielęgniarka bardzo krzyczała na kobietę rodzącą obok za nawalila.