Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

no to masz obstukaną siorę ja dziś po pracy będę kombinować z tym pozdrowieniem słońca :) agata moje zdanie znasz co do łączenia białego twarogu z chlebem i to samo u mnie można było wędzone na zimno ryby i mięso z chlebem proszę jeszcze raz podaję neutralne : tłuszcze (oprócz utwardzanych, białych tłuszczów) zakwaszane produkty mleczne słodka śmietana i śmietanka do kawy sery o zawartości tłuszczu min. 60% w s.m. białe sery surowe lub wędzone na zimno wędliny surowe ,suszone lub wędzone na zimno mięso surowe, marynowane lub wędzone na zimno ryby warzywa i sałaty grzyby kiełki i zarodki zioła i przyprawy orzechy (oprócz ziemnych) i nasiona czarne jagody rodzynki oliwki żółtko drożdże bulion warzywny wysokoprocentowe czyste alkohole żelatyna

Gość agatka1214
Gerda bo ja sie trochce znowu pogubilam bo suzan pisze ze lepiej nie jesc z chleba z tym lososiem wedzonym i np szynka parmenska ktora tez jest wedzona a z tej listy wynika ze moge . i dlatego tak sie dopytuje z tym serem to nie pamietam ale chyba moge zjesc plaster bialego sera z bulka otrebowa

Bo my, Agatka, mamy z Gerda pewna roznice zdan w tej sprawie :) Musisz po prostu wybrac opcje albo Gerdy, albo moja.

Gość agatka1214
A co myslicie na temat makaronu yzowego?

agatka bo to jest tak jak się mnie pytasz to ja Tobie zasady rozdzielnej pisze takie znam i taka ona ta dieta jest , ja osobiście nie jadłam i nie jem żadnych wędzonych ryb bo się po nich zle czuję , a susana pisze jak sie u niej w rodzinie odżywiają co z czym jedzą więc dlatego się gubisz a to już Twoja sprawa co wybierzesz .

makaron ryżowy ten do zalewania? z zupki chińskiej? ja nie używam nie mam zdania ... makaronów jem mało jak już to gryczany pyszny mniam, dużo kaszy jaglanej i gryczanej różne fasole i cieciorke za soją też nie szaleje biore tylko lecytynę sojową :)

no nie wiem, chodzi o ten vermicelli, taki jakby cienki przezroczysty? Ja jem czasem w zupach orientalnych, lubie, ale szczerze mowiac, bardzo watpie, czy ma on jakies szczegolne wartosci odzywcze.

Gość agatka1214
Tak taki ostatnio kupilam i nie wiem co z nim zrobic

A ja dzisiaj zaszalałem tzn pierwszy dzień pracy po tak długim wolnym noi mała impreza ,pewno będziecie w szoku co zrobiłem ale pomyślałem a co tam jeden dzień na takim dziadostwie nic sie nie stanie bądźmy ludźmi no ale przegiąłem w sumie .... poszło chyba z 5000 tyś kcal jak nie lepiej duża pizza, duża cola ,ze dwa piwa,dwa duże batony,a na kolacje zapiekanka wiem wiem tragedia,musiałem jakoś odreagować.....

Gość agatka1214
Dzis 2buleczki otrebowe z salata papryka i serem bialym obiad makaron ryzowy z mieszanka warzyw z lidla kolacja tunczyk z surowka z burakow .

Gość agatka1214
Deep czasem trzeba tak chociaz wiem sama po sobie ze na drugi dzien kurde ile zjadlam ale Ty w sumie juz osiagnoles swoja wage a u mnie jeszcze dluga droga caly czas 99 juz sama nie wiem co zle robie

aga spokojnie jak nie tyjesz to jest ok waga się ruszy pijesz dużo niegazowanej wody? zieloną herbatę ? jakieś soki warzywne czy owocowe własnoręcznie robione? sałatki polewasz olejem lnianym nierafinowanym ?

Deep no to odreagowałeś :D czaje się na zakup masła ghee co Wy na to ? macie jakieś zdanie na temat? do tej pory używałam olej z pestek winogron w celu podsmażenia np cebulki

aga hmm chciałam wypróbować ten przepis na Twoje bułeczki otrębowe ale tak jak mi go podałaś to ja nic nie wiem ,proszę napisz mi ile: otrębów żółtek jogurtu z ziołami dam radę a solisz?

Ponoc do smazenia to tylko kokosowy ewentualnie wlasnie ghee! Deep, badz pozytywny, nie opiles sie piwa jak szalony, po prostu sobie troche podjadles, zima jest przeca!

Gość agatka1214
Pije i to bardzo duzo wody zielonej nie a dzis a propo oleju lnianego ti dodalam dzis do tego makaronu ryzowego czytalam na jego temat nie ma zadnych waryosci ale jest dietetyczny i smaczny

aga a jaki masz lniany ? rafinowany czy nie? albo inaczej pisze czy ma stać w lodówce?

Gość agatka1214
Sprawdze pozniej jak nie zapomne nie daje rosnal nie potrzeba im proszku najwyzej troszke daj wiecej jogurtu one nie moga byc za suche. Mam robic pieczone mieso w sobote i chcialabym dodac jakis sos znalazlam na pieczarkowy to pieczarki cebula woda i blenduje sie ale mam ochote na pieczeniowy ale to chyba weglowodany?

Gość weronikabezstanika
Polecam Ci książkę Zaplecze - Violetty Komar. Sprawi, że wszystkie problemy znikną!

Gość agatka1214
Deep ja lubie smazyc na masle klarowanym np jajecznice czy mielone bez panierki ale wykluczylam smazenie a Ty uzywasz tego masla i chudniesz?