Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przelom 3 latka

Polecane posty

Gość gość

Czy na serio tak bardzo zauwazalna jest roznica w 2 i 3 latku? Bo wiele zabawek po 3 roku. Zajecia dla dzieci po 3 roku. Do 3 roku zycia dziecku ma wiele uchodzic plazem bo nie rozumie, bo poznaje swiat. Jak to bylo uWas? Jak wygladalo to magiczne przejscie w wiek 3 lat?

Gość gość
Ja też się chętnie dowiem, bo cały czas czekam na ten magiczny moment :) Ale np. widzę różnicę między 2 a 2,5 roku, więc może...

Gość gość
mój synek ma niecałe 2 lata i ja z tygodnia na tydzień widzę jak się rozwija. Rozumie w zasadzie już wszystko co się do niego mówi, bawi się ładnie w różne sensowne zabawy, mogłabym dużo pisać

Gość gość
Między 2 latkiem a 3 latkiem jest taka sama różnica jak między 3 latkiem a 4 latkiem :P Jest on bogatszy o rok nowych doświadczeń i umiejętności ;)

Gość gość
Ja widzę ta róznice. U mojego dziecka 2 - 2,5 roku to był bardzo burzliwy okres buntu i niedobroci. Nic mu się nie dalo przetłumaczyć, był taki nerwowy i ciężki do życia. Jak skończył 3 lata dziecko się zmieniło nie do poznania. Zrobił się bardzo mądry, grzeczniejszy, można mu wiele rzeczy wytłumaczyć, w zasadzie jest już bezproblemowy :)

Gość gość
Te wypowiedzi napawaja mnie radoscia. Jestem mama swiezej 2 latki ktora fizycznie moze wszystko a mentalnie uwaza ze istnieje tylko TERAZ chce, teraz mam dostac :-)