Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego rodzice poświęcają zycie dziecku które jest warzywem ?

Polecane posty

Gość gość
Autorka postu nie ma dzieci i jeszcze nie wie ze dziecko nie kocha sie za coś. Miłośc do dziecka jest całkiem inna niz miłośc do męża, siostry czy cioci. Dziceko kocha sie bezinteresownie, a faktem jest ze oprócz dziecka inne osoby kochamy za cos. Nawet naszych rodzicow. Za cos ich kochamy. To nie jest miłośc bezinteresowna.

Gość gość
kto mi odpowie na pytanie, co w momencie kiedy fizycznie nie jestem w stanie się zająć dzieckiem?

Gość gość
Pracuję w szkole specjalnej, z dziećmi o różnych stopniach upośledzenia, z głębokimi również, które nie chodzą, leci im ślina, trzeba odsysać specjalnym urządzeniem wydzielinę. Rodzice po prostu kochają swoje dzieci. PS. mówię o rodzicach dzieci głębokich, bo znaczne, umiarki to już inna historia.

Gość gość
teoretycznie mogę zatrudnić opiekunkę, która mi pomoże w opiece (bo nie wiem czym jej zapłacić skoro sama nie mogę pracować, bo opiekuję się dzieckiem). Opiekunka przychodzi np. na 8h. Co w momencie, kiedy dorosłe (ale ciągle) dziecko zrobi w pampersa, kiedy tej opiekunki nie ma, a ja mam 50 lat i zniszczony kręgosłup?

Gość gość
Mój syn jest niepełnosprawny. Do 1,5 roku wszystko było ok. Potem się zaczęło... Możliwe że do końca życia będzie potrzebował opieki - na razie jest jeszcze mały i trudno powiedzieć jak się potoczy jego życie. Tyle dobrze że jest sprawny ruchowo (tyle że nieco niezdarny). Nie powie mi że mnie kocha - bo nie potrafi. Ale na mój widok rzuca mi się na szyję, przytula, reaguje na bliskie osoby. Poświęciłam pracę zawodową żeby mieć czas na opiekę i rehabilitację. Są ciężkie dni - czasem żałuję że mam dziecko. Ale kocham je takie jakie jest. Bo prawdziwie kochasz wtedy kiedy nie wiesz dlaczego - nie za coś. Miłość jest bezinteresowna.Wolę poświęcić karierę niż to małe życie. Bo przecież on nie jest niczemu winny.Swoją drogą autorko - dziwisz się że rodzice kochają TAKIE dzieci.Bo przecież ta miłość nie procentuje. A nie dziwi cię że często ludzie kochają osoby które zadają ból (w pełni świadomie)? Że obdarzają uczuciem tyranów, osoby stosujące przemoc fizyczną czy psychiczną? Odnośnie oddawania dzieci do ośrodków - u nas w kraju jest to beznadziejnie zorganizowane. Nie dość że warunki są nędzne to ciężko o miejsce. W niektórych miejscowościach są ośrodki dzienne.Fajna sprawa. Daje się tam taką osobę na te powiedzmy 8 godzin dziennie - rodzic ma szansę wtedy na życie zawodowe oraz odpoczynek. Niestety - stanowczo takich placówek za mało.

Gość gość
bo tak chca bo to ich zycie i ich sprawa jak je spedza czy plywajac w morzu na hachamach czy siedzac z chorym dzieckiem gowno ci do tego jak kto sobie zycie uklada:)

Gość gość
drodzy rodzice, jak sobie radzicie z dorosłymi niepełnosprawnymi dziećmi?

Gość gość
Bo je kochaja. I na pewno nie nazywaja tego "poswiecaniem zycia". A jezeli musisz zadawac takie pytanie na forum - to naprawde jest mi Ciebie zal.

Gość gość
BO CHCĄ - proste? Po prostu chcą. To sprawa ich woli i ich sumienia, nie twoja.

Gość gość
to pewnie znowu ta kretynka heloiza :O