Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkanie na ostatnim pietrze w bloku jak jest??

Polecane posty

Gość gość

pytanie do osob, ktore mieszkaja na ostatnich pietrach w blokach. czy latem jest bardzo goraco? rozwazamy zakup takiego mieszkania w dosc dobrej cenie, ale do lata nie bedziemy czekac zeby sprawdzic :). blagam podzielcie sie doswiadczeniami!!!

Gość gość
mieszkam na trzecim i ostatnim , zero halasu z góry , ani goraco ani zimno . żadnej róznicy gdy mieszkałam na drugim poza halasem z góry ateraz cisza

Gość gość
Plus taki, ze nikt Ci nie chodzi "po głowie". Duży plus. Natomiast gorąco jest, nawet jak przy ocieplaniu bloku położyli izolację na dachu, to gorąco się zmniejszyło, ale pozostało. Idąc kaltką schodową do góry czuje się, ze na przedostatnim jest jeszcze dobrze, a na ostatnim juz nie za bardzo. Musicie rozważyć, na czym Wam zalezy. Bo większy spokój na pewno jest faktem.

Gość gość
pewnie jesli blok z płyty to sie czuje bo u mnie z cegły na trzecim jest latem bardzo przyjemnie ale zalezy tez od ustawienia bloku

Gość gość
latem jest normalnie ale za to zimą się nie da wytrzymać nie dość że grzeją w kaloryferach to ciepło ciągnie z dołu trzeba w tedy otwierać okno moje kaloryfery można zakręcać ale ja nie mam siły są starego typu

Gość gość
mieszkam na drugim, 2 pokoje na południe, od lat zdycham w upały, spać się nie da nawet nago

Gość gość
Ja mieszkam na ostatnim piętrze w bloku, no i muszę przyznać, że jest gorąco, to fakt. Ale ogólnie bardzo lubię mieszkać tak wysoko i nie chcę zmieniać mieszkania, więc po prostu zakupiłam porządny klimatyzator (w www.firmaszalek.pl) i mam problem z głowy. Chłodzi super, działa jak należy. To rewelacyjne rozwiązanie.. Fachowcy z tej firmy solidnie mi go zainstalowali i powiedzieli co i jak. Firma super, sprzęt też, więc jak najbardziej polecam

Gość gość
Minusy - Brak windy w niskich blokach czyt. Zakupy .wózek, meble, remont itd. Masakra - ciepło niekoniecznie wystarczy okna pozaslaniac ale to wszędzie tak jest Plusy - nikt nie lazi pod drzwiami tak jak na parterze czy bloku bez windy -nikt nie chodzi nad głowa, stuka, puka imprezuje duuzy plus - Nie lażą z handlem obnośnym raz ba pół roku się zdarzy -bez problemu wózek czy rower można na klatce trzymac - spokój na klatce schidowej