Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość agatka1214
Z drobiu zjem indyka tylko zobacze narazie waga leci nawet jak jem tego czego nie moge czyli ile ma miec tluszczu?kupilam jakas w sklepie na wage wiec nie wiem czy jest pelnotlusta

susana jestem w szoku 0_0 nauka francuskiego ??? no gratulacje i wielki podziw z mojej strony :)

Gość Manpi02
Cześć dziewczyny i chłopaku, chyba jest jeden na forum wiec osobno go pozdrawiam, Nie wiem jak wy znajdujecie czas na tyle pisania na forum. Wystarczy, że dwa dni nie wchodziłam a tu już 21 stronek, super, tylko że ja mogę tylko uczestniczyć pisząc róż lub dwa w tygodniu, a co dwa dni wchodzę i czytam. Niestety mamy gorący. Okres w pracy, bo firma wprowadza darmowe ubezpieczenia dla dzieci na okres 1,5 miesiąca. Jest z tym roboty huk bo akcja jest jednorazowa, a jeśli sie powiedzie to bedzie powtórzona w wakacje, wiec rozumiecie, że za bardzo nie mamczasu. Ale śledzę forum jak tylko mogę, zwłaszcza ideę diety rozdzielnej. Nadal bez a.... Pozdrawiam Susan, Gdzie sie uczysz francuskiego, bo ja zaczęłam też ale w eska, odpowiada mi to bo mogę sama

Hej Manpi! a już myślałam, że przepadłaś ;) no jak wpadasz to napisz na tu co tam u ciebie no ,że bez a to my też :) no i na francuza się uczysz też bravo :) ale to Ty miałaś wwyniki do odebrania i przepadłaś ? czy ja się pomyliłam :P

Witajcie dziewczyny,witaj Manpi z racji że pogoda rewelacyjna trzeba wyskoczyć na bieganie,a że piąteczek dzisiaj to tradycyjnie dużo ryb u mnie dzisiaj no i oczywiście z kapustą kiszoną . Miłego dnia wszystkim._))

Gość agatka1214
Gerda ile ma miec tluszczu ta mocarella ? I tam jest napisane ze ser bialy to tez neutralne a kiedys mi pisalas ze nie moge z nim kanapki albo sie pomylilam. I to mascarpone to tez neutralne bo dzis chce kupic

Ja juz w sumie troche mowie po fr, chodzilam jakis czas na kursy do Aliansa (pisze fonetycznie). Ksiazki tez juz nawet ze dwie po francusku przeczytalam... ale ja umiem zgadywac :) Mowie b. dobrze po angielsku, wiec jest mi latwiej. Ucze sie od corki mojego meza (poprzednie malzenstwo). Moj maz jest Francuzem, wiec mam inspiracje do nauki (tyle, ze cala rodzina mowi po angielsku, wiec nie jest to inspiracja typu noz na gardle). Ucze sie z nia przez skypa, bo ona nie mieszka w Polsce, rzecz jasna. Mile z pozytecznym, bo zaciesniamy wiezy nasze patchworkowej rodziny :)

Susan to elegancko chociaż z tego z mówią francuski trudny język bardzo .Susan jak tam fitness jak ci idzie

agatka mozzarella ma aż 254 kcal na 100g Tłuszcze 16% Więc jak widać bardzo dużo,nie kombinuj ani z fetą ani z mozzarellą przy redukcji

aga neutralne zakwaszone produkty mleczne to: biały twarog, kefir,maslanka , jogurt a ja się nie znam na wynalazkach typu feta czy mozarella czy mascarpone dla mnie to chemia i nie wnikam dałam Ci jeszcze pozwolenieRicotta - miękki, niedojrzewający ser zwarowy, produkowany we Włoszech z serwatki pozostającej po serach podpuszczkowych (z mleka koziego, krowiego lub owczego) poprzez drugie gotowanie (wł. ricotta), przypominający twaróg, niesolony. Zawiera 20-30% tłuszczu. dlaczego wciąż szukasz jakiś niezdrowych chemicznych wynalazków? Deep czy ja przesadzam?

