Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Witam, pogoda przepiękna :) susan ja nie znoszę upałów a Ty jako gorąca Pitka też nie powinnaś za nimi przepadać :) agatka a co ja mogę mieć do ziemniaków? przecież to warzywo jest :) ziemniaki z mizeria i kalafiorem uwielbiam :) ziemniaki z surówką z młodej kapusty i gotowaną marchewką pycha! ostatnio miałam taki zestaw ziemniaki,fasolka szparagowa i pomidory z cebulką :) ,oczywiście wszystko polewam olejem lnianym do tego albo koper albo zielona pietruszka jak nic nie mam od biedy szczypiorek :) a tak naprawdę to ile jesz nie ma znaczenia, znaczenie ma co jesz bo jak jesz wartościowe jedzenie to nie chodzisz głodna a jak byle co jesz to zaraz jesteś głodna bo organizm jest NIEDOŻYWIONY i domaga się witamin,błonnika,enzymów,białka i innych potrzebnych substancji tak uważam ja :)

obgadam Twoje dzisiejsze menu proszę: -200 gram twarogu śniadanie + znowu twaróg kolacja - za dużo twarogu na jeden dzień -3 pomidory można zaliczyć jako przekąskę - to ok -300 gram szynki pieczonej bez warzyw? -katastrofa -jajko? przy takich ilościach twarogu i mięsa?- za dużo -sałatka ze słoika ?-zbędna chemia lepiej nie jeść w menu brak warzyw i owoców !!! przy diecie najgorsze jest czerwone mięso czym jest też niestety szynka ,pierwsza rzecz którą powinnaś zmienić to przejść całkowicie na białe mięso w/g mnie I chcę Ci jeszcze agatka powiedzieć ,że to menu nie ma nic wspólnego z dietą rozłączną to jest dieta białkowa bez ryzyka utraty wagi ,ponieważ dieta białkowa odchudzająca wyklucza czerwone mięso ! Ale się rozpisałam :) jak ktoś się ze mną nie zgadza zapraszam do dyskusji :D

Zgadzam sie z Pitka :) :) Zjadlam wlasnie twarozek z pomidorem i koperkiem, mniamus! Na obiad leczo z wczoraj. Poza tym zamierzam zjesc dzisiaj arbuza, czeresnie i truskawki. Cieplo jest, to mniej sie chce jesc, i dobrze! Jakos trudno jest mi sie dzisiaj dobudzic, powinnam sie ruszyc na spacer, to by na pewno pomoglo, tylko zastanawiam sie, gdzie ja znajde jakas droge w cieniu. Milego dnia!

Gość agatka1214
Sniadanie buleczka z pomidorem i polendwica wedzona na zimno obiad kasza jaglana woreczek z olejem lnianym i dwie kolby kukrydzy kolacja pieczona szynka ja kupuje ta w lislu odluszczona z salata pomidorem rzotkiewka z sosem vinegret no i w miedzy czasie owocki

Co do ziemniaków to bym je jak najbardziej uwzględnił,i wogóle nie rezygnował z węglowodanów,węgle są jak najbardziej w diecie potrzebne, Agatka co do twojego menu ,wszystko spoko oprócz szynki i tej kukurydzy, A ja własnie dziśaj na obiad właśnie ziemniaki,jajko sadzone i kapusta zielona

agatka już tyle razy mówiliśmy Ci o tej kukurydzy PRZY ODCHUDZANIU DARUJ JĄ SOBIE ! a ja dziś mam na obiad makaron z jagodami jogurtem PYCHA :) arbuza wciągam teraz ależ pyszny mniam :)

Zreszta ta kukurydza nie jest tegoroczna, szkoda marnowac miejsce w brzuchu :) Zjadlam w koncu jagody, arbuza i troche malin przed poludniem, a teraz leczo, matko, dzisiaj jeszcze lepsze! (co bylo do przewidzenia). Wspaniala pora teraz jest! Agatka, nie mysl czy rozlacznie czy nie, tylko jedz weglowodany zlozone i tyle ile masz tylko chec sezonowe owoce i warzywa, mieso i tak przy tych upalach nie za bardzo wchodzi moim zdaniem. Jak juz to wlasnie jak pisala Yolanta, drob, ryby, takie rzeczy, i jajeczka wiejskie na miekko, mniam mniam. No i rzecz jasna tych warzyw nie okraszaj przesadnie olejem czy maselkiem, tylko tak troche, z wyczuciem.

A ja zrobiłem sobie mały mix czyli kalafior gotowany z brokułami to jako trzeci posiłek,za 4 godziny pochłonę z pół arbuza,a ok drugiej w nocy twaróg z otrębami żytnimi,spanie na ok 6,20 Tak to u mnie wygląda,ale każdy tydzień godzinny jest inny. Suzan jak bym na miejscu Agatki wogóle zrezygnował z masła a oleju naprawde nie dużo,oliwa z oliwek ,lniany,ewentualnie rzepakowy w małych ilościach.

YOLANTA to coż ja nie bede z tobą zbytnio dyskutował,bo mamy podobne zdanie,co do twarogu należało by zamienić na kolacje a nie na śniadanie i wystarczy maksymalnie własnie 200g nie więcej,można posypać Otrębami z błonnikiem do tego,ja tak robie i dobre zestawienie wychodzi.

Agatka i jeszcze jedna podstawowa sprawa wręcz kluczowa,musisz rozkręcić swój metanabolizm 1.Trening Siłowy 2,Trening Interwałowy 3,Regularne Posiłki 4.Kofeina 5.Zielona Herbata 6.Dieta 7.Przyprawy ,chilli,imbir,kurkuma,curry,kardamon

Gość agatka1214
Kurde bylam wtedy na tym nielaczeniu a teraz jakos mi sie wydaje ze jak zjem 3polowki bulek pelnoziarnistych na sniadanie to jest duzo jutro planuje sniadanie serek wiejski z pomidorem i szynka obiad salata pomidor i szynka poeczona z 300gram i kolacja kuskus z salatka deep nie cwicze konkretnie ale 2razy w tygodniu chodze na basen mam tu u siostry rowerek musse zaczac jezdzic ale narazie brak czasu

Zauwazyliscie, ze my glownie o zarciu rozmawiamy? :D Agatka, nieco mnie martwi, ze w ogole nie bierzesz pod uwage naszych porad, choc przeciez o nie prosisz! No wez sie zainspiruj! :) Czy dalej chudniesz (co by swiadczylo, ze twoje metody jednak jakos dzialaja). Rozumiem tez, ze duzo pracujesz, ale wez chociaz pocwicz te 20 min dziennie, czy pojdz na polgodzinny spacer, od czegos trzeba w koncu zaczac. Chodzi o to, zeby wyrobic sobie dobre nawyki.

Gość agatka1214
Suzan biore ja 10 godzin biegam w pracy

Sussan ja uwielbiam gadać o zdrowym żarciu i zdrowym życiu :) mogę o suplementach i zioła opanowuję na własny uzytek :)

Gość agatka1214
Mowicie tez o otrebach ja dzis upiklam taki chleb otreby gorskie zmielilam w termomiksie dodalam zoltko zorawine jogurt naturalny i na 6minut do mikrofali wydaje mi sie zgody z dieta nielaczenia i zdrowy ale moge sie mylic zjadlam go z serkiem smietankowym z lidla light

Witam w przepiękny czwartek ja już się pakuję w sobotę jadę nad jezioro na 2 tygodnie !!! :D agatka no niezły ten chleb ale jak smakuje? a teraz to powinnaś oberwać !;)masz thermomix i wciąz zrzędzisz ,że czasyunie masz zrobić sobie zdrowe posiłki??? wstyd Ci powiem bo co mają powiedzieć Ci ,którzy go nie mają? thermomix to najlepsze urządzenie w moim domu :)jest niezastąpiony! wrzucasz wszystko na zupę nastawiasz i masz gotowe,warzywa na surówkę ? wrzucasz sieka i wymiesza co tam dasz i gotowe ,nie wspomne o rybie na parze czy warzywach. A serki light wcale nie są zdrowe! tłuszczu oczywiście mają mniej ale ten odsysany tłuszcz trzeba czymś wypełnić i tak dosypane są chemiczne zagęstniki,substancje zbrylające,odtłuszczone mleko w proszku,aspartam lub syrop glukozo-fruktozowy (notabene cukier ten produkowany jest z kukurydzy ) albo zwiększoną ilość cukru! I tak jest z tymi lightami lepiej zjeść coś wartościowego a mniej! prawda,że mam rację :)

Gość agatka1214
Nie umiem sie jeszcze nim obslugiwac mozesz podac jakies przepusy mi bardzo ten chleb smakuje

Gość Susan07
Cieplo, cieplo, coraz cieplej! Mam dobre wiesci, moj synek dostal sie do tego gimnazjum, do ktorego chcialam. Hura! Oprocz tego, dzisiaj wlasciwie zakonczylam swoja prace przed wakacjami, takze mam dwa miesiace laby, hura! Poza tym zgadzam sie oczywiscie z Pitka w kwestiach zywnosciowych. Ja dzisiaj robie surowke z kalafiorem, marchewka, kapusta (wszystko surowe) i takimi innymi, z olejem lnianym. Jest bardzo dobra. Na szczescie jak jest tak cieplo to nie chce sie jesc, moze wypoce z siebie tluszcz, hihi. No to tyle narazie, wieczorem ide na dlugi spacer, czekam az sie ochlodzi.

Gość YOLANTA555
Ja dopiero wrociłam z pracy ! skoro chcę mam miec 2 tygodnie wolnego to muszę się ogarnąć . Susan no to super ! z tym gimnazjum rozumiem, ze jeszcze w Polsce pomieszkasz :) Jutro mam dzien wstydu bo idę do damskiego lekarza ;) i skladam odwolanie od orzeczenia do PFRON ! nie wiem czy pisalam ale dostalam lekki na 2 lata poprzednio mialam lekki na 5 lat i karte parkingową ale nie miłam dny mocznowej ani rwy kulsowej ani lipemiii !rozumie,że zabierają karte przy lekkim ale nie rozumię skracania terminu ważności orzeczenia skoro moje choroby nie są uleczalne hmmm.... ok nietruje już Wam bo to nieważne tak chcialam naswietlic może sie komus to kiedyś przyda .

agatka jak masz najnowszy thermomix to masz menu na wyswietlaczu ja takiego nie mam wiec korzystam z "przepisownia" w necie

Gość agatka1214
Mam musze cos tam poszukac ostatnio lody truskawkowe robilam

Gość YOLANTA555
Witajcie w pierwszy dzień urlopu :))) oj lody z thermomixa to rewelacja! a czekoladowe jakie ! mniam

Gość Susan07
Cieplo dzisiaj bylo. W niedziele ponoc ok 37. Dzien produktywny. Kupilam grecka fete, bede briam robic, moze jutro. A jak nie to jakas surowke z feta, jeszcze sie zobaczy. Nie mam thermomixa, jakos mnie nigdy nie uwiodl. Ja to lubie do garnka zajrzec, sprobowac, przemieszac. Ale w rodzinie maja i sobie chwala.

Gość agatka1214
Podaj przepis na czekoladowe ja waniliowe robilam mniam

Witam w przepiękną sobotę :) ja już się urlopuje :) agatka o przepisach pogadamy jak wroce do domku to po 20stym. susana thermomix bardzo dużo pomaga zrobienie ciasta na pierogi to rewelka,to samo ciasto na pizze i w ogóle co jest do mieszania,siekania ,wyrabiania a smakowanie swoja drogą ,czy smakujesz np ciasto na pierogi ;) no ale kazdy ma swoje zdanie ja ze sobą thermomixa nie wziełam ale bez zeptera ani rusz więc jadę z garami :) pozdrawiam wszystkich dziś mam zlot rodzinny ;)

Dzien dobry, jest goraco! A bedzie jeszcze gorecej, poniewaz upadlam na glowe i bede dzis przetwarzac czarna porzeczke na soki i konfitury.

Witajcie w mega słoneczną Sobotę,Yolanta ale masz dobrze juz urlop,ja jeszcze tydzien i również urlopik oby pogoda dopisała również w drugiej połowie Lipca. Udanego WEEKENDU WAM

Jutro Kozi Wierch czyli najwyższy szczyt po polskiej stronie w całości w Tatrach Wysokich .....))) Dobry trening przez cały tydzień na rowerze zrobiony więc ma lajcie będzie hah

Witajcie,dziewczyn coś nie widać A wieć tak ,góry oczywiście zaliczone pozytywnie pogoda dopisała choć było stanowczo za gorąco nawet o 8:30 jak już byłem na szczycie A teraz odliczanie do urlopu jeszcze trzy dni i laba na 2 tygodnie,w pierwszym tygodniu na cały tydzień wybieram sie nad morze a dokładnie do Ustki,a drugi tydzien poświecę na góry i rower. Oby tylko pogoda dopisała,bo jak patrze to od 13 lipca jedni mówią ze będzie lało a drudzy że ma być upalnie oby sie to drugie sprawdziło. Pozdrawiam i dajcie znać że jesteście.)