Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca sprzataczki

Polecane posty

Gość gość

czy jest tu ktos kto sprzata na zachodzie.nie macie dosc? bo ja mam..jakie sa wasze odczucia?przezycia?macie zamiar dalej wykonywac te prace? ja uwazam ze to jest ciezka, niegodna praca ktora predzej czy pozniej odbije sie na zdrowiu.zastanawiam sie ile jeszcze wytrzymam.do pl nie mam co wracac bo pochodze z biednego regionu.a do innych prac potrzebuja osob z bardzo dobra znajomoscia jezyka.ja nie mam kiedy chodzic do szkoly lub kurs bo pracuje w takich godzina ze to jest niemozliwe. jezeli sa tu takie osoby to chetnie poslucham waszych opinii doswiadczen.

Tak to ciężka praca.Pracowałam za granicą i żałuję ,że nie poszłam wtedy do szkoły ,teraz nadrabiam ale jeszcze dużo przede mną.Zrób wszystko żeby coś zmienić i zacznij od teraz bo potem będzie coraz trudniej. Jednak sprzątać zagranicą a w Polsce to wielka różnica bo w Polsce ludzie wolą kraść albo jeść za kasę z mopsu ale sprzątać to już beeee.

Gość gość
ile pracowalas za granica? i dlaczego zalujesz? ja szczerze nie wiem co robic..wroce do polski i bede bez pracy.tu chcialam isc do sklepu odziezowego ale niestety jezyk jezyk jezyk...trudno sie nauczyc perfekt w kilka tygodni.znam osoby ktore sa tu 20 lat i rozmawiaja tylko komunikatywnie

Języka możesz uczyć się w domu są różne strony i można uczyć się online wiem ,że pewnie nie masz za dużo czasu i sił ale to od Ciebie zależy czy coś zrobisz w tym kierunku żeby w przyszłości mieć inną pracę.

Gość gość
wlasnie ucze sie tak jak piszesz - internet ksiazki i rozmowy z obcokrajowcami..na szkoly i kursy nie ma czasu bo ...pracuje..kiedys zastanawialam sie jak mozna byc sprzataczka a teraz sama tak pracuje...zycie,,,,niestety

Pracowałam 8 lat ,a wcześniej przerwałam liceum.Żałuję dlatego ponieważ teraz mogłabym już pójść na studia albo do szkoły policealnej, a jestem dopiero w liceum zaocznym. Zagranicą miałam możliwość pójść do szkoły ale bałam się ,że nie dam rady po drugie też ciągle praca praca "dorabianie się " szkoda mi było pieniędzy bo szkoła płatna. Wtedy myślałam ,że już zawsze będę tam i żadnej innej pracy i tak nie będę szukać ponieważ dobrze zarabiałam. Niestety wyszło tak ,że wróciłam do Polski ,zerwałam z chłopakiem musiałam wszystko zaczynać od nowa.W naszych stronach rodzinnych też nie ma pracy na szczęście jakimś cudem mam pracę jako pomoc domowa ,daleko od domu, ale czasami jestem też z dziećmi więc mogę odetchnąć chociaż fizycznie. Mam nadzieję ,że jeszcze kiedyś znajdę inną pracę bo tez momentami mam dość:(. Inwestuj w siebie ile się da!

Dokładnie! Wiesz no ja też nie powiem ,że marzyłam od dzieciństwa o zawodzie sprzątaczki! Poza tym po dwóch latach chciałam wrócić zostać w domu wrócić do szkoły jednak wyjechałam spowrotem bo do czego miałam wracać? Do rodziców ,którzy sami ledwo wiążą koniec z końcem i którym ja pomagałam? Poza tym to był czas kiedy wszyscy jak tylko mieli okazję wyjeżdżali gdzie tylko się dało. Jest jak jest ale to naprawdę ciężka praca ,chociaż nie uważam ,że jakaś najgorsza bo miałam okazję pracować w fabryce i naprawdę wolę sprzątać niż tyrać jak wół na produkcji. Też miałam okazję poznać osoby ,które wcześnie pracowały np. jako księgowe ,a teraz sprzątają bo mają dobre warunki ,a to jest dla większości ludzi ważniejsze niż to co "ludzie powiedzą".

Gość gość
pracowałam za granica musiałam wrócić z przyczyn rodzinnych i wiecie co praca sprzątaczki za granicą a w Polsce to nie ma porównania tu na każdym kroku poniżanie brak szacunku dla mnie i mojej pracy żadnych praw pracowniczych nawet posiłki jemy w pomieszczeniach nie godnych człowieka i mówi się że jesteśmy krajem cywilizowanym a ja mam porównanie i mogę powiedzieć że jesteśmy daleko w tyle

Gość gość
ale gdzie jest to poniżanie - w Polsce czy na Zachodzie? bo nie mozna zrozumiec z Twojego postu

Gość gość
a czego nie można zrozumieć wyrażnie napisała że cyt.tu na każdym kroku poniżanie ...itd to chodzi ze w naszym kochanym kraju, i ja się z tym zgadzam

Gość gość
znajoma pracuje w hotelu wyjechała przez pracaidealna.pl i odkłada więcej niż ja tu na stanowisku państwowym

Gość gość
ja też bym chętnie wyjechała też już złożyłam cv na pracaidealna.pl

Gość gość
To ja też czegoś nie rozumiem, bo ja Tu w Polsce sprzątałam 8 lat i nigdy nie spotkałam się z poniżaniem, a pracowałam u różnych ludzi na różnych stanowiskach.