Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

gerda dzięki za zaliczenie _) ja coś zaczynam zabawe z tuńczykiem kupiłem dzisiaj w puszce tunczyka w zalewie solnym.podobno lepszy dużo niż na oleju ,zdziwiła mnie tez bardzo niska kaloryczność

no ja przez dne nie mogę nic z puszek za dużo chemii ale tunczyk w sosie własnym ok, nie kupuje się w zasadzie nic w oleju bo przeważnie jest to olej palmowy dlatego, że olej ten zawiera spore ilości niekorzystnych dla zdrowia nasyconych kwasów tłuszczowych (aż 50 %), które sprzyjają otyłości, cukrzycy i powodują wzrost „złego” cholesterolu ,najgorsze świństwo pod nazwą :olej roślinny, tluszcz roślinny itp.

Olej palmowy jest bardzo popularnym dodatkiem do żywności. Jego zaletą jest łatwy dostęp i niska cena i walorem jest dłuższy okres przechowywania, w porównaniu z innymi olejami. Występuje w takich produktach: mrożonki,gotowe zupy,mleko w proszku,margaryny,płatki śniadaniowe,w puszkach i w słoikach a także w batonikach, ciasteczkach, krakersach ,herbatnikach itdalej.... i trzeba czytać etykiety .....

gerda no własnie w sosie własnym jest jak najbardziej ok,zresztą Tuńczyka polecają w trakcie właśnie odchudzania

no wiesz z tego co ja wiem to w odchudzaniu jest mowa o świeżym tunczyku w sushi czy na parze z warzywami ale nie z puszki hmm

gerda oj tam oj tam zaś nie przesadzajmy aż tak strasznie ,poprostu w życiu codziennym nie da sie w 100% tak rygorystycznie przestrzegać wszystkiego,nie dajmy się zwariować

Powiedz to ludziom co nie znają podstaw zdrowego odżywiania mówie tutaj ''podstaw'' a wydaje mi sie ze już wiedza podstawowa to dużo,bo my tutaj raczej już piszemy w stopniu na wyższym szczeblu

Dzien dobry! Wstawac!Gimnastykowac sie! Pic zdrowe soki! :P Dzisiaj prawie caly dzien nie bedzie mnie w domu, wiec bede pisac z doskoku. Milego dnia wszystkim zycze:)

gerda pomału zaczyna się odliczanie fajnie Susan a jak u ciebie 2 dni do zaliczenia mamy ale myśle że pozytywnie

Zaliczaj Deep! Jestem grzeczna! Kurka, mam nadzieje, ze poczuje sie lepiej Twoja synowa, Gerda :(

Susan zaliczam 2 dni )) dziewczyny straciłem w tym tygodniu wene z bólem się przyznaje że nie ćwiczyłem nic no możne raz bieganie na 30 min,poprostu jakoś siły mnie opuściły całkowicie ale jutro myślę nadrobić prawie tak na początek weekendu,ogólnie to w tym tygodniu kiepsko z formą ehh

Witajcie w zimny piątek :) Susan dzięki za troskę ,synowa ma bardzo wysokie ciśnie nie :( no ja lecę na wyniki ,znowu oddać krew ...

a mi zabrakło do zaliczenia się na program badan na dne 0.2 wskaznika na kwas moczanowy :( nie mam siły :(

gerda spokojnie może następnym razem się uda będzie dobrze zobaczysz

Oj szkoda, Gerda! A bedzie inne podejscie? Latalam dzis po urzedach, ale wszystko zalatwilam,ufff.

Susan nie ma jak sobie wszystko pozałatwiać pod koniec tygodnia pozytywnie

tak jestem zdesperowana, ze podchodzę jutro po raz trzeci mam nadzieję, że dam radę :) trzymajcie za mnie kciuki pliss przyjaciele

gerda będziemy trzymać spoko. A ja z racji że przez dłuższy czas jechałem na wodzie mineralnej i kawie (bez żadnych dodatków oczywiście) naszła mnie ochota na sok,więc kupiłem na szybkiego Dr wita dużą butle,wiem, wiem nie zrobiłem sobie sam soku z owoców,ale myślę że nie wybrałem aż tak tragicznie

hehe Deep jak Ty mnie dopsze znasz :) ale wybaczam tego dotorka Wit to nie piwsko :) i dzięki za pomoc jutro :) to moja ostatnia szansa ...