Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość agatka1214
Nie jem ho na codzien jem raz lub 2razy na tydzien teraz dopiero na swieta ale i tak bede sie starac jak najmniej bo robie sobie salatke z olejem lnianym kurczakiem papryks ogorkiem pekinka i ser feta ale ten prawdziwy wole wydac wiecej bo naprawde tam sama sol jest i smak jest lepszy

Gość agatka1214
Gerda ja wiem nawyki trzeba zmienic na cale zycie a dlaczego makaronow nie ja czasem jem ten zytni

agatka pisałaś , że chleba w święta nie będziesz jesc to napisałam makaronów też nie jedz w święta lasko :D

Gerda, ogromnie mi przykro czytac o tym, ze zyjesz w bolu! Co do problemow z kwasami w zoladku, kolezanka mi opowiadala, ze jej mama miala bardzo powazne problemy, non stop na mocnych lekach, pomogly jej migdaly, tylko trzeba je, oczywiscie, pojesc przez jakis czas. Nie wiem, na jakiej zasadzie to dziala, ale mama mojej kolezanki ponoc nie bierze juz lekow. Moze warto sprobowac?

susana to zależy co brała i na co ja migdały jem codziennie i to obrane ja mam zapalenie żołądka i zarzucanie żółci ale skończmy ten temat bo mi się wszystkie chorobstwa przypomną :(

Gość Susan07
U mnie w wigilie sam standard, no moze oprocz salatki sledziowej z buraczkami, ale tam jest majonez, takze cos dla Ciebie Agatka :) W pierwszy dzien swiat pieke kaczke z jablkami.

Gość agatka1214
Piszecie o tym majonezie jakbym go jadla codziennie a naprawde jen go rzadko

Gość gerda1966
agatka bo my chcemy, żebyś wcale majonezu nie jadła ;)

Gość Susan07
Myslalam tez o jesiotrze, na wigilie znaczy sie.

Gość agatka1214
Kupilam light majonez po swietach juz go nie bede jadla

aga light majoez to nie majonez tylko sama chemioza dziecko to juz lepiej poproś mame ,żeby Ci zrobila :)

Gość agatka1214
No swieta nikt niema czasu my kielbase robimy mniam;)

Gość agatka1214
A i na wadze 97

A ja sie obijam z mezem :) Jutro wkraczam do akcji! Jak mija Wam weekend? Choinki ubrane?

wekeend spoko u mnie, znaczy ja mam bardzo długi wekeend aż do 7 stycznia heeh a dzisiaj zjeździłem po galeriach handlowych cos tam kupić a wyszło że nic nie kupiłem tak to czasami bywa. Jutro zaś jakaś gorka z rana,a później malowanie salonu żeby zdążyć przed wigilią ,choinka jeszcze nie ubrana,u mnie się ubiera zawsze w Wigilie.

u mnie choinka ubrana :) jutro rybe po grecku robie i pierogi z kapusta i grzybami aga białą kiełbasę tez może robiłaś? bo ja będę robić dla gości i byś mi moze pomogła ?

Dzien dobry! Ja kielbasy robic nie bede, to musi byc dosc pracochlonne zajecie. Ogromnie ciesze sie na swieta, bo juz z gory wiem, ze bedzie bardzo fajnie. Milego dnia wszystkim zycze.

Gość gerda1966
Witajcie w ten deszczowy poniedziałek ,leje ..leje i leje ,że świata nie widać :( susana goście wyjechali już? czy zostają na święta? Jest to trochę roboty ale ja lubię gary :)

Jedni goscie wyjechali, inni przyjechali, i jeszcze inni pozniej przyjada (po swietach) :) Ja tez lubie gary :)

Gość agatka1214
Nie robilam tylko zwylka nie przepadsm za biala a dzis sniadanie 4jajka potem pieczen z marchewka gotowana na kolacje kasza i kupilam sobie orzechy nerkowca i je chrupie;)

agatka z tego co pamiętam gotowana marchew ma wysoki indeks glikemiczny (IG) i przy odchudzaniu nie pomaga ona ma coś powyżej 80 IG ,a do 70 IG powinny mieć produkty przy odchudzaniu , no to się pomądrzyłam :)

Gość gość
no pomądrzyłaś się jak zwykle. Jesteś irytująca z tymi swoimi dobrymi radami co kto ma robić, a czego nie :o

Może i ma wysoki IG,ale marchewkę można jeść przy odchudzaniu za dużo nie wpływa na odchudzanie ale nie jest zakazana. surowa marchewka ma niski indeks ,gotowana znów wysoki ale z drugiej strony ,w 100gramach gotowanej marchewki jest 9g węglowodanów, nawet jeśli indeks glikemiczny jest duży to ładunek glikemiczny dostarczony z porcją gotowanej marchewki wynosi jedynie 5,6 czyli niewiele.