aga: Mozarella ser wytwarzany jest ze świeżego mleka bawolic – samic z gatunku bawół domowy (Bubalus bubalis), względnie z mleka krowiego bądź ich mieszanki. Więc masz odpowiedz to nie jest produkt z zakwaszonego mleka więc wynocha z Twojego menu , niestety :(

gerda wcale nie przesadzasz,jeszcze dodajmy do tego spore ilości soli,a później sie dziwić że brzuch wydęty z powodu zatrzymania wody skąd ja to znam ....

Deep no właśnie jak slyszę feta to mam sól w buzi hehe już nie wspomne o polepszczach smaku i konserwantch wrrr dopsze, ze odpuściliście sobię tą fete a fe

mam zly dzień moja synowa z wnusiem jest w szpitalu ,tam w Anglii to jakaś masakra jest :( po 15 godzinach po porodzie wysłali ją do domu a teraz krwotoku dostała :(

OJ, straszne wiesci o synowej! Wysylam jej cieple mysli! Mam nadzieje, ze dadza sobie z tym rade w szpitalu. Fitness idzie, Deep, wczoraj dalam z siebie wszystko, dzisiaj przerwa, bo mialam duzo urzedowych spraw do zalatwienia.

gerda spokojnie nie panikuj za dużo wszystko będzie dobrze napewno zobaczysz

jak mam nie panikowac :( ja w Polsce synowa z malutkim w szpitalu w Bristolu ,starszy wnuk 6 lat w szkole czeka a syn z pracy z Londynu jedzie ...

ja już tego dłużej nie wytrzymam :( dostała 240/190 ciśnienia to już wiem ,że syn do pracy nie pojedzie jutro ... i z czego będą żyć?

Przyszla dzis do mnie ksiazka pana Zieby pt; "Uryte terapie". Przepisze dla Ciebie, Gerda, fragment o cholesterolu. "Jesli poziom cholesterolu jest podwyzszony, to musi byc tego jakas przyczyna, ktora powoduje, ze organizm (glownie watroba) zaczyna przyspieszac jego produkcje. Tak sie dzieje, kiedy z jakiegos powodu organizm domaga sie wiekszej ilosci cholesterolu. Jaki to moze byc powod. Najczesciej sa to stany zapalne, ale nie tylko. Innymi slowy, najczesciej wysoki poziom cholesterolu we krwi jest wskaznikiem, ze cos zlego sie dzieje. Czyli wysoki poziom cholesterolu jest SYMPTOMEM stany chorobowego (najczesciej zapalnego). (....) To szalenstwo obnizania poziomu cholersterolu jak wiemy nie ma granic. Tak wiec, obnizanie poziomu cholesterolu, ktory zaledwie jest markerem, jest rownoznaczne z rozbiciem termometru liczac na to, ze pacjentowi "spadnie goraczka"." Jak wyczytam cos wiecej, to sie podziele, szczegolnie jak bedzie wiecej o przyczynach i ich leczeniu, narazie czytam dopiero wstep.

susana ok dzieki ja mam CRP 0,4 nie mam stanu zapalnego i nie mam juz cholesterolu obniżylam na 190 bez lekow ,wiem moja wątroba tworzyła sobie cholesterol bo miałam sito w jelitach i zle wchłananie i od tego zaczęłam walkę o dobre bakterie w jelitach ale bardzo dzięki ,ze się susana zinteresowałas i jak jakaś nowosc wyczytasz to pisz prosze a kiedy będziesz rozmawiala z tatą? bo jutro chcę zielsko zamówić

Gość agatka1214
Dzieki nie bede jadla tych serow Gerda wszystko bedzie dobrze zobaczysz trzymaj sie