Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość gość
Wyciskarki są przede wszystkim lepsze dlatego, że mają o niebo wolniejsze obroty, więc sok sie nie podgrzewa i się nie niszczą enzymy i witaminy. A w sokowirówce to tak przy gotowaniu ;p Ja mam taką http://terapiasokami.pl/wyciskarka-kuvings-b6000 i nie dośćże wszystko wyciska, nawet pokrzywę, to jeszcze nic nie trzeba kroić, wrzucam całe jabłko i się wyciska ;p A sokowirówka tylko wydobywa sok ztych miejsc, które są przecięte, wyciskarka wyciśnie za to cały sok, jaki masz w owocu albo warzywie.

Gość agatka1214
No dzis gotuje rosol czyli mama mi gotuje bo nie mam sily a co do sokow z kapusty kiszonej jak?zdowa jest taka?

gościu ile kasy kosztowała Twoja wyciskarka ? moja 599 ale całego jabłka to w nią nie wpakuję :) za mały otwór

gerda ja to zmienny jestem każdy tydzień to inna pora nadawania u mnie tak to juz jest ,za tydzień pewnie o tej godzinie będe spać No właśnie ta stara sokowirówka jest starszego typu i bardzo pojemna mamie głowinie służyła do placków ziemniaczanych a co do soku z kiszonej kapusty to potwierdzam bardzo zdrowy. Mi gerda wejdzie do otworu pół jabłka wiec chyba żle nie jest

gerda ehehe nie,nie poprostu taka praca trzy zmianowa a ja zaś zakupiłem dużo makaronu (ciemnego)no ale ja znów muszę mieć węgle przy dużym ruchu,dzisiaj postanowiłem na makaron durum i tuńczyk i trochę ryżu basmati

nie lubię ryżu , a makaronu też nie lubię ale jak kupiłam gryczany to był wyśmienity bo kasze lubię nawet pęczak :D

A ja dostalam w ramach zaplaty za prace kiszona kapuste (nie kwaszona) i w zwiazku z tym zapadla decyzja o bigosie. Lece wiec do sklepu po reszte ingrediencji i zaczynam, mmm, robie raz do roku, gotuje kilka dni i uwielbiam.

Gość agatka1214
Tak tylko z kurczakiem

Kase tez chcieli dac, ale odmowilam tym razem, bo mnie bardzo rozbawila mysl o takim rodzaju zaplaty:)

Gość agatka1214
A macie jakies przepisy na sosy do miesa mam szynke i zawsze robilam taki gotowy sos pieczeniowy ale chyba takoego nie moge bo tam maka jest podppwiecie mi jak taki sos zrobic

agatka z tym to do susany ja sosów mięsnych nie robiłam bo do czego? z ziemniakami ani z ryżem ani kaszą to po co Ci sos?

Ja sie wcale w sosach nie specjalizuje! Jedyne "sosy" to albo warzywne, albo takie naturalne z miesa, umiem jeszcze gulasz i wolowine po burgundzku. Mozesz z pewnoscia zrobic jakis sos pieczarkowy, no ale, tak jak Gerda pisala, po co Ci sos, skoro nie masz go z czym jesc!

Gość agatka1214
Z surowka z kapusty kiszonej

Gość agatka1214
Suzan a jak robisz ten gulasz po burgundzku?

mięso z surówką z kiszonej kapusty wystaczy :) jestem już po badaniach w szpitalu i w ośrodku badań klinicznych i czekam na wyniki :)

Gość agatka1214
A dzis pieke schac plastry schabu smaruje delikatnie majonezem moze wymysle co innego niz majonez na to cebule pieczarki i ser zolty do tego marchewka gotowana

Gość agatka1214
Pisz odrazu jak beda wyniki

Gość agatka1214
Dobry pomysl ale wydaje mi sie ze po jelitowce trochce nie zabardzo . wogule dzis zaslablam .

Agatka, nie gulasz, nie gulasz! Przeciez to beuf bourginion, klasyka kuchni francuskiej, ale by sie Francuzi obruszyli :D http://www.ninawkuchni.pl/2011/12/boeuf-bourguignon-czyli-woowina-po.html Tylko to na pewno nie jest danie dietetyczne, podstawa kuchni francuskiej jest maslo, maslo i jeszcze wiecej masla :) W kazdym razie jest to pyszne i maz mowi, ze nie jadl rownie dobrego beufa we Francji, wiec czuje sie spelniona :)

Ja bym zrobila schab ze sliwka i nie dawala zadnego sera ani majonezu, przeciez to jest normalnie kulinarny grzech :))))

Gość agatka1214
Niby tak ale wolno go jesc wiec napewno raz na jakis czas noe zaszkodzi jeszcze nie doroslam do tego by wszystko to co zle i co lubie musze wyeliminowac powoli to robie