Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Wielka szkoda spalonych ogorasow! Napiszcie, co u Was. A gdzie sie podziala Wieczorna?

Witajcie :) susan koleżanka mnie troszki poratowała i odstąpiła mi 5 kg ogórków chociaż to :) trzeba będzie pomidorów więcej zrobić i tak chyba na sobotę sobie to zostawię do roboty. Oj susan fajosko masz ja w pracy w ukropie heh

Gość agatka1214
Hej jesli was interesuje to mam bardzo dobry przepis na chleb slonecznik dynia ziarna sezamu siemie lniane 4jajka ale chyba mozna dac 4zoltka zeby bylo zgodne z dieta nielaczenia lyzeczka miodu i 50ml oliwy i pieczemy godzine jesli chcecie poddam dokladny przepis jes naprawde dobry . A co do montignaca tam owoce mozna tylko rano?na chleb mozna nabial do 1,5%tluszczu i piers z kurczaka bo w nielaczeniu tego nie bylo mozna?

Ja piekę taki bezglutenowy i też jest pyszny bez jajek : 400 g mąki gryczanej 3 łyżki siemienia lnianego 3 łyżki łuskanego słonecznika 2 łyżki pestek z dyni 1-3 łyżeczki soli (do herbaty) 1 łyżka cukru (żeby drożdże miały na czym urosnąć) 40 g świeżych drożdży 450 ml ciepłej wody po wyrośnięciu w foremce polać 2 łyzkami wody i dopiero do piekarnika piec 220 stopni 50 minut

Witajcie i mamy środę :) ogórki wczoraj zakisiłam ,zostały mi tylko pomidory i papryka ale to będę mrozić no i buraczki. agatka wklejam Ci montignaca ,żebyś wiedziała na czym polega Metoda Montignac opiera się na spożywaniu produktów węglowodanowych o niskim i bardzo niskim indeksie glikemicznym, które nie podwyższają gwałtownie poziomu glukozy we krwi i redukują wydzielanie insuliny. W rezultacie zaczynamy chudnąć. Podstawowe zasady Metody Montignac są nastepujące: - podczas Fazy I można spożywać dwa rodzaje posiłków: zbilansowane posiłki białkowo – tłuszczowe, zawierające białko, tłuszcz (mięso, jaja, olej, sery…) oraz węglowodany o IG niższym niż 35. posiłki białkowo – węglowodanowe. Jeśli IG węglowodanu wynosi 35-50, nie powinno się spożywać go z pokarmem zawierającym tłuszcz (jedyny wyjątek stanowią ryby). Także mleko, którego używamy, musi być odtłuszczone. - w Fazie II zrównoważone posiłki (zawierające białko, tłuszcze i węglowodany) mogą zawierać produkty węglowodanowe o IG niższym od 50. Informacje na temat indeksu glikemicznego poszczególnych pokarmów można znaleźć na tej stronie internetowej. Są one regularnie uaktualniane. Zastosowanie się do powyższych zasad nie musi oznaczać natychmiastowego sukcesu. Dlatego tak ważne jest zrozumienie filozofii, na której opiera się Metoda Montignac i wytrwałość w jej stosowaniu. Od siebie dodam, że dieta montignaca nie ma nic wspolnego z dietą dr Haya więc musisz wybrać albo jedną albo drugą .Z doświadczenia wiem a trochę żyję na tym świecie, że jak się zaczyna normalnie jeść to mamy efekt jojo a dieta rozdzielna jest na całe życie ot co :)

Gość Samsonka
Witam wszystkich Również chciałabym do Was tutaj dołączyć. Przeczytałam tamten cały topik (całe 50 stron :)) i też mam problem z alko, a że jestem bardzo nieśmiała nie miałam odwagi się odezwać. Zazdroszczę Wam wszystkim takiego podejścia do życia, macie w sobie siłę... Ja na nic już chyba nie mam. Pozdrawiam, Samsonka

Witam w środku tygodnia,oczywiście u mnie Sierpień zawalony w tygodniu więć ino czekać do weekendu. A w ten po małej przerwie znów wyruszam na Tatrzańskie szlaki. Samsonka Dobrze że napisałaś,zapraszamy na nasz topik jak najbardziej opowiedz coś o sobie więcej,i w szczególności o problemie z alko Pozdrawiam

Gość Samsonka
Pije od lutego dzień w dzień, a od 2 miesięcy pije do upadłego.. Narobiłam wiele złych Rzeczy przez ten czas, najgorsze ze mam Dzieci, całkiem małe dzieci... Męża nie ma od prawie 10 lat, pracuje w innym kraju, przyjeżdża raz na jakiś czas, zostałam że wszystkim sama, wiem to mnie w żaden sposób nie usprawiedliwia, ale nie potrafię przestać pić.

Gość Samsonka
Zapomniałam dodać że sama pije, bo nie mam z kim. Widzę że nie ma tutaj nikogo. Ale miło było chociaż przez chwilę.

Gość agatka1214
Czy moge znow pisac jadlospisy nie bedzie przeszkadzac ? Jutro bede robic nalesniki wedlug yolanty przepisu ale jakiej maki uzyc ?

Samsonka Powiedz mi czy piłaś już wcześniej w mniejszych ilościach albo czy w ogóle piłaś przed Lutym i wcześniej Jeżeli tak to sprawa może być bardzo poważna,krzywdzisz przede wszystkim dzieći jak i siebie. Zastanów sie poważnie co ci daje alkochol przez co pijesz,pomyśl jakie negatywne skutki mogą tego być,jeżeli dalej będziesz w to brnąc,może nie zdajesz sobie z tego sprawy ale alkoholizm to bardzo poważna choroba ciała i umysłu gdzie nie leczona prowadzi do śmierci. Alkoholikiem nie staje sie z dnia na dzień,to podstępna choroba która rozwija sie latami,moze ale nie musi byc tak że może to być tylko twoje przyzwyczajenie od alkoholu,ale możesz być już uzależniona. Ważne że zrobiłaś pierwszy krok,aczkolwiek że zauważyłaś że jest problem i teraz od ciebie zależy w głównej mierze co chcesz dalej z tym zrobić

Samsonka a czy próbowałaś odstawić alko sama,czy pijesz cały czas od lutego bez przerw

Gość Samsonka
Kiedyś już piłam ale nie do upadłego i raz na jakiś czas. Od lutego może miałam 5 dni bez picia, A od 2 miesięcy ani jednego dnia przerwy. Wiem ze Krzywdze wszystkich wokoło i wiem ze to złe...Ale nie potrafię przestać, chyba za Bardo się Przyzwyczaiłam i przez to picie nie dołuje mnie tak bardzo ta moja samotność. W ciągu dnia nie pije...wieczorami jednak nie potrafię się powstrzymać. A na drugi dzień po piciu zamiast zająć się porządnie dziećmi, to się Mecze i jestem na siebie zła

Samsona Zacznij od jutra,powiedz sobie dość tego,od jutra zaczynam nowy rozdział w swoim życiu ten lepszy,powiedz sobie dam rady jestem silna. Jeżeli dasz rade i zmienisz swoje ''zle nawyki'' to znaczy że jesteś przyzwyczajona od wieczornego alkoholu pijesz po prostu z nudów. Gorzej jeżeli sobie nie poradzisz z tym sama całkowicie,tzn możesz nie pić nawet dłuższy czas,ale jak wypijesz chodź trochę to popłyniesz, wtedy to już musisz iśc po pomoc do lekarza,a on już wystawi diagnoze i czym prędzej należy udać sie na terapie,oczywiście w gre wchodzą mitingi i AA Samsonka ale jak narazie spróbuj sama i napisz jutro jak mija ci wieczór, Tak grze do jutra trzymam kciuki

Witam wszystkich w piękny czwartek :) agatka oczywiście zawsze jesteśmy ciekawi Twojego menu ile razy mamy Cię o tym zapewniać :) jeśli naleśniki maja byc gryczane to z mąki gryczanej chodziło o ten przepis? 2 szklanki mąki gryczanej (w tym daję 1 szkl gazowanej 2 szklanki wody 2-3 jajka szczypta soli pół łyżeczki cukru waniliowego ,zwykłego lub ksylitolu

Witaj samsonka w naszych progach:) wieczorna zaginęła a szkoda ona także wieczorkiem lubi pociagnac ,może wróci ... myślę,że razem Wam by było łatwiej trzezwieć. No cóż Deep ma całkowitą rację a ja się pod tym podpisuje,ja na własne oczy widziałam jak alkohol niszczy mózg ... a potem to już tragedia :( Teraz jak widać zdajesz sobie jeszcze sprawę, że postępujesz zle ale pamietaj jak tak dalej pociągniesz to stracisz panowanie nad swoim życiem ,alkohol odbiera rozum Jest takie powiedzenie: jak Bóg chce kogoś ukarać to zabiera mu rozum i ja w to wierzę . Jeśli chcesz, żeby zabrali Ci dzieci to pij dalej albo drugie wyjście osierocisz je ... niestety taką niebezpieczną drogą teraz kroczysz jaki widzisz w tym cel? zatrzymaj się ... pomyśl ... TEGO CHCESZ??? Pamiętaj nie ma złych ludzi ! są tylko złe zachowania ! wszak Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo ... mi bardzo pomaga modlitwa i wiara codziennie proszę Boga o trzezwość no i oczywiście nie obejdzie się bez suplementacji minerałów i witamin bez tego nie ruszysz ,ponieważ organizm masz wypłukany. magnez,wit b-12,b-6 ,b-2,kwas folowy,wit-C, wit-E, wit-A chrom,lecytyna,wit-K itd i aminokwasy No cóż rozpisałam się na Twoim miejscu zamówiłam bym od razu SPECJAL TWO i KUDZU i zaczęła walkę ! życzę trzezwego dnia ,pamiętaj jesteśmy z Tobą :) ja też święta nie jestem :) pozdrawiam i pamiętaj z początku ważna jest każda trzezwa godzina ,potem dzień ,potem tydzień, cieszysz się każdą drobnoską a Twoje dzieci są szczęśliwe tylko dzięki Tobie albo nieszczęśliwe :( dzięki Tobie :( samsonka powodzenia i wytrwałości w walce z tym świństwem !!! jak co to pisz -pomożemy !!!

Gość agatka1214
Yolanta bez jajek chyba byl bo to zgodnie z Twoja dieta sniadnianie kostka bialego sera z pomidorem i 2jajka sadzone na teflonie pozniej garsc winogron z nektarynka obiad pieczony schab z sliwka suszona i morela z surowka z kapusty czerwonej i kolacja 3kanapki z polendwica lososiowa serem mocarella i pomidor z cebulka poprawiaj jesli cos nie jest zgodne z dieta nieloczenia i do tego godzina na rowerze spacer z dzieckiem 1,5godziny

agatka owoców z niczym nie łączymy jemy oddzielnie ! lasko :) chleb był bez jajek a te naleśniki muszą mieć jajko albo coś do klejenia bo nie maja glutenu ot co :)

Gość agatka1214
To owoce same jadldam po sniadaniu 2godziny no jak pisalas wczesniej przepis to bez jajek bulo szklanka maki 1,5wody gaz lyzeczka proszku sol i tak zrobilam ale jeszcze nie smazylam w ogole nie wiem czy wyjdzie bo nie mialam maki i taka mieszanke zyta do wypiku chleba zmiksowalam w termomixie i nie wiem czy wyjdzie.a tak to masz jakies zastrzezenia do dzisiejszego menu ?

"schab z sliwka suszona i morela z surowka z kapusty czerwonej" tu te owoce mi sie pasują no chyba, że zjesz je oddzielnie :)

Gość Samsonka
Ale Wy pięknie gotujecie....Pozdrawiam :)

Gość agatka1214
Oki to zjem odzielnie myslalam ze suszone owoce moge z bialkiem

Gość Samsonka
YOLANTA555 Oczywiście że przeczytałam Twojego posta, wszystkie czytam i ja to wszystko wiem, ale jeszcze słabo to do mnie dociera... Wróciłam z pracy i jedno piwo już poszło. Wiec z abstynencji dzisiaj nici...moze od jutra Pozdrawiam

Gość agatka1214
Samsonka to skoncz na tym piwie nie pij juz wiecej masz rower idz pojezdzij zapisz sie moze wieczorami na jakis kurs tanca silownie co kolwiek zeby nie myslec o tym

Gość agatka1214
Nie ma mozliwosci bys pojechala do meza zeby z nim zamieszkac wydaje mi sie ze to jest glowny powod Twojego picia brak wsparcia bliskiej osoby

Gość Samsonka
agatka1214 Po pijaku na rowerze nie można jeździć. Poza tym wiesz gdzie mój mąż ma mnie??... Gdzieś. Z tysiąc razy mu mówiłam że zrezygnuje z pracy, chociaż mam b. Dobra prace, i przeniosę się z dziećmi do niego. Mąż chyba nie chce, bo zawsze odpowiada że nie damy rady, że przesadzam i tyle. Wiec mu mówię.. Nie uda się, to wrócę do Polski, bo mam gdzie wrócić a on na to " Nie ma takiej możliwości "

Samsonka ............''może od jutra'' taaak ale od którego jutra ? pewne rzeczy bardzo ważne muszą do ciebie dotrzeć czym prędzej tym lepiej,jutro znów powiesz ''od jutra '' i błędne koło sie zamyka.

Gość Samsonka
Wiem, gadanie "od jutra " to głupie gadanie. Nie umiem, nie potrafię przestać, ale zawsze mam nadzieję że od jutra przestanę. I to fakt, pije bo brakuje mi, a właściwie nie mam bliskiej osoby. Tak sobie myślę że gdybym odeszła od męża, tak na zawsze, to może wtedy udałoby mi się Zwalczyć ten mój nałóg. Właściwie to dobija mnie to czekanie na niego, przyjeżdża a ja czekam aż wyjedzie. Oddalilismy się od siebie i właściwie prócz dzieci już nas nic nie łączy.

Gość Susan07
Najlepiej to w ogole nie kupowac, z kazdym dniem bedzie lepiej.