Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy też tak macie, że nie odbieracie obcych i zastrzeżonych numerów?

Polecane posty

Gość gość

Czy też tak macie, że nie odbieracie obcych i zastrzeżonych numerów? Mnie w szczególności zastrzeżone irytują, jak ktoś nie chce żebym znała jego numer, to niech nie dzwoni :P Poza tym, jakoś mnie stresuje gdy nie wiem kto do mnie dzwoni :)

Gość gość
Obce odbieram, a zastrzeżonych nie. Nawet nie wiem, że ktoś dzwoni z zastrzeżonego, bo mam zablokowane.

Gość gość
tez odbieram obce, przewaznie, kiedy jestem w pracy -rzadziej w weekendy i na urlopie :P zastrzezonych - nigdy.

Odbieram, może to dzowni brunet żeby mnie zaprosić na randkę :) Nigdy nie wiadomo, jeżeli dzwoni obcy numer to tym bardziej odbieram, choć oczywiście nie lubię nei wiedzieć kto dzwoni.

Gość gość
Nie odbieram ani jednych ani drugich. Na glupoty nie mam czasu a ak cos waznego to zawsze mozna wiadomosc zostawic :P

Gość gość
nieraz odbieram

mam koleżanke która używała zastrzeżonego, więc pisze sms czy to ona. nie odbieram bo sie boję, no bo kto normalny musi chować numer.

nie rozumeim jak można ni dobierać obcych numerów, po co Wam komórka skoro i tak nei można sie z Wami skontaktować, bo boicie się odebrać :O

Gość gość
Obce odbieram, zastrzeżone - zależy od nastroju ;-P

Gość gość
Nawet te jawne nie zawsze odbieram bo nie zawsze mam czas.

Gość ciotka_dobra_rada
z zastrzezonego dzwoni policja albo US, z obcych zawsze ci od ktorych nie odbieram tel zeby ponekac, zboczency albo jakies reklamy

Gość gość
fikuMikuu, można wysłać smsa, przedstawić się, napisać, że się dzwoniło i zadzwoni jeszcze raz np. za godzinę - i właśnie tak złapać kontakt. Rodzinę, bliskich i znajomych mam w książce tel. Dzwonienie do kogoś z zastrzeżonego nr jest podejrzane.

ja p*****le, nie po to są telefony żeby zapowiadać rozmowę telefoniczną nie rozumiem wydumanego problemu, skoro i tak masz komórkę w ręku i sprawdzasz kto dzwoni, to czemu nei odbierasz

Gość gość
moi znajomi nie maja zastrzezonym telefonow :O zawsze wiem kto do mnie dzwoni, mam numery od tych,od ktorych chce odebrac, reszta mnie nie interesuje.

Gość gość
Jak nie macie zastrzeżonego, to któregoś dnia możecie mieć psychola na głowie, jak ja kiedyś. Od tamtego czasu numer mam zastrzeżony i kilka razy się zastanowię, zanim go komuś dam.

Gość gość
ja nie odbieram bo mnie NIE INTERESUJE kto dzwoni. numery znajomych mam wpisane wiec wiem kto dzwoni, reszte mam gdzies :P

Gość gość
Fiku ty rzeczywiscie jestes debilka

Gość gość
Nie jest podejrzane, tylko mądre. Jeśli ktoś nie zastrzega numeru i daje go bez problemu różnym osobom, to jest zwyczajnie głupi. I pewnego dnia może mieć poważne problemy.

po prostu telefon służy mi nie tlyko do rozmów ze znajomymi, ale też codziennych spraw, typu podanie telefonu gdy czekam na realizację jakiejs usługi

Gość gość
" małarudamaruda dziś mam koleżanke która używała zastrzeżonego, więc pisze sms czy to ona. nie odbieram bo sie boję, no bo kto normalny musi chować numer". Ten kto jest mądry i nie chce trafić na psychola, który gdzieś spisał sobie wyświetlony numer. Pomyśl czasem, to nie sprawia bólu.

Gość berganssssl
kiedys odbieralam obce i zastrzezone numery, ale odkad rozdzwonili sie z reklamami to mam gdzies. na szczescie tu gdzie mieszkam (norwegia) mozna sobie od razu sprawdzic do kogo nalezy numer. jesli nie ma go w bazie danych to na 99% reklama. poza tym kazdy numer jest opisany na tej specjalnej stronie (lacznie z adresem osoby dzwoniacej; moze to glupie ale dziala :) czetso wyswietlaja sie numery a to i tak reklamy albo ankiety :/ wiec nie odbieram ale od razu wchodze na ta stronke, sprawdzam do kogo nalezy numer i oddzwaniam jesli jest to prywatna osoba, lekarz lub inna instytucja, jesli nie ma numery w bazie danych daje sobie spokoj, tutaj anonimowo nikt nie dzwoni... ostatnio dzwonil ktos do mnie z numeru prywatnego-zastrzezonego, nie odebralam bo bralam prysznic, i co? ani oddzwonic ani odpisac :/ jezeli ktos dzwoni z zastrzezonego to powinien sie przedstawic najpierw smsem wlasnie w razie takich sytuacji :) do tej pory nie mam pojecia kto dzwonil a nie mam telefonu pod prysznicem

Gość gość
Zgadza się Fiku Mikuuu. Telefon jest do kontaktu z ludźmi - rodziną, znajomymi, usługodawcami.

"Zgadza się Fiku Mikuuu. Telefon jest do kontaktu z ludźmi - rodziną, znajomymi, usługodawcami." no ale jeśli ktoś patrzy w dryndajacy telefon jak małpa w banana i nie odbiera to o co chodzi? Do mnie z promocjami dzwoni tylko operator albo bank i to bardzo rzadko, częściej np. lekarz żeby przełożyć termin czy cos w stylu jeżeli chodiz o numery obce, ktoś taki nie będzie sie zapowiadał, zadzwoni kilka razy a jak nie odbierzesz ani nei odzwonisz to Ty na tym stracisz.

Gość gość
No waśnie Fiku Mikuuu. Ależ mnie rozbawiłaś z tym patrzeniem się w telefon niektórych jak małpa w banana! No może to jest wyjaśnienie - myślą podobnie jak ona i więcej nie potrafią.

Nie rozmawiamy o tym, ze ktoś nie odbiera bo nie moze, jest zajety, bo wtedy ŻADNEGO telefonu nei odbierze. Rozmawiamy o sytuacji gdy ktoś patrzy kto dzwoni, nei zna numeru i nei odbiera. Dla mnei to dziecinada.

Gość gość
fiku mikuu, jakby ci dzwonili z reklamami tak czesto jak do mnie to tez bys nie odbierala, a to bank a to jakas siec komorkowa, a to jakas ankieta dotyczaca ciul wie czego :/ moze byloby inaczej gdyby ci nekajacy nas ludzie rozumieli slowa:nie, dziekuje nie jestem zainteresowana, ale nie, oni maj gleboko w powazaniu nasze slowa i za pare godzin tel od innego konsultanta :/ nie mowiac juz o telefonie stacjionarnym, to dopiero koszmar.. moi rodzice przestali odbierac telefon stacjonarny, z 10 telefonow dziennie byla to moze jedna prywatna osoba.... korzystaja z niegow w celu wykonania polaczenia bo maja kupe minut za fri, ale jak chce sie znimi ktos kontaktowac to tylko kom, wszedzie podaja swoje prywatne numery i numer stacjonarny ale zastrzegaja zeby dzwonic na komorkowy..pamietam jak zadzwonila jedna pani do mojego taty i proponowala znizke na Antarktyde :D ahhaah, a moj tata to niej: wie Pani co? mam juz dosc tego nekania, a gdzie ja mialbym dzwonic niby, do misia polarnego :D az sie wtedy oplulam herbata ze smiechu :)

Gość gość
hhahaha, Alicja dobre dobre :)

Gość gość
odbieram bo nie wiem kto dzwoni - może ktoś znajomy z innego numeru. Nie odbieram za to domowego bo wiem, że nigdzie nie podawałam, więc na 88% reklama albo pomyłka.