Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po jakim czasie po szczepieniu MMR zauwazylyscie nieporzadane objawy poszczepien

Polecane posty

Gość gość

Pytanie dedykowane mamom dzieci z NOP. Szczepienie MMR ( odra, swinka, rozyczka).

Gość gość
Moj siostrzeniec niecaly tydz.od zaszczepienia zaczal cofac sie w rozwoju,zanikaly mu wszystkie dotychczasowe czynnosci,przestal wstawac siadac usmiechac sie itp. Stwierdzono u niego zaburzenia neurologiczne i uwaga NIE ZWIAZANE ZE SZCZEPOIENIEM! Jak to zwykle bywa w takich sytuacjach wedlug lekarzy to zwykly zbieg okolicznosci,na pytanie dlaczego tak nagle dziecko sie cofnelo i jaka jest tego przyczyna,nie potrafia racjonalnie udzielic informacji.Siostra jezdzi z malym do Warszawy na jakies odtruwanie (nie wiem zabardzo o co chodzi) Ale juz po tyg. zaobserwowalismy efekty,maly powolutku wraca do nas :) Mam nadzieje ze calkiem mu to przejdzie,a siostra powiedziala ze juz nigdy na nic syna nie zaszczepi,ja jeszcze dzieci nie mam,ale juz teraz wiem,ze tez szczepic nie bede.

Gość gość
U nas wystapil nop ale nie po mmr. Dziecko majac 7 miesiecy zaczelo stawac sie asymetryczne ( wukrzuwialo sie tylko w jedna strone) przestalo dzwigac glowe, obracac sie z brzuszka na plecy i na odwrot. Rowniez nie stwierdzono zwiazku z szczepieniem ktore bylo 3 tyg wczesniej niz zauwazpne objawy. Jak mysliscie czy mozna skarzyc sanepid za powstale szkody zw z szcepionka? Dodam ze minelo juz 11 mmsc a nadal sie rehabilitujemy

Gość gość
gość wczoraj Jesli masz nagrania,ze sanepid Cie straszyl,nachodzil i zmuszal do szczepienia to sprawe masz wygrana,w przeciwnym razie z sanepidem nie wygrasz,zreszta z nikim w Polsce nie wygrasz,musialabys znalezc naprawde dobrego lekarza,ktory nie boi sie glosno mowic o szkodliwosci szczepien,ale o takich jest batrdzo trudno,bo nie wiem czy zauwazylas,ze kazdy lekarz ktory negatywnie wypowiada sie na temat szczepien zostaje zgnojony,wiec lekarze wola milczec i nadal ciemnote nam rodzicom wciskac.

Gość gość
Zawsze mnie zadziwia, jak to na kafeterii znajdują się same półprocentowe odłamki tych, którzy znajdują się w społeczeństwie: - dzieci z powikłaniami poszczepiennymi - osoby zarabiające dużo powyżej średniej krajowej - ludzie na wysokich stanowiskach zawodowych - osoby leczące się psychiatrycznie i wiele wiele innych.

Gość gość
11.21 sluszna uwaga .A tak poza tym dlaczego ludzie kazdy problem z rozwojem dziecka zwalaja na szczepionke.Gdy to samo sie dzieje z dziecmi i bez szczepienia.A najlepsze sa te co dostrzegaja obajawy negatywne przed uplywem tygodnia.Jak szczepionka zaczyna dzialac po dwuch tygodniach.

Gość gość
gość dziś Co Ty w ogole wypisujesz? Inaczej bys gadala gdyby twoje dziecko w trakcie szczepienia dostalo zapasci,nie zdazylam z gabinetu lekarskiego wyjsc wiec jak szczepionka po dwoch tyg.dziala? kobieto syf zawarty w szczepionce jest bezposrednio do krwioobiegu wpuszczany wiec jakim cudem po dwoch tyg.ma zadzialac?Wstrzyknij sobie cyjanek i zobaczymy czy za dwa tyg.zadziala.

Gość gość
Prości ludzie lubią znać "przyczynę", więc zwalają na szczepionkę mimo, że "coś" dzieje się nawet 3 tygodnie po szczepieniu :D

Gość ALLITY
Nie pytaj ludzi na forum, przeczytaj ulotkę - tam masz rozpisane jakie objawu i po jakim czasie mogą wystąpić. O SCZEPIENIU GORZMAWIAJ Z LEKARZAMI. Nie czytaj bzdur w internecie. Ja bałam się szczepić, skonsultowałam dziecko z 5 niezależnymi lekarzami w tym prywatnie z neurologiem dziecięcym specjalistą od autyzmu i wszyscy ZALECALI SZCZEPIĆ.

Gość gość
A co dokladnie powiedzial neurolog

Gość gość
a co ci miał powiedziec ? ze masz nie szczepić ? powaznie jestrs az taka głupia ? jeszcze bys potem napisał o tym w internecie , albo powiedziała komu ze ten , a ten lekarz ci tak powiedział ? naprawde jestes tak ograniczona osobą ? na prawde myslisz , ze lekarz co ci powiedział szczep powiedził ci całą prawde ? naprawde tak myslisz ? Nawet Majewska w swoim liscie pisze , ze nie jest przeciwniczka szczepien ! ale tak ją wszyscy postrzegają dlaczego ? proste celem zdyskredytowania i obalenia prawdy ktora jest niewygodna , jezeli mamy nie wierzyć takiemu autorytetowi jak prof. Majewska i wymienianymi w jej liscie naukowców to komu ? byle kmiotowi z pierwszej lepszej kliniki ? albo tak samo zastraszanemu lekarzowi co nie chce miec kłopotów z looby farmaceutycznym ? Ogarnijcie sie ludzie ! czytajcie z zrozumieniem ! szczepionka nie tyle moze zaszkodzić co zawarty w niej adjuwant , kiedys zwiaski rteci , dziś zwiazki alluminium - to syf i to syf pierwszo ligowy , doczytasz sama jak zwiazek alluminium wpływa na organizm ludzki , i nie trzeba 2 tygodni o ktorych ktoś tam wspomina , by dany zwiazek czy to rteciowy , czy alluminium narobił bałaganu w organimie , temat jest trudny do opisania , ale mysle ze jak ktos przeczyta cały list Majewskiej to wiele zrozumie , dostepny bez problemu na necie , posłuchać też mozna jaskowskiego https://www.youtube.com/watch?v=b3Wd2_vCOKU

Gość evela888
gościu powyżej, popieram wypowiedz mam nadzieję,że będzie coraz więcej takich ogarniętych osób! Pozdrawiam

Gość gość
Ja natomiast mam przypadek przedziwny z moim synem, bo po każdym szczepieniu w rozwoju obserwowałam przełom, tak jakby ten syf ze szczepień w jakiś sposób stymulował układ nerwowy. Niech sobie każdy wyciągnie z tego wnioski.

Gość gość
poczekaj jeszcze troche , zobaczysz jak sie ten pzrełom skonczy

Gość gość
dzieci szczepione zawsze w jakims sensie doznaja uszczerbku na zdrowiu potwierdzaja to badania niemieckie i austriackie. Dzieci szczepione znacznie czesciej choruja na choroby przewlekle jak cukrzyca, alergie, Crohna, WZW, adhd, atopowe zapalenie skory a takze czesciej na infekcje.