Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość agatka1214
No sam por z jogurtem greckim

Witam w słoneczny czwartek :) żeby tak było przez weekend to by było dopsze :) no tak Deep ciężko pracuje a susan przepadła z mężem a na stanowisku ja z agatką . agatka a TY juz się przeprowadziłaś?

Gość Susan07
Dzien dobry :) Tak, ja nadal z mezem, ale mam na was oko! Piekna pogoda u nas, pojdziemy dzisiaj w miasto. Troche jestem zmeczona, bo wczoraj do pozna siedzielismy, ale kawa mnie, mam nadzieje, postawi na nogi. Agatka, no wlasnie, jak z przeprowadzka? Ty sie przeprowadzasz do innego kraju, czy moze zle zrozumialam.

Gość agatka1214
Nie bardziej na zachod Polski jeszcze troche pod konoec maja dopiero.a u mnie dzis twarozek pozniej winogron obiad ryz z miodem i do tego salata i kolacja 2udka gotowane tez z salata

Dzien dobry, u nas piekna pogoda, jest naprawde cieplo, to bedzie chyba "letni" weekend. Wrocilismy wlasnie z zakupow, czas przeniesc sie na balkon. Udanego weekendu wszystkim Wam zycze i czekam na kolejne zdjecia Deepa.

Witam w Piątek,u mnie również idealna pogoda,ten weekend mam akurat krótki,bo zaczynam w Sobotę rano dopiero,ale coś może zaliczę ''niedużego'' :)więc napewno fotkę wrzucę,bardziej nastawiam się za tydzień,bo jak będzie pogoda wybieram się znów w Tatry a gdzie konkretnie.....narazie nie zdradzę ale będzie również pięknie jak ostatnio.

Witam w piątek :D u mnie też piękna pogoda ale wieczorem ma padać . Ananasy w biedrze w promocji więc od rana ananasowo a potem będzie makaronowo z cukinią i sałatą lodową . Chce mi się polskich truskawek ,moje już kwitną :)

Gość agatka1214
Ja dzis kupilam na targu truskawki polskie;)gerda ostatnio nie jadlam pare dni nabialu i czulam sie lepiej moze to dziwnie brzmi ale naprawde mialam lepsze samopoczucie nie dziwne to?

agatka nie jest to dziwne bo ja też tak mam ,zmuszałam się do jogurtów bo zdrowe ale widocznie nie dla nas :D ostatnio zjadam jogurt i wywalilo mi brzuch i dałam sobie spokój nawet za nim nie tesknie...

Wiecie co, ja mam tak samo z owocami, smakuja mi, ale potem wygladam jak w ciazy.

to i ja sie dołączę ja mam dość często że mi wywala brzuch,może to własnie przez jogurty ogólnie przez nabiał,ograniczę teraz jogurt naturalny i zobaczę co będzie dalej. A teraz troche się pochwale,szczypiorek,truskawka,pietruszka koperek ,ogórek i sałata u mnie na działce i pomału wszystko zaczyna wychodzić ;) ;)

Gość agatka1214
Wiecie ze ja tez ogranicze owoce warzywa teraz zaczyna sie sezon wiec jest w czym wybierac mieso i jajka najwyzej raz na dwa dni kostka sera i zobaczymy efekty

agatka jeżeli chodzi ci o ser żółty,to nie raz na dwa dni a ewentualnie ,raz na dwa tygodnie!

Gość agatka1214
O bialy ser

rzucicie nabiał i będzie lepiej napewno! susana zobacz na jakie owoce Cię wywala mnie np po jabłkach.

Dlatego cały czas tak namawiam do używania oleju lnianego :Dieta dr Budwig: pasta z oleju lnianego i twarogu Terapia dr Budwig opiera się na nasycaniu organizmu kwasami Omega-3, dzięki którym komórki odzyskują swoje naturalne właściwości. Głównym filarem diety jest jedzenie pasty z oleju lnianego zmiksowanego (5 minut!) z twarożkiem - muszą być jedzone razem, gdyż wzajemnie uzupełniają się uruchamiając korzystne procesy biochemiczne. Białka twarożku są bogate w siarkę - ważny składnik tkanek oraz m.in. witaminy B1, kwasu pantotenowego i biotyny - jest więc konieczna do prawidłowego spalania białek węglowodanów i tłuszczów. Zmiksowanie oleju lnianego, który w 95% stanowią kwasy tłuszczowe nienasycone, powoduje, że tłuszcz staje się rozpuszczalny w wodzie.

Gość agatka1214
Yolanta wlasnie chodzo o to ze wiesz jaki ja lubie bialy ser ten typu wloskiego lub smietanowego wiesz ze za innymi nie przepadam

Witam w przepiekną sobotę :) agatka ale teTwoje serki są dość tłuste...

Witam w Sobote pogoda taka sobie idealna na bieganie więc trzeba sie dziś przelecieć ,zakupy zrobione i wkońcu przyszły moje papryczki chilli do lewiatana i świeże arbuzy ;) ;-)a dzisiaj zrobiłem pierś z kurczaka w panierce z mąki żytniej wyśmienicie smakuje do tego soczewica czerwona i gotowane brokuły na to mój sos czosnkowy

U nas dzisiaj folga, zamowilismy tajska kuchnie. Lubie! Ciekawe, ile godzin na orbiteku bede musiala spedzic, zeby dojsc do siebie, kiedy maz wyjedzie, hihi

a u mnie w biedrze niedojrzałe arbuzy :( lewiatana nie mamy :( a o tajskiej kuchni to malo kto tu słyszal hehe a ja na obiad miałam kalafiora z panierką z sezamu i surowkę z cykorii :) pycha a wiecie co? zroobiłam sobie super maske na wlosy ! olej rzepakowy,miód i cytryna ale mam jedwabiste wlosy! SZOK !

Susan a ja zaś dziśaj pozytywnie ,dobre jedzenie i godzina dobrego biegania ha ;) YOLANTA ja Tofu jak mi przywieźli ze Słowacji to zeżarłem samo bez kombinowania hahaha :D :D :D

Deep no ja juz tofu zamarynowałam jutro się okaże czy to się nadaje zamiast twarogu czy jak Wy tu mówicie białego sera

Powiem Wam, ze dzisiaj powtorka z rozrywki, bo maz sie obudzil pragnac zjesc znowu to tajskie jedzenie, fakt, jest naprawde pyszne. Zadzwonilam do tej restauracji, mieli dzisiaj zamknieta impreze i nie dostarczaja, ale ze zaczelam od komplementow (nie wiedzialam jeszcze, ze dzisiaj nie dowaza) to mi nie odmowili i wlasciciel restauracji nam dowiezie jedzenie, hihi. Tofu mozna jak najbardziej uzywac jak sera, mozna tez np. w kuchni orientalnej smazyc z warzywami i ryzem czy makaronem zamiast miesa. Jest bardzo dobre, polecam